"ne zaman bir erkek yanlış bir şey yapmadım derse yanlış bir şey yapmıştır." -teen wolf

American Horror Story tartışma forumu

Tüm Forumlar > American Horror Story > 7. Sezon ile ilgili spoilerli yorum-eleştiri

yeni konu aç 7. Sezon ile ilgili spoilerli yorum-eleştiri

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

7. Sezonda anlamadığım tek şey şu S.C.U.M grubuydu.Feminist yazarlarla mı çalıştılar veya bir şey anlatmaya çalıştılar da ben mi anlamadım bilmiyorum ama o tüm erkekleri öldürelim kadınlar üstündür muhabbeti falan saçmaydı.Yanlış anlaşılmasın kadın-erkek eşitliğini savunan bir insan olarak söylüyorum bunu.Hadi onu geçtim 1-2 bölümde ondan bahsettiler konuya devam ettiler anlarım onu ama sezon sonunda o kadının da Senato olduktan sonra S.C.U.M üyesi olması falan saçmaydı ama bunu bir kenara bırakırsak baya iyi sezondu hatta benim favorimdi hep Evan Peters'ı baş rolde görmek istiyordum,bu sezonda da onu baş role koymuşlar tam da beklediğim gibi harika bir performanstı.

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Bahsettiğin bölümler yani Valerie Solanas'ın biyografisi öncelikle tamamen gerçektir. Kendisini araştırdığında RADİKAL feminist olduğunu her yerde görebilirsin. Bunu belirtiyorum çünkü o kısımların kurgu mu yoksa gerçek mi olduğunu zannetmeni mesajından tam olarak anlayamadım. Yani o kadın hem öz babası hem de üvey babası tarafından tecavüze uğrayıp hamile bırakılmış biriydi. Bunun yarattığı psikolojik tahribat konuşulamayacak bir düzeyde, kelimeler kifayetsiz kalır. Dolayısıyla erkek nefreti bu noktada başlamıştı. Diziyle bağlantısı ise Kai'ın Cult'ında erkek egemendi, kadınlar cinayetler dışında hizmetçilik yapıyordu resmen. En basiti "mandwich" muhabbetini hatırla. Ally'e ve onun ailesine verdiği zararın da haddi hesabı yoktu zaten. Benim finalden çıkarımım Ally'nin kendi Cult'ını kurmuş olmasıydı yani Kai'ın yaptıklarının bir daha yaşanmaması için feminizm odaklı bir tarikat. Ama tabii yaşadıklarının etkisiyle SCUM tarzı radikal bir şey de olabilir. Eğer öyleyse de Ally'nin radikal olmak için sebebi çok bence. Radikal feminizm'i savunduğumdan değil, psikolojik olarak bahsediyorum yanlış anlaşılmasın. Ve evet 7.sezon gayet güzel bir sezondu, ben de çok beğendim gerçekten hem günümüzden hem geçmişten güzel bir harmanlama yapmışlardı.

7.sezonun sonunda o kapşonu basına cekmesi ne alaka anlatabilen varmo :?

konuya abone kullanıcılar 2

Yukarı Çık