"dostlarını yakında tut, düşmanlarını daha yakında…" -prison break

Black Mirror tartışma forumu

Tüm Forumlar > Black Mirror > BAŞLAYANLAR VE BAŞLAYACAKLAR İÇİN

yeni konu aç BAŞLAYANLAR VE BAŞLAYACAKLAR İÇİN

Arkadaşlar merhaba,,
Başlamayı düşünenler bu yazıyı okumadan bile bir an önce başlamalı :D Hayatımda bu kadar muhteşem dizi izlemedim. Dizi çok kurgu üzerine olsa da aslında işlediği konular açısından günümüzde yaşanılan gerçekleri(çok da göremediğimiz gerçekleri) gözümüzün önüne getiriyor. 20 yaşında teknolojinin köpeği olan bi genç olarak bu diziyi izledikten sonra kendime bi dur dedim ve aslında hep bildiğimiz gördüğümüz ama bu teknolojik oyuncaklardan önem vermediğimiz 'şeylere' biraz daha tutunmaya başladım.
Diziyi tek seferde izlememenizi öneririm :D bir çırpıda gidecek haklısınız ama eğer bi kaç kişi başlarsanız bölümler hakkında konuşup bu zevki uzatabilirsiniz bilmiyorum benim konuşucak kimsem yoktu :( :D
Umarım beğenirsiniz iyi seyirler

Ben bu dizi sayesinde akıllı telefon ve sosyal medya kullanmayı bıraktım. Beni o kadar etkiledi yani. Hiç düşünmeden izlenmeli ve üzerinde düşünülmeli.

Ha bu arada arkadaşlar diz üstü bilgisayarlarınızın kamera lenslerini cidden kapatın

başlamayı düşünenler; izlemek için geç bile kaldınız!!

sinematografik bir doyum yaşayacaksınız!
çünkü; her bölüm farklı yönetmen tarafından farklı oyuncularla çekiliyor. (her bölüm farklı : ama senaristlere başlık teknoloji yardırın demişler) "dekaloglar" (çok yazarlısı ve teknoloji merkezlisi ve tabi bi kieslowski değiller:D)...dekaloglar gibi hareketsiz olabiliyor ama sabredin, devam edin izlemeye

bakış açınızı değiştirecek!
hayatımıza güzellik/kolaylık getirdiğini vaat eden yeni teknolojik buluşlar/gelişmelerin eşliğinde bile insanın her daim mutsuz kalacağını ve bir de tam tersine kaosun hızlanacağını anladım ben sınırlı algımla. yeni dünya düzenini her bölüm farklı bir açıdan sorgulamanızı ve -günlük haytta yaşayacağınız anımsamalarla- alışkanlıklarınızı bile değiştirmenizi sağlayacağını düşünüyorum..

en azndn bana olan buydu. yani kısacası bir diziden çok fazlası!

yalnız uyarmalııyım; arkadaşlarınızla geyiğini yapabileceğiniz eğlenceli bir dizi değil!! daha çok soluksuz felsefi tartışmalara sürükler her seferinde..

özel not: tehlikeyi gözümüze kulağımıza bilinçaltımıza soktuğu için minnettar oldugum bu dizi; iyice bi izlense de, algımız gelişse topluca.. dünyada barış olsa..kuşlar böcekler filan.. yani aciliyeti yok tabi de; en azındn Robert Downey, Jr. sadece bir bölümünün genişletilmiş versiyonunun filmini yapmadan, izleyin..

son not: evet, bu kadar uzun bir güzellemeyi hak ediyor:))

Kurgusal şeylerin etkisinde çabucak kalan insanlara tavsiye etmiyorum zira her bölümde verdikleri ayrı ve son derece önemli mesajlar var kolay etkilenen duygusal biriyseniz böyle dizilerden uzak durun akıl sağlığınız açısından iyi olmayabilir

çok etkileyici bir dizi, diğer dizilerden çok farklı; etkisi altına almıyor aksine zihin açıyor ve bakış açısı kazandırıyor bence.kesinlikle başlayın

konuya abone kullanıcılar 5

Yukarı Çık