"evrenin en dandik kuralı; bir şeye muhtaçsan, asla senin olmaz..." -the simpsons

Castle Rock tartışma forumu

Tüm Forumlar > Castle Rock > Stephen King Evreni

yeni konu aç Stephen King Evreni

Bu konu altına King kitaplarına olan referansları , aslında birebir King evreni olduğu için referans demek yerine Diğer Kitaplara ( olaylara ) bağlantı demek daha doğru olur , bağlantıları buraya yazalım . Ben başlıyorum ;

Arkadaşlar bunlar dizideki olaylar ve karakterler değil . Ama aynı evrendeler ve tüm bunlar özellikle 1. - 2. bölümlerde laf arasında bahsi geçen , kasabanın geçmişindeki kötü şeylerdir.

Katil ; King'in Caste Rock kasabasını yarattığı ilk kitap . The Dead Zone / Çağrı kitabında başkarakter Jhon Smith bir nedenle ( biiip ) kasabaya çağrılır ( elbette ki Castle Rock ) ve kasabaya musallat olan , sanırsam 4 yılda 5 kadına ( 2 veya 3 ü çocuk ) , tecavüz edip öldüren katil .

Köpek ; Castle Rock'un geçmişindeki olaylardan biri . Elbette ki bu köpek Kujo . King'in Kujo isimli kitabının başkahramanı olan köpek.

Tren Raylarında Bulunan Ölü Çocuk ; King'in korkunç bir olayla başlayan , ama olayın hiçbir şekilde anlatılmadığı , yalnızca etkilerinin anlatıldığı, hiç de korku romanı diyemeyeceğimiz , gençlik drama-eğlence kitabıdır . Çok sağlam kitaptır . Büyüme korkusu , yetişkinlerin kötülükleri , onlar gibi olma korkusu , yöneticilerin yolsuzlukları , cinsellik ; tüm bu hayatın gerçeklerini yeni yeni öğrenen 11-12 yaşlarındaki dört erkek arkadaş grubunun yolculuk ve büyüme hikayesidir. Yolculuk ise eh tabii radyolarda her dakika duyurusu yapılan kayıp çocuğun cesedini tren raylarındaki geçici mezarınadır .

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Zaten dizi ile ilgili spoiler var ama Stephen King'in Shining/ Medyum kitabı ve Stanley Kubrick'in Shining/ Cinnet filmi için de spoiler var !!!

Jackie(Diane ) Torrance ; Sanırsam 5.bölümde ''Amcam ben doğmadan önce bir kayak merkezinde bakıcılık yaparken bir akşam çıldırıp eşini ve çocuğunu öldürmeye kalkmış . Ailem bu konuda bana çok fazla şey anlatmıyor . Ama bu benim ilgimi çekiyor. Ben de onlara inat Adımı Jackie olarak değiştirdim... Zaten her ilginç şey ben doğmadan önce yaşanmış. '' gibi bir şey diyordu The Kid'e. Evet , elbette ki Jackie Torrance'in amcası Jack Torrance. Medyum kitabındaki ve Cinnet filmideki Jack Torrance. Here'ss Jhonny... Ama daha çok Medyum kitabındaki Jack Torrance . Çünkü King'in Jack'i iyi bir babanın ruhunun ele geçiriliş hikayesi iken Kubrick'in Jack'i baştan psikopat ve pedofilidir.

Unutmuşum yazmayı ; Tren Raylarında Ölü Bulunan Çocuk ; King'in The Body / Ceset kitabının hiç canlı olarak rol olamayan başrolü yani aranılan ceset . Stand By Me adlı çok güzel de bir filmi vardır. The Breakfast Club sevenler sever ama bunda dramatik unsur daha fazladır.

Zaten dizi ile ilgili spoiler var ama Stephen King'in It / O kitabı ve 90 yapımı ve 2017 yapımı uyarlamaları olan It Ve It ' e de spoiler var .( Katil Paiyaço Pennywise, kırmızı balon ) Hem de var ya gardaş , çok ağır spoiler. Taş gibi oturur yüreğinize benden demesi.

Şimdiiii Teori vakti;

Şimdi biliyorsunuz ki It aslında; aslına , gerçek görünüme en yakın halde olduğunda devasa bir örümcekti ve dişiydi. Yumurtaları vardı laa! Şimdi bence o yumurtalardan bazıları kurtuldu ve çatladı içinden de The Kid abimiz çıktı . Zaten Pennywise'ı da o oynuyor sonuçta. Sanırsam The Kid rolü için ilk olarak Bill Skarsgard ile görüşülemesi senaristlerin bize hafiften göz kırptığını gösteriyor. 27 yılda bir görülmeler falan . Kesin Pennywise'ın çocuğu ,böyle deyince garip geldi ama öyle oluyor sonuçta. Ya da Pennywise'ın bizzat kendisi ? Bilmelisiniz ki Pennywise ölmedi. Stephen King , Rüya Avcısı kitabında alenen Pennywise Lives demiştir .Ama neden Derry'den , yuvasından , her şeyinden kalkıp da Castle Rock'a gitsin? Saçma oldu yani bu. Ama çocuğu olabilir pekala.

HGHHGGHBFHFNHF
NBMGMNGNMGN

@Eneskaspbrak
Pennywise'ın çocuğu veya benzeri olma ihtimaline katılmıyorum. Pennywise Stephen king evreninde bir psychic (energy) vampire'dır. 2 örneğini gördük biri "It" diğeri "the Dark Tower"daki Dandelo, pennywise korku ile beslenirken, dandelo kahkahalarla beslenir. Dandelonun Pennywise'ın çocuklarından biri olduğu veya erkek versiyonu olduğu teorileri var tartışılan. Kısacası ortada bir "beslenme" göremedim ben. o yüzden pennywise ile ilişkilendiremiyorum.

27 yıl olayına gelirsek, güzel bir detaya değinmişsin ancak King'in belli başlı sayıları çok sık kullandığını biliyoruz, Kara Kule'deki 19 sayısı gibi. The Colorado Kid/ Haven'da da castle rock'taki gibi 27 yıl aradan sonra supernatural faaliyetler yeniden ortaya çıkmaya başlıyor. Burda da karakterin tutsak iken müdürün emekliliğini getirtmediğini biliyoruz sanki, stephen king açısından istemli bir tesadüf olduğunu düşünüyorum.

pennywise gibi korku ile beslenmiyor ama yanında korkuyu getiriyor adeta korku dağıtıyor! sanki pennywise'ın bazı yerlerden zıt hali gibi zaten finale çok az kaldı ve 2. sezon onayı aldı illa açıklayacaklar.

pennywise ile uzaktan yakından bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

dizi'nin açılış jeneriğinde It gibi kitaplara gönderme yapması da oldukça garip hatta bi jeneriğin sonlarına doğru it kitabının bir sayfası var.

Bence korkudan değil ancak acıdan besleniyor olabilir. Bir bölümde molly insanların acılarını duyuyor gibi birşey demişti.

konuya abone kullanıcılar 8

Yukarı Çık