"zaman her şeyin ilacıdır sözü tamamen bir yalan. uyku her şeyin ilacıdır." -the simpsons

Cosmos: A SpaceTime Odyssey tartışma forumu

Tüm Forumlar > Cosmos: A SpaceTime Odyssey > Bir bilim insanı manevi açlığını nasıl doldurmalı?

yeni konu aç Bir bilim insanı manevi açlığını nasıl doldurmalı?

Bu konudaki bildikleriniz veya önerilerinizi çok merak ediyorum.

“Bilim sadece maneviyat ile uyumlu değildir; aynı zamanda maneviyatın temel bir kaynağıdır. Işık yılıyla ölçülen mesafelerin devasalığını ve çağların akışı içerisindeki yerimizi fark ettiğimizde; yaşamın karmaşıklığını, güzelliğini ve inceliğini algıladığımızda duyduğumuz haz ve alçakgönüllülük hissi kuşkusuz manevi bir duygudur. Muhteşem bir sanat, müzik veya edebiyat eserinin karşısındaki hislerimiz de aynı şekilde. Veya Mohandas Gandhi veya Martin Luther King, Jr. gibilerinin fedakâr cesaretleri karşısındaki hislerimiz de öyle... Bilim ve maneviyatın birbirini dışlayan kümeler olduğu iddiası, her ikisine de haksızlık etmektedir.”

Carl Sagan

Bende bi bilim insanı değilim ama bu boş evrendeki hayatımızda bircok soru isaretiyle karsı karsıyayım. evreni düsünün kücüklüğünü biz bi insanın anlık hapşırığından cıkan mikrobun icindeki minik organızmalarin minik parcaları olabiliriz yada bir sokak hayvanının üstündeki minik organizmalar böyle düsündükce kafayı yiyorum ve tek manevi çağreyi buda'da buluyorum nirvananın gücünde bircok kesif keşfedebiliyoruz yoğunlaşıp sonsuzluğa karısmak varken kaybolup gitmekte var

MrsWatcher...bu öğretiye benziyor düşünceleriniz ;

“Kendini okyanusta bir damla sanma. Bir damlanın içinde kocaman bir okyanussun.” Mevlana

keşke icimdeki korkuyu alabilse biseyler :(

@MrsWatcher içindeki korkuyu özgüven,prensipler ve ideoloji alır rotanı belirle ona göre hareket et öldüğünde ölüsün ya külsün yada toprakta solucanlar tarafından yok edilcek bedenin [ben külü tercih ediyorum] hiçbirşeyin anlamı yok o noktadan sonra önemli olan ondan önce neler yaptığın

@AnalImpaler işin gücün yavşamak olm ya. Hani nerde senin zenci fobin.

konuya abone kullanıcılar 5

Yukarı Çık