"neden aynı duyguları hissettiğim insanlarla farklı şehirlerdeyim ki?" -how i met your mother

Deception tartışma forumu

Tüm Forumlar > Deception > kupa 5 seçenler

yeni konu aç kupa 5 seçenler

ilk sahnede benim gibi kupa 5 seçenler bi toplansın buraya bir şey tartışmak istiyorum evet adam bütün kartları değiştirdiği için hangisini seçerseniz seçin sonradan gösterdikleri arasında sizin kartınız olmayacak ama fark ettiğim başka bir durum var

ben maça 7 seçmişim sormşsun ama ne farketiğini merak ettim

adam hakkaten kupa 5 i komple kaybediyor diğerlerinin sadece türünü değiştiriyor yani geriye kız joker 7 ve 8 kalıyor kupa 5 çıkınca diğerlerinin sadece sinek-maça gibi türünü değiştiriyor ama 5 komple gidiyor ortalıktan çok ilgincime gitti de :D

bende farketmiştim onu

Şu sıralar ilizyon çalışan biri olarak arkasındaki mantığı şöyle anlatayım. Elinde 5 kart varken birini seç diyip kartları değiştirdikten sonra tekrar 5 kart gösterirsen izleyici 5 kart vardı hala 5 kart var demekki kartları değiştirdi diye düşünür. 5 kart gösterip daha sonra benzer ama farklı 4 kart gösterirsen izleyici üzerinde daha büyük etkisi olur. burda da kupa 5 tamamen kayboluyor çünkü kart sayısını eksiltmek zorunda.

orayı anladım zaten yine de açıklama için teşekkürler beni etkileyen seçtiğim kartın komple yok olmasıydı hani orda da bir manipüle olayı var mı acaba yani amaç atıyorum 100 kişiden çoğunluğuna kupa 5 i seçtirmek mi öyleyse ordaki manipüle yöntemi ne acaba

Teknik olarak herhangi bir manipülasyon yok, kimin hangi kartı seçeceğini etkilemek için kişiyyle karşılıklı olmak gerek. Ama istatiksiksel olarak bazı kartlar diğerlerine göre daha çok seçilir en popüler 2 kart maça ası ve kupa kızıdır. Bu iki kartın seçilme oranı diğer kartlara göre daha yüksektir. Ama kesin olarak belirlemenin bir yolu televizyonda büyük kitlelere hitap ederken pek mümkün değil. 1-2 kişiye direk olarak gösteri yaparken manipüle edebilirsin ama bu durumda bile yüzde yüz başarı bekleyemezsin.

benim aklıma direk sihirbazlar çetesindeki sinek 7 sahnesi geliyor da orda tanıdığım nerdeyse herkes sinek 7 seçtiğini söyledi öyle bir durum vardır belki diye sordum

konuya abone kullanıcılar 3

Yukarı Çık