"insanlık fazla büyütülüyor." -house m.d.

Doctor Who tartışma forumu

Tüm Forumlar > Doctor Who > Paradoks mu ???

yeni konu aç Paradoks mu ???

merhaba arkadaşlar. Benim anlamadığım bir durum var. Doctor ve yol arkadaşı normalde o tarihe gitmeden dünyada yaşam devam ediyor. Ama onlar oraya gidince kurtarmasalar dünyanın sonu gelecek bu çoğu bölüm öyle oluyor. Peki ama zamanın normal akışında dünya nasıl kurtuluyor ?? Başka bir kurtarıcı mı oluyor eğer öyleyse o kurtarıcı neden burda hiç görünmüyor ?? en azından doctor ve yol arkadaşına yardım ederken görünebilir.

başka bir kurtarıcı yok o zamanın kendi döngüsü hepsinde doktor var ve hep o yapıyor ve zaman böyle işliyor yani doktor o felaketlerde hep orada ve zaman bunu sürekli tekrarlıyor. Ve zamanın devamında misal dünyaın sonu belliyse o zaman doktor zamanda bir çatlak meydana gelmemesi için o felaketi önlemeli.

tabi bu benim bu konu hakkındaki kendi çıkarımım

bence, doktorun gittiği yerlerde felaketleri önlüyor ya o yüzden gelecekte böyle birşey olmamış gibi görünüyor. çünkü doktor ozaman olanları kurtarıyor. burada sanırım bir paradoks var. ama doktor geleceğinde kurtaracağı için o olay çoktan olmuş gibi gibi oluyor.doktorda haliyle zamanı değiştirmemek için kurtarıyor. doktor zaman yolcusu olduğu için.

bana göre böyle

öncelikle teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için :) evet gelecek de mantıklı oluyor ama geçmişte mantıklı gelmiyor bana nedense çünkü hep şansa o tarihe gidiyorlar gibi oluyor ve genelde son anda güç bela durdurulyor tehlike. Ama yine de en mantıklı teori bu herhalde :)

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

pazartesisendromu bildiğin gibi TARDİS in kendi zekası var. bütün zaman vorteksi de içinde. Tardisin kalbi ya da eye of harmony deniyo hatta. bütün zaman v euzayı içinde barınıran bi zaman makinesi var yani ve biliyosun ki tardis çoğu zaman az veya çok farklı zamana veya mekana iniş yapıyo bunu yapmasının nedeni de şu:
doktorun evrenin neresinde neyi kurtardığını biliyo çünkü bildiğin gibi bütün zaman ve uzayı görebiiyo. paradoks olursa da 1x8 de gördüğümüz gibi evrenin sonu geliyo. bunu engellemek için de tardis doktoru olması gerektiği zaman ve mekana götürüyo. yani şansına diil ve o kurtarıcı da doktor zaten

bence anlaşılır olmadı :P

tardis hiçbir zaman doktorun istediği yere götürmüyor doktora ihtiyacı olan yerlere götürüyor zaten zaman yolculuğu kafayı yediriyor bana herşey çok saçma herşey çok mantıklı

ama müdahalelerinde gelecek bazen değişiyor bazen değişmiyor

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Zaten izledikçe daha çok oturuyormuş şu Tardis meselesi :)

konuya abone kullanıcılar 6

Yukarı Çık