"sorsan ikimizde maviydik ama birimiz deniz, birimiz gökyüzü. anlatabildim mi?" -dexter

Glee tartışma forumu

Tüm Forumlar > Glee > Glee size ne kazandırdı?

yeni konu aç Glee size ne kazandırdı?

Hepimiz saatlerimizi ayırıp 121 bölümlük bir dizinin her saniyesini keyifle kendimizden geçerek izledik. Bir çok kişi 2 veya 3. defa bitirdi diziyi. Peki kısa dediğimiz hayatımızdan bu değerli saatlerimizi çalan dizi bize neler kazandırdı? Glee yi izlerken neler öğrendik? Her bölümü farklı bir şeyi temsil eden ve bütün gençlere evrensel değerler kazandırmayı amaçlayan bunları da birçoğumuzun aklına sokmak için en sevdiğimiz şarkıları ve bizden olan karakterleri kullanan bu diziye çok şey burçlu olduğumuzu düşünüyorum. Lisede olan bütün gençlerin korkularını, arzularını, hayallerini, hatalarını ve hayatta varoluş yolculuklarını bize anlatan bu harika müzikal dizi hepimizi olduğumuz kişi yapan ve bu kişi olurken bizi cesaretlendiren etmenlerden değil mi? Hepimiz bu karakterleri hem sevip hem de nefret etmedik mi? Bu karakterlerle büyüyüp onlarla beraber değişmedik mi? Finn/Cory 'nin ölümüne sanki kardeşimizi kaybetmişiz gibi ağlamadık mı? Sizi bilmem ama ben bunları yaşadım. Şimdi her karakterden bir parça taşıyorum içimde. Bana insanları yargılamamayı, kendime güvenmeyi, bir şeyleri başarabileceğimi, sonuna kadar kendim olmayı ve sonuna kadar kendi doğrularım için mücadele etmeyi, dost olmanın nasıl olduğunu, bir şeye veya birine inanmanın nasıl olduğunu, ne olursa olsun hayata tutunmayı, hayal kurmayı ve bunları gerçeğe dönüştürmeyi ya da bunlar gibi bir çok harika şeyi en sevdiğim şekilde öğreten bu diziye çok şey borçlu olduğuma inanıyorum ve hepsi için sonsuz teşekkür ediyorum. Eğer bir gün anne olursam liseye gittiği zaman çocuğumla beraber oturup izleyeceğim ve asla bıkmayacağım bu dizi için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Belki bu konuyu sıkıcı ya da gereksiz bulanlarınız olacak ama benim gibi hissedenler olduğunu biliyorum. Bu yüzden bu başlığın altına yazmalısınız. Bir dizi için bile olsa hislerinizi göstermekten çekinmeyin. Son olarak teşekkür ederim New Directions sanırım bu yazıyı sizden bir sözle kapatmalıyım. Sizin gibi bir Loser olmak istiyorum.
Sevgiler Seher

Çok güzel yazmışsın. Glee'ye 6.sezonda Max George var diye başladım. İlkin altıncı sezonun birkaç bölümünü izledim. Ardından Kurt'ü çok sevdiğim için baştan başladım. Glee'nin bana ne kazandırdığına gelirsek ;

Glee bana herşey kazandırdı. Bakış açımı değiştirdi. Bazı olaylarda kendimi savunabilmeyi, hemen umutsuzluğa kapılmamayı öğretti. Ne olursa olsun arkadaş olmayı öğretti. Bir öğretmenin hayatımıza ne kadar çok katkı sağlayabileceğini anlamamı sağladı. Hayallerimizin peşinden koşmam gerektiğini öğretti. Umursamaz ve kötü gibi görünen insanların aslında olayları umursadığını, kalbinin sızladığını öğretti. Kısaca Glee din, ırk, cinsiyet vb. hiçbir ayrım olmadan arkadaş olmayı ve insanlığı öğretti.

İyiki Max Glee'de oynamış ve bende Gleek olmuşum :)

Uzun şeyler yazmakta pek becerikli değilimdir zamanımda yok şu an zaten ama bi kaç kelimede ben söyleyeyim..

İnsan mutlu olduğu şeyi yapmalı,ona inanmalı karşı fikirleri olsa bileme dinlemeli tartışmalı konuşmalı ve sevgiyle bitirmeli her davranışını.

Neden korkuyorsunuz hayal kırıklığından mı olsun yapın yine de daha iyi hayaller kurarsınız belki hayalleriniz yüzmeyi uçmayı öğrenir kırıla kırıla.

Dizide bir çok konu aynı anda işlendi ama bariz olan sevgiydi dostluktu aşktı. Her insanı her duyguyu şarkılarda bulabilirsiniz pes etmezseniz belki bi gün şarkı dinlemek yerine size şarkılar söyleyen birisini bulursunuz.

İzlediğim en iyi dizilerden biri mutlaka tavsiye ediyorum en son olarak da
Bizi biz yapan farklılıklarımızdır saygı duymayı öğrenin ve daima sevgiyi yanınızdan ayırmayın işte dizi bunu öğretiyor bize....

Normalde de din,ırk,cinsel yönelim gibi şeyleri sorun eden, insanların kusurlarıyla alay eden biri olmadım.Kendimi hep olduğum gibi sevdim ama bu dizi bunu dahada kuvventlendirdi eğer çalışırsam kazanabileceğimi hayallerimin gerçek olacağını öğretti ve arkadaşları ne olursa çok fazla önemi olduğunu.

İnsanları önemsememeyi, pozitif olmayı.Her bir karakterden çok şey öğrendim.Kurt'dan kendimi sevmeyi ve insanlara ben böyleyim beni böyle kabul edin demeyi, Rachel'dan hayallerimden vazgeçmemeyi ne olursa olsun peşinden gitmeyi, Santana gibi asla insaların asla kalbimi kırmasına izin vermemeyi, Mercedes'den sonuna kadar kendi doğrularım için mücadele etmeyi, Finn'den arkadaşlarım için ne olursa olsun herşeyi yapmam gerektiğini, Brittany'den bezen biraz aptal olmanın eğlenceliği olduğunu öğrendim.

Bu diziyi izleyen bir insan asla değişmedim bir şeyler öğrenmedim beni etkilemedi diyemez.

beni tamamen ırkçı olmaktan kurtardı bundan daha büyük ne olabilir ki :) ♥

Davranışlarımda bir değişiklik oldu, doğru düzgün iletişim kurabildim insanlarla bu dizi sayesinde. İnsanlar beni sevmeye basladı.

Ben bu dizideki Rachel'dan çok şey öğrendim: Tembellikle bir yere varılmıyor. Eğer hayallerinin gerçekleşmesini istiyorsan bir şeyler yap.

and that's how sue sees it!

konuya abone kullanıcılar 7

Yukarı Çık