"biri nasılsın diye sorduğunda gerçek bir cevap beklemiyor." -the vampire diaries

La casa de papel tartışma forumu

Tüm Forumlar > La casa de papel > BERLİN GERÇEKTEN ÇOK MU İYİ?! (spoiler içerir)

yeni konu aç BERLİN GERÇEKTEN ÇOK MU İYİ?! (spoiler içerir)

Arkadaşlar çok merak ettiğim için soruyorum. Berlin gerçekten çok iyi birisi mi? İki sezon boyunca hiç sevmediğim hatta midemin bile bulandığı zamanlar oldu ama en çok hayran kitlesi olan Berlin. Tamam, ikinci sezon finalinde yaptığı adamlıktır helal olsun bir de plana hep sadık kalması da çok güzel bir durum ama bu onu son derece iyi göstermesi anlamına mı gelir? Gerçekten soruyorum, laga luga olsun diye değil.

Kişilik olarak iyi bi karakter değil. Hareketleri mimikleri vs çoğu kişiyi kendine çektiği için bi çok kişi Berlin'i seviyor. En azından çevremden gözlemlediğim kadarıyla bu böyle

Berlin oyunu kurallarına göre oynadı soygunda da,hayatta da bu böyle. Disiplinli ve soğukkanlı olması duygularını kontrol etmesini sağlıyor. Taviz vermiyor ve bu diğer insanlara göre kötü biriymiş gibi karşılanıyor. Ama iyilikten kastımız nedir? Önce bu soruya cevap bulmamız lazım. Berlin takım arkadaşlarına sadık kaldı mı? Kaldı. Arkadaşlarının lehine en doğru kararları verdi mi? Verdi. Yanındaki kadın kendi istedi onunla olmayı aklınca akıllılık etti Berlin onu zorlamadı ama ihanet etmeye kalkınca cevabını aldı son sahnede. Şimdi objektif bir pencereden bakmak lazım. İyilik nedir? Takım arkadaşlarını tehlikeye atan, planı uygulamayıp kendince şov yapan karakterlere mi iyi diyeceğiz bir iki duygusal mimikler,ağlamalar var diye? Yoksa takım için sağlıklı karar veren, planına uyulsa tek kişinin canına zarar getirmeyecek bir adamın soğuk davranışları, midenin bulandığı davranışları yaptığını söylediğin adama mı kötü diyeceğiz? Cidden iyilik nedir?

tufan yüz yirmi üç yirmi bir bu yorumu ciddi mi yazdın?
profesör'ün soyguna BEŞ AY hazırlanırken bahsettiği en önemli kurallardan bazılarını hatırlayalım;
mahkumlarla ilişki kurulmayacak
gerçek isimler ifşa edilmeyecek
kimse öldürülmeyecek
berlin hem mahkumla ilişki kurdu hem de tokyo'yu bağlayıp dışarı atarak ismini açık etmiş oldu. monica'yı da öldürme emri verdi. hiçbir zaman oyunu kurallarına göre oynamadı. hep lider kalmak istedi. 12 gün nefsine hakim olup sorun çıkaranı koca darphanenin bi köşesine bağlamak çok da zor değil çünkü
vallahi forumu açan sorunun cevabı olarak da, berlin ne iyi birisi ne de iyi bir takım oyuncusu. iyi bir lider bile değil. ama tokyo ve o dizinin en öne çıkarılan karakterleri. tokyo gibi dengesiz bir geri zekalı da olmadığı için insanlar seviyor diye düşünüyorum.

haha boş yapıyorsunuz şu dizileri ergence izlemeyin.

Tokyo 'yu seveceğime Berlin'i severim daha iyi.

bence çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. ama bakış açınız yanlış. evet bu dizide en çok sevilen karakter kuşkusuz berlin. yalnız berlinin bu derece sevilmesinin nedeninin karakterin iyi veya kötü ya da sempatik ya da itici olması gibi kavramlara dayandırılması yanlış. çünkü bence berlin karakterini sevdiren Pedro Alonsodur. konuşma tarzı mimikleri falan muazzam. ayrıca karaktere fiziksel ve mental anlamda tabiri caizse cuk oturmuş. dediğiniz iyi karakter olma bakış açısına göre profesörün en sevilen olması gerekir ama öyle değil. çünkü profesoru canlandıran Alvaro Morte tam bir fiyasko olmuş. Karakter kendisine birkaç gömlek büyük gelmiş. bu yuzden seyirciyi çok fazla çekemiyor bence. saygılar

a7a

Konu Berlin olsa da ben sadece şunu düşündüm. Tokyo ve Rio ölsün.

Tokyonun savunulacak bir tarafı yok ki aq planı bok etmeye çalışan berlin miydi evet mahkumlardan biriyle ilişkiye girdi ama "öldürülmemek" için ariadna yaklaşmamış mıydı berline hayır yani sanki berlin ona benim olmazsan öldürülürsün dedi. Ayrıca plana sadık kalan nadir kişilerden biriydi millet ona şantaj yaparken bile geri adım atmadı tokyo silahla rus ruleti oynarken berlin merminin gelip gelmeme ihtimalini bilemezdi ama yinede geri dönmedi o yüzden evet berlin iyi biri en azından kötünün iyisi.

Ben şahsen Berlin'i kötü karakter diye sevdim ama aşkımın içinde her zaman iyilik vardı zaten finalde de gördük

Berlinin sevilmesinin tek nedeni disiplinli ve plana sadık olması. Tokyo zaten sonlara doğru şarteli kapattı.

konuya abone kullanıcılar 12

Yukarı Çık