"karanlığın bir kez içine girmesine izin verirsen, asla dışarı çıkmaz." -arrow

Lost tartışma forumu

Tüm Forumlar > Lost > Paralel Evren / Din Teorilerim *Final Spoiler*

yeni konu aç Paralel Evren / Din Teorilerim *Final Spoiler*

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Öncelikle diziyi izlediğime bitirdiğime hiç pişman değilim izlediğim en iyi 2. dizi bile diyebilirim en çok ağladığım kısım ise Jin ve Sun un ölümüydü.Neyse açıklamak istediğim teorilerime geleyim.
Paralel Evren Teorisi:
.Hatırlarsanız Juliet Hidrojen Bombasını patlattığında Iq su düşük insanlar Hidrojen Bombasının işe yaramadığını sandı.Azıcık kuantum fiziği işleseydiniz anlardınız.Bomba ile 2 farklı evren oluştu.Bilenler bilir bilmeyenlere söylüyorum Paralel Evren her karara etki eden sonsuz evrenlerdir.Bombanın işe yaradığı evren ve bombanın işe yaramadığı evren olarak 2 ye bölündü .İşe yaradığı evrende Uçak L.A ya indi.İşe yaramayan evren de ise karakterlerimiz hala ada da kaldı.Fakat şöyle bir durum var farketmeyen çok kişi vardır Bombanın patlaması işe yaramayan evrende bomba zamanı eşitledi.Yani zaman kaymaları durdu.Neyse işte bombanın işe yaradığı evren ve bombanın işe yaramadığı evrenin birbirleriyle kesişmesinin imkansız olduğunu düşünüyordum.Çünkü kuantum fiziğine göre paralel olan hiç bir şey asla kesişmez. Evet bu sadece bir teori.Fakat benim bir diğer teorim ise din üzerine çekilmiş bir dizi olması:
Din Teorisi:
Şimdi bu arkadaşların hepsi farklı zamanlarda öldü.Fakat hiçbiri öldüğünü hatırlamıyor.Öldüklerinde Cennete gittiler ve hata/günah işleyenler ise cehennemde yani adada kaldı.Michael ve Mr. Eko gibi.Diğerlerinin öldüklerini anlamaları için birilerinin/olayların onları uyandırması gerekiyordu. Charliyi Claire , Claire ı Kate , Kate i Claire ın doğumu gibi gibi. Ama teorimi mantıksızlaştıran şey James ve Kate in ölmemiş olması.Yani bana göre mantıklı geliyor sonuçta bir sürü replikte adanın Cehennem olarak geçtiğini biliyoruz.Kısaca benim teorim Din üzerine yapılmış bir dizi olduğu ve suç/hata/günah işleyenlerin ada da yani cehennemde diğerlerinin ise cennette kalması.

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

bende şimdi bitirdim düşündüklerim senle tıpa tıp aynı fakat din üzerine olduğunu pek sanmıyorum açıkçası 2 farklı evrende yaşamı sürdürüyor kalanlar diye düşünüyorum

Evet ben ikisinide düşünüyorum fakat ikisinide çürüten farklı teoriler var ama ne bileyim o beyaz ışık hepsinin ölü olması pek paralel evrenin birleşmesini anlatmıyor fakat diğer yandan ise dizi 2 farklı evren de gösteriliyor yani bir teorimi diğer teorim çürütüyor ve ortaya tahminden başka bir şey kalmıyor ne yazıkki :S keşke şöyle güzel bir ek bölüm yapsalarmış paralel evren mi din mi yoksa başka şeyler mi olduğunu anlatsalarmış.. ama cidden zeka içeren bir finaldi hayran kaldım açıkçası

finalden sonra ek bölüm var zaten google yaz çıkar 12 dakikalık bir ek bölüm

teşekkürler bilmiyordum ^^ izleyeyim hemen

izledim fakat daha da belirsizleşti...

konuya abone kullanıcılar 2

Yukarı Çık