"+yaşlanıp yalnız başına öleceksin. -uyardığın için teşekkürler." -the big bang theory

Mr. Robot tartışma forumu

Tüm Forumlar > Mr. Robot > Aslında Elliot'ın şizofren olmayışı (Spoiler içerir)

yeni konu aç Aslında Elliot'ın şizofren olmayışı (Spoiler içerir)

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Diziyi izleyen herkes Fight Club etkisinde izlemiş olsa gerek en azından Fight Club'ı izleyenler için böyle sizce de bir karakterin şizofren olabilme ihtimalini bu kadar gözler önüne sermeleri normal mi? Senaristlerin en sevdiği şey izleyici sonda şoka uğratmak bu nasıl olur lan diye düşündürmek. Bi kaç örnek veriyorum Breaking Bad oysa ben kanser hastalığından ölmesi gerektiğini düşünüyordum Leyla ile Mecnun zaten başlı başına bir şey hiç beklemediğimiz gibi vurdu Lost muhabbetine girmiyorum bile. İnsanları bir şeye ikna ettikten sonra aksi şeyi ispat etmek onları şoka sokar bildiğin tribe girer etkisinden çıkamaz. Senaristin amacı bu dizinin uzun yıllarca konuşulmasını istemesi olabilir karakterin şizofren olduğunu düşünmemizi sağlıyor ama aslında değil. Hadi olaylara biraz daha farklı bakalım ve ben kendi teorimi ortaya atayım Mr Robot aslında Elliot yaşadığı bir olay sonrası hafızasını kaybediyor ve yavaş yavaş her şeyi hatırlaması olabilir. Anlayacağınız üzere şuan izlediğimiz Elliot aslında Mr Robot'un gençliği ve gençliğinden itibaren hatırlamaya başlıyor.

Aslında düşününce bu daha mantıklı geliyor bana.

Who am I filmini düşünelim biraz film başta normalmiş gibi gidiyor fakat sonlara doğru birden işler değişiyor inanın bi an karakterin gerçekten şizofren olabileceğini düşünmemi sağladılar aslında hala düşünüyorum o filmde beynim alev almıştı resmen iki türlü de farklı son yaratmış adamlar. Yani diyeceğim şu ki bu tarz film veya dizilerde sonunda bokta çıkabilir.

Neyse hafızlar benim düşüncem bu yönde gelin bırakalım bu Elliot şizofren sevdasını farklı finaller üretelim kendimize

spoiler içinde spoiler mı verdin okuyamadım korkudan :D
diğer dizi ve filmlerle ilgili spoiler varsa uyarı koysana merak ediyorum ne yazdın ama okumicam who am i ve breaking bad i izlicem çünkü ben :D

Who am ı filmi için spoiler var ama Breaking Bad için tam spoiler sayılmaz yani yine de okuma ben özet geçeyim spoilersız

Bir çok dizi ve filmde örnekleri var bir şeyin üstünde fazla durup insanlara finalde nasıl biteceğini çok basit tahmin etmelerini sağlıyorlar ama sonunda daha farklı bir dünya ile karşılaşıyoruz senarist karakterin şizofreni olabileceğini düşünmemizi istiyor olabilir sonunda bok da çıkabilir bana Mr Robot'un aslında Elliot olduğunu ve Mr Robot'un hafıza kaybı yaşaması sonucu geçmişini yavaş yavaş hatırlayışı ve geçmişini asıl zamanı içinde istemsizce yaşayışı olabilir saçma da olabilir neyse sizin de varsa böyle teorileriniz alırım bi dal

yani diyosun ki ters köşeye de ters köşe yaparlar :D
güzel teori :D ben da kimsenin mr. robotu takmamasından acaba bu adam var mı lan diye düşünmüştüm, bar sahnesi filan. ama dediğin gibi bu çok bariz olurdu.

senarist şizofren zaten her türlü, mr robotı gerçek sansa da sanmasa da, seyirci onun hayali karakteri

hala aynı şeyi düşünüyor musun ?

Valla kardeş helal olsun ayakta alkışlıyorum seni.İyi tutturdun gibi...

Evet dünkü bölümde anlaşılacağı üzere kodumun senaristi adamı şizofren yaptı daha da final hakkında yorum yapmam. İşi gücü bırakıp benim dediklerimin tersini yapıyor.

konuya abone kullanıcılar 5

Yukarı Çık