"anderson, yüksek sesle konuşma. bütün sokağın iq'sunu düşürüyorsun." -sherlock

Narcos tartışma forumu

yeni konu aç Propaganda

Bu bölümü izledikten sonra aklıma şunlar geldi:

Escobar; devrildi. Kimin sayesinde? Büyük ölçü de, Abd istihbaratı, Cali ile diğer karteller arasında ki birleşmeyle..
Cali karteli konusunda adı geçmeyen bir durum var. Sovyetler birliği'nin yardımıyla yükselmesinden hiç bahsedilmiyor dizi de, 80'lerden beri etkin olmuş bir çetenin yükselişini ayrıntıları ile bize göstermediler. Madem, 3.Sezon bunlar üzerinden gidecekti; neden Escobar ile paralel şekilde anlatılmadı bize: Cali Karteli??

Ayrıca işi iyice Abd propagandası haline soktuklarını açıkça belirtmek isterim.

Neyse; 6.bölümde bir yorum yapmıştım, dileyen okuyabilir. Escobar birilerini beslemedi, sonucunda öldü. Cali karteli ise; SSCB destekli olmasından dolayı konu alınıp; 3.Sezon'da işlenecek.
New York merkezli psikopatlar var. Tam Abd'nin ortasında; büyük bankaların sahipleri ile kara paranın dibine vuran insanlar bunlar, Wall Street bankerleri denir bu psikopatlara, yalnız nedense Abd kendi kalbinde ki pisliği ayıklamıyor! Yalnız gidiyor; kendine para ödemeyen, haraç alamadığı adamlarla uğraşıyor.

Abd; Ecevit'in hükümetine neden ambargo koydu? Kıbrıs yüzünden değil elbette, ''haşhaşı biz ekeceğiz'' dediği yüzünden koydu o ambargoyu, her neyse Afganistan neden bu kadar isteniyor peki? Hem çevresindeki ülkeler yüzünden, hem de kaynakları ile ''haşhaş'' yüzünden isteniyor. (Haşhaş, afyon üretiminde kullanılır)

Sadece Abd'de yılda 64 milyar dolarlık uyuşturucu ticareti dönüyor. Dünya geneli kim bilir ne kadardır??
Demek istediğim; konu Escobar değil. Konu Abd ulusunun, uyuşturucu konusunda devletlerini yetersiz görmesi, Abd medyası da; bu yetersizliği televizyonun büyüsü ile, Abd ulusuna; bak bizimkiler neymiş dedirttiriyor. Eğer Abd, gerçekten iyilerin kazanmasını isteseydi; Lumumba, Martin Luther King gibi insanlarla uğraşmazdı.
Unutmayın; Abd gibi büyük bir devlet için uyuşturucu ticaretini kontrol etmek zor değildir, Yılda 64 milyar uyuşturucu ticaretinin döndüğü bir ülke de, bilin ki; uyuşturucunun kralları bizi görme diye sus payı veriyordur, Abd'ye.

Ve böyle bir ülke; bak Kolombiyalılara yardım ettik, hep birlikte Escobar'ı öldürdük diye propaganda yapmamalı. (Ayrıca Abd'nin, o zamanlarda ki; Kolombiya hükümetini ne kadar çok sevdiğini anlamış olduk. Hiç eleştirmediler. Sonuçta Liberal bir hükümetti. :D )

Daha adını bile duymadığımız onlarca kartel var. Yok olan önderlerinin adını bile duymadan, yayın organlarına sızmadan üstü kapatılıyor. Escobar gibi adamların hepsinin genç insanlara daha fazla zarar vermeden yok edilmesi gerekiyor.

Şu dünya'da kötülüğün, en büyük temsilcileri büyük para babalarıdır. Haklarında çok fazla komplo teorisi vardır. Escobar gibi haraç vermeyenleri indirirler. Hükümetler'de bunların maşalarıdır.
Unutmayın; ülkemizde bile bir kişi başbakan olmadan ilk önce; Tüsiad'ı ziyaret eder. Her şey, bu para babalarının elindedir. Escobar gibi haraç vermeyenlerin adını duyacağız sadece, yalnız en büyük para babaları örgütlü kötülüğüne kaldığı yerden hep devam edecek.

Bu arada; bunu aslında sezon finali için yazmıştım. Yorum hatası verince, forum başlığı açmaya karar verdim. Bilginize.

Güzel yazı hocam ben de aynısını düşünüyorum

abd yi dizi ve filmlere göre değerlendirsek dünya nın en masum ülkesi sanacağız hep kendilerini masum ve iyi olarak gösteriyorlar alıştık bunlara.

Escobar her işini ''para mı, mermi mi?'' ilkesi ile hallederken, bu büyük adamlara para vermemesinin sebebi neydi acaba?

konuya abone kullanıcılar 4

Yukarı Çık