"bu şey nasıl uçurulur biliyor musun?" -doctor who

Once Upon a Time tartışma forumu

yeni konu aç Konusu ne ?

Dizilab'da yazıyor evet ama ben pek anlamadım onu.Konusu ne dizinin kısaca özetler misiniz ? Ve sizce başlamalı mıyım ?

Dizilabde olduğu gibi ama anlamadıysan şöyle bir özet geçeyim

BİRAZ SPOİLER VAR AMA KAHRAMANLARLA ALAKALI

ilk başta çocuk dizisi olarak düşünebilirsin ama MÜKEMMMEL KURGUYA SAHİP OLAN BİR DİZİ

Dizi daha yeni doğmuş bir bebekken Büyülü Orman’ı lanetleyen Kötü Kalpli Cadı’dan korunmak üzere gönderilen Pamuk Prenses ve Yakışıklı Prens’in kızları Emma’nın dünyaya gönderilmesiyle başlar. Emma’nın sevgilisinden olan Henry adında bir oğlu vardır. Oğlu 10 yaşında annesini bulmak için otobüse biner ve Emma’ya gelir. Emma, Henry doğduğunda ona daha bir hayat sunmak için tüm bilgilerinin gizlenmesi şartıyla koruyucu aileye verilmesi üzerine oğlundan ayrılır. Henry’nin Emma’yı bulması kehanetin işidir. Henry tüm olup biteni Emma’ya anlatır. Emma’nın aslında Pamuk Prenses ve Yakışıklı Prens’in kızı olduğunu, Kötü Kalpli Cadı’nın onları lanetlediğini, bütün masal kahramanlarının Storybrooke adında bir kasabada hapsolduğunu söyler, fakat Emma bunların hiçbirisine inanmaz. Henry’nin yaşadığı yere tek başına dönmemesi gerektiğini anlayan Emma, onu evine kadar bırakmak ister. Henry bu durumdan memnundur, çünkü Emma’nın olması gerektiği yeri gördükten sonra gitmek istemeyeceğine inanır. Öyle de olur.Henry’i evlat edinen kişi Kötü Kalpli Cadı’dır. Dünyadaki adı Regina’dır. Kötü Kalpli Cadı/Regina Büyülü Orman’ı lanetlediğinde masaldaki herkesin olan biteni unutmasını sağlamıştır. Kasabada yaşayan hiçbir masal karakteri Regina’nın lanetinin etkisi altında olduklarını bilmemektedirler. Emma Henry ile birlikte kasabaya döner ve Regina tarafından birçok kez tehdit edilir. Fakat bu Emma için kalma fikrini oluşturur ve Henry’e olan duyguları güçlendikçe kasaba kalmaya karar verir. Henry herkesin gözünde bir süre sorunlu bir çocuk olsa da zamanla işler açığa çıkacaktır.Dizide masal kahramanlarının neredeyse hepsi yer almaktadır. Masal kitaplarında okuduğumuz gibi değillerdir, dizide çok farklı açılardan ele alınmışlardır. Aşağıda listelenen karakterler dizinin en çok göze çarpan isimleridir. Bunların yanında daha sonra diziye dahil olacak bir çok masal kahramanı vardır. Pinokyo, Malefiz, Tinker Bell, Şapkacı, Peter Pan, Robin Hood, Lamba Cini, 7 Cüceler, Devler, Kupa Kraliçesi, Periler, Uyuyan Güzel ve daha birçok karakter dizide yer alacaktır

bu kadar açıklayabildim anlayacağını umuyorum :)

başlamayı düşünüyorsan kesinlikle başla

çocuk dizisi olarak düşünme

konusunu anlamadıysan 1.bölümü izlemeni tavsiye ederim

Masalları seviyorsan, çocukluğundan birşeyleri hatırmak istiyorsan başla

5. sezon sıkıcı gibi

konuya abone kullanıcılar 3

Yukarı Çık