"insanlık fazla büyütülüyor." -house m.d.

Shameless tartışma forumu

Tüm Forumlar > Shameless > Karen Karakteri

yeni konu aç Karen Karakteri

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Bildiğiniz gibi bu dizideki tüm karakterlerin yaşadığı bir şeyler var,tuhaf davranışlara ve bunun arkasında yatan gerçek nedenlere sahipler.Karen karakteri de bu şekilde ancak gözlemlediğim kadarıyla bunu hiç biriniz anlayamamış.Çünkü nereye baksam ilk sezondan sonra herkes Karen karakterine küfrediyor.Bu yüzden bir kaç şey açıklama gereği duydum.

Kesinlikle Lip-Karen shipperım ancak bu Mandy ile alakalı değil onu da severim.Ancak Lip karakterimiz sadece bir kez aşık oldu ve o karakter de Karen oldu.Ve Karen da Lip'e.Ama çoğunuz bunu göremiyorsunuz.

Karen bebeğinin Lip'ten olmadığını her zaman biliyordu,bu yüzden bebeği vermek istedi.Çocuğunun içten içe hep Lip'ten olmasını istedi.Ve bebek doğana kadar da Lip'in ona destek olmasını,onun yanında olmak istedi.Bir süre daha onunla olmayı istedi.Bebek sevmediği birinden olduğu için onu istemiyordu.Ve onu görmek ya da kucağına almak istemedi çünkü annelik güdüsü ortaya çıkacaktı ve o da Lip olmadan sevmediği birisiyle hayat kurmuş olacaktı.Aynı evde de bu yüzden kalmak istemedi.Biliyorsunuz Hymie sürekli ağlıyordu.Hangi anne bebeğinin sürekli ağlamasına dayanabilir ki?Lakin en sonunda Lip olmayınca korktuğu gibi devam etmek zorunda kaldı.

Bunlar benim Karen karakterinde görmüş olduğum şeyler.Umarım sizde farkına varırsınız.Karen'ın davranışlarından sonra en mantıklı açıklamanın bu olduğunu düşünüyorum.

Bu arada,birkaç kez ''karakter'' kelimesini kullandım çünkü bu başlığın altında ''bu bir dizi farkındasın değil mi'' türünden yorumlar görmek istemiyorum.Evet bu bir dizi farkındayım.O yüzden ''karakter'' kelimesini kullandım.

iyi de Karen karakteri babası ölen, annesi de evden çıkamayan bi karakter mesela Mandy babasının tecavüzüne uğrayıp babasından hamile kalıyor buna rağmen bu kadar ruhsuz olmuyor, Karen karakteri tamamen duygusuz. Bebeği almama sebebi Lip'ten olmaması değil bebeğin down sendromlu olması. Down sendromlu olmasa da istemiyordu, hayatını yaşamak istiyordu. Ne olursa olsun normal biri bebeğinden "o şey" diye bahsedip onu aşağılamaz. Karen Lip'e hiç aşık olmadı bence. Ondan hoşlanıyordu tamam ama Lip ona "seni sevmiyorum" dediğinde bitirdi her şeyi. Kaçtıktan sonra döndüğünde Lip'in hayatına devam ettiğini görünce kıskanıp tekrar onla olmak istedi diye düşünüyorum. Ama ne yaşarsa yaşasın o yaptıklarından sonra karakter her türlü küfürü hak ediyor. Lip, Ian, Fiona, Mickey, Mandy gibi çok acı çekmiş karakterler bile bu kadar çirkinleşmedi.

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Benim dediklerim ele alınırsa ''çocuğum'' veyahut ''bebeğim'' diyebileceğini zannetmiyorum açıkçası.Karen birine bağlanmaktan korkan bir karakter olduğu için bu şekilde gördüğünüzü düşünüyorum.Mandy önceki hayatı dolayısıyla hemen ruhsuz olamazdı Ian değil sonuçta.Down Sendromu olayını bilmiyordu zaten.Karen'ın kıskançlıkla birini elde etmek isteyeceğini de düşünmüyorum.Kıskanan Mandy oldu onu ezerek.Tabii bunlar benim kafamdakiler.

@alaskayswestside bence bunlar senin Karen'de gördüklerin değil görmek istediklerin. Eğer Karen karakteri umursamaz bir karakter yerine duygularını gizleyen bir karakter olsaydı ben senaristler bunu yansıtırdı diye düşünüyorum. Ne bileyim Karen'in kendi kendine bu konuyla ilgili bir söylenmesiyle ya da bir bakışla vs. Ama ben kendi adıma böyle bir şeye rastlayamadım bu karakterde.

@beserleralican haklı olabilirsin görmek istediklerin konusunda çünkü böyle senaristlerin bu kadar boş bir karakter yazacaklarını düşünemiyorum

Ne olur dön gel dediğim karekter :D

potansiyeli harcanmış karakter

konuya abone kullanıcılar 5

Yukarı Çık