"erkekler metro gibi. birini kaçırıyorsun, 5 dakika sonra diğeri geliyor." -how i met your mother

Sherlock tartışma forumu

Tüm Forumlar > Sherlock > Kitapları mı? Dizisi mi?

yeni konu aç Kitapları mı? Dizisi mi?

Yeni başlayacağım. Sizce kitapları mı dizisi mi? Gerçi ben kitaplarını okudum ve çok beğendim. Ancak dizisi kitapları kadar iyi değilse hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.

O biraz senin hayal gücünede baglı bir şey kitapları okurken kafanda ne canlandırıyordun diziden ne bekliyorsun cok etkiler.Bana göre mükemmel , Benedict Cumberbatch cok yakısmıs rolüne, izlemeni tavsiye ederim.

çevirisini beğenmediğim için pek okumuyorum sherlock holmes romanlarını. ilerde orijinal okuyacağım sanırım hehe. ama dizinin çok iyi olduğunu söyleyebilirim. çok çok iyi. okuduğun hikayelerin modernize edilmiş versiyonları ve çok da iyi uyarlanmış okuduğum az sayıda hikayeden düşündüğüm kadarıyla.
yani aynısı değil, ama aynı hissi verecektir eminim.
onun dışında sherlock holmes değil, bir suç dram dizisi olarak bakarsan zaten en iyisi bu bence.

@nightingale. kesinlikle ceviri konusunda katılıyorum ben hem türkce hem ingilizce okudum , ingilizcesi biraz agır ama cok cok daha kaliteli

Dizisi çok muazzam ama kitapların çevirisi gerçekten seviyeyi oldukça düşürüyor ama sen hem izle hem de oku

@mlkrtrn evet işte, dili biraz ağır denildiği için çekincelerim var. o yüzden biraz daha ingilizcemi geliştirip okumak istiyorum. ama listemde yani kesin okuyacağım bir şekilde :D

Dizideki Sherlock kitaplardaki Sherlock'tan daha etkileyici...

kitaplarını kesinlikle okumalısın bence çok sürükleyici ve eğlenceli kitaplar

orjinali oku da bence ağır olsa ne olacak ki yine bilmeniz gereken şey kelime haznesi

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

dizi kitabın modernize hali, sherlock holmes günümüzde yaşasaydı ne olurdu ? sorusu üzerine çekilmiş dizi . bilen bilir sherlock holmes kitaplarının ilki 'a study in scarlet' ( kızıl soruşturma ) , dizinin ilk bölümü ise 'a study in pink' (pembe soruşturma ) sonra yine başka bir kitabın adı 'the sign of the four' , dizi bölümünün adı 'the sign of the three' . yani sonuç olarak sherlock holmes a ilgin varsa izlemeni tavsiye ederim gerçekten çok kaliteli dizi

konuya abone kullanıcılar 7

Yukarı Çık