"bir insana yapılacak en büyük kötülük ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir." -friends

Star Trek: Discovery tartışma forumu

Tüm Forumlar > Star Trek: Discovery > İzlemeye başlamayı düşündenler için

yeni konu aç İzlemeye başlamayı düşündenler için

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Diziye iyi para harcanmış ama bazı sıkıntılar var. Klingonları çirkinleştirmek için aşırı makyaj harcamışlar; dizide de aksi gibi o kadar ağır makyajla kendi aralarındaki muhabbete çok fazla zaman ayırmışlar. Bir de biz iyiyiz onlar kötü imajına çok fazla yüklenmişler. Star Trek ve Star Wars evreni o noktada normalde ayrılıyor, Next Generation'da klingon subayı da var mesela Atılgan'da. Ama bu diziye baksan Klingon tamamen kötü ve onlarla barış yapmak anlaşmak mümkün değil. Hatta dizinin ilk bölümünden de verilen mesaj düşman bize saldırmadan önleyici saldırı yaparsak savaşı önleriz. Muhtemelen bu dizinin prodüktörlerinin Trump yönetimiyle de bağlantısı var; ülkemizde son zamanlarda savaş dizilerinin artmasına benzer biçimde Star Trek dizisini de iyice karartıp savaş dizisi haline getirmişler. Bu dizi Star Trek değil; "long live and prosper", "we come in peace" gibi verilen mesajlardan dizi buralara geldi. Orville dizisi eski Star Trek ruhunu daha iyi yaşatan bir dizi; tamam bu da izleniyor da Star Trek olarak izlememek lazım bence. Dizinin karakterlerine de baksan; klasik savaş dizisi; kendi kafası doğrultusunda ilerleyen girişken komutan, post travmatik stres bozukluğu yaşayan teğmeni, isyankar ana karakter vs...

İzlememek hatta izlemek için acaba diye düşünmek bile bir hata

ya ben orijinal serisinde beğensem de 90 bölüm katlanamayacağım gibi hissediyorum çok izlemek istiyorum ama işte o ilk serisi beni ürkütüyor

konuya abone kullanıcılar 2

Yukarı Çık