"birileri onu elimden aldı ve bıraktığı boşluğu kimse dolduramadı." -game of thrones

Star Wars: The Clone Wars tartışma forumu

Tüm Forumlar > Star Wars: The Clone Wars > Dizinin izleme sırası ?

yeni konu aç Dizinin izleme sırası ?

Diziyi henüz izlemedim ama star wars ile alakalı okuduğum bir kaç makalede bu animasyon dizisinin kronolijik sıraya göre gitmediği yazıyordu.Diziyi nasıl izlemeliyim ?

Kardeşim şimdi öncelikle filmleri izleme sırası zaten 18648641 farklı kişiden farklı farklı cevaplar alırsın bana sorarsan şöyle bak:
Star Wars her zaman Skaywalker ailesinin hikayesidir diye geçer. İlk üçleme yani Episode 4-5-6 geçmiş tarihte çıktı ve dünyanın en iyi kötülerinden olan Darth Vader' var bu üçlemede. Film hakkında spoiler vermeyeceğim ama ilk üçleme yani Episode 1-2-3 Darth Vader yani diğer adıyla Anakin'in çocukluğunu, gençliğini ve son olarak karanlık tarafla olan hikayesini anlatıyor, karanlık tarafa geçme sebepleri vs.. Sana tavsiyem filmleri 4-5-6-1-2-3 şeklinde izle, (ben 123 diye izledim ve sıkıldım karakterleri tanımadan) 4-5 ve 6 da gördüğün bir sürü karakteri 1-2-3 de yine göreceksin yani karakterleri tanıyarak aa bu karakter şu şu falan diyerek izlersin. Sorduğun soruya geleceksek Clone Wars 2 ve 3. film arasında büyük bir zaman atlaması olmuştu, o arayı anlatıyor. Bende Cartoon Network dışında burada hiç izlemedim Clone Wars'u ama biliyorum genel hatlarıyla. Yani kralonojik sıra şu kanka
Episode 1-2-Clone Wars-3-4-5-6.
Şu anda tabii 4 yeni Star Wars filmi çıktı onların da krolonojik sıralamaya eklersek şöyle.
Episode 1-2-Clone Wars-3-Rogue One-Han Solo-4-5-6-7-8 diye.
Ama sen animasyona başlamadan önce bi 4-5-6-1-2-3 diye izle sonra 2 ve 3 arasındaki Clone Wars'u izlersin. Canın isterse 3 den sonra Episode 7-8, Han Solo ve Rogue One filmlerini de izlersin. Ama şunu söyleyim, Han Solo ve Rogue One filmleri için beklentini yüksek tutma.
Bu arada filmleri izlemedin diye düşünürek bu yorumu yaptım uzunca eğer izlediysen amına koyum niye uzun yazdım, 2 ve 3 arasındaki zamanı anlatıyor.

Bu arada krolonojik sırada Han Solo önce sonra Rogue One. Rogue One bitişinde Episode 4 başlıyor.

Öncelikle teşekkür ederim ama Han solo ve holiday special hariç diğer filmleri izledim.Şanslıyım ki 4-5-6-1-2-3-7-8 sıralamasında izledim :) izlemek isteyenlere de bu sıralama ile izlemelerini tavsiye ederdim bende ama 6. film orjınal serinin finali niteliğinde çoğu kişide bu yüzden kronolojik sıralamaya göre izlemek istiyor.Bende başta böyle izlemek istedim ama 3.filmden 4.filme geçerken görsel efekte büyük bi fark meydana geleceğinden,bununda izleme zevkini azaltacağını düşündüğümden yayın sırasına göre izledim.
Ayrıca ben rouge one'ı beğendim özellikle ana hikayeye bağlanış şekli yani son kısmı gerçekten güzeldi.Rouge one'dan 1 saat sonra A New Hope başlıyor iki film arasındaki zamanın az olması çok hoş olmuş bence..
Aslında benim asıl sorduğum bu animasyon dizisinin kronolojik sırasıydı.Dizinin kronolojik sırayla gitmediğini biliyorum ama bölümlerin sıralamasını bilmiyorum onu sormuştum ama mevzu başka yöne kaydı :)
Yinede teşekkür ederim zaman ayırıp yardımcı olmaya çalıştığın için.

Ayrıca bence Star wars Skywalkerlardan çok R2D2 ve C3PO'nun hikayesini anlatıyor :))

konuya abone kullanıcılar 2

Yukarı Çık