"insanların ‘ama’ kelimesinden önce söylediklerinin hiçbir önemi yoktur." -game of thrones

Suits tartışma forumu

Tüm Forumlar > Suits > Mike'ın sahtekarlığı hakkında (sezon 5)

yeni konu aç Mike'ın sahtekarlığı hakkında (sezon 5)

Dizi senaryosunda 5. sezon 10. bölümden itibaren gelişen ve sezon sonuna kadar devam eden olaylar sebebiyle hepinizin, ne olur Mike'ı hapse atmasınlar dediğinizi duyar gibiyim. Ne yazık ki, ben de sizin gibiyim. Maalesef diyorum çünkü... Aslında gerçekten sahtekarlık yapmış birinin, geçmişte iyi şeyler yaptığını ve gelecekte de bunu devam ettireceğini bize düşündürterek HUKUKSUZLUK GÜDÜSÜNÜ kafamıza sokmaya çalışıyorlar. Ve bunu başarıyorlar da. Seve seve kabul ediyoruz, ne olur Mike'ı hapse atmasınlar diyoruz. Peki Mike'ı hapse atmak isteyen savcı ? Aslında hukukun gerektirdiklerini yapmakla yükümlü ve işini doğru yapan bir kadın. Onu sevmiyoruz. İşini doğru yapan insanı sevmiyoruz çünkü onu bize kötü göstermeyi başarıyorlar. Halbuki kadın, haksız yere üniversite okumuş; yasaları çiğnemiş; suçlu bir insana karşı davada savcı. Kadın doğruları savunuyor ! Mike suçlu taraf. Hangi taraftayız farkında mısınız ? Hukuksal bir dizi izlediğimizi sanıp aslında hukuk-doğru-adalet algılarımızı yozlaştıran bir dizi izliyoruz. Mike'ın çok zeki oluşu ve iyi gösterilmesi ise bizim onun suçlu olduğu gerçeğini görmemizi engelliyor. İşte böyle başarıyorlar. Bir de bu açıdan bakın.

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

' 'Aslında gerçekten sahtekarlık yapmış birinin, geçmişte iyi şeyler yaptığını ve gelecekte de bunu devam ettireceğini bize düşündürterek HUKUKSUZLUK GÜDÜSÜNÜ kafamıza sokmaya çalışıyorlar. Ve bunu başarıyorlar da.
Hukuksal bir dizi izlediğimizi sanıp aslında hukuk-doğru-adalet algılarımızı yozlaştıran bir dizi izliyoruz....''
Sadece yazdığın yerleri alıntılayarak görüşlerine katılıyorum. Şu an sadece 2. sezonun yarısındayım. Biraz spoil biraz da gidişattan dizinin gidiyor olduğu yerin farkındayım ve tam da bu nokta da işte görüşlerini destekliyorum. Ne yazık ki ben de dahil toplum olarak sevmenin de ve sahiplenmenin de ölçüsünü kaçırıyoruz. Bu da bizim sağduyu ile davranmamız gereken hallerde tam tersi histerik davranmamıza sebep oluyor.
Ve daha bir sürü şey..

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Mike'ın sahtekar olduğunu herkes biliyor zaten, ama Anita Gibbs ondan çok daha büyük suçlar işlemiş kişilerin davalarını almak yerine, Harvey Specter'a herkesin olduğu gibi onun da takıntısı olduğundan devam ettirdi ve ilaveten mike'ın saktekar olduğunu jüri bile biliyordu zaten ama yaptığı iyi şeyler bu küçük sahtekarlığı kapatmasına yeter de artar.

gotcha, teşekkür ederim yorumun için ama söylemek istediğim tam da bu işte. 'Çalıyor ama çalışıyor be kardeşim' düşüncesinden arınmalıyız. Suç varsa cezası da olacak, büyük küçük farketmez.

aynı olay Narcos da da oluyor haklısın ve Pablo Escobar çok seviliyor bir terörist olmasına rağmen böyle ikilemleri kafamıza sokuyorlar ...

konuya abone kullanıcılar 5

Yukarı Çık