"sevdiğin bir insana seni seviyorum demek bu kadar zor olmasaydı keşke." -how i met your mother

Supernatural tartışma forumu

yeni konu aç Darkness

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Bir çok eski inanış ve felsefeye göre evren birbirinin zıttı dişi ve erkek irade tarafından yaratılmıştır. Karanlık'ın dişi ve tanrının Erkek( bir ihtimal Chuck) olduğunu düşünürsek, Tanrı ile Karanlık'ın arasında Evren konusunda Tartışmaya girmiş Karı-Koca ilişkisi olduğunu söyleyebilir miyiz? =D

O zamanda akıllara şu soru geliyor.Tek güç kimin elinde ? Yani Aydınlığın ve Karanlığın birbirine zıt ama ayrılamaz bir ikili olduğunu az çok biliyoruz.Bir zamanlar ikisinin bir olduğunu düşünürsek ortaya Gölge çıkar. Senaristler bu ''Gölge''yi alır mı bilmiyorum.Alsalar bile Karanlık ve Aydınlığın yaratıcısı yani Evrendeki itici güç tek güç olarak mı alırlar yoksa ikisinin oğlu/kızı olarak mı alırlar bilinmez.

Haa bu arada senaristler mevcut Dinler üzerinden gitmiyor ki. Adamlar fantastik kavramlar ekliyorlar.Örneğin en basitiyle Evrendeki en büyük iki güç Aydınlık ve Karanlıktır.Taraflar hep böyle olmuştur iyi ve kötü.

Şimdi diyeceksiniz ki melekler lucifer bunlar hristiyan kavramları ama unutmamız gereken bir şey var. Bizimkiler Zeusuda öldürdü Odinide. Çin mitolojisinde Evrenin tek hakimi olan kişiyide öldürdüler bir başkasını da. Sonuç olarak dizideki Tanrı olgusunu falan gerçek Dünyaya atfetmeyin

Aghast uçmuş sadece Zeus gözüktü ne Odini sdfsdfsd Mahşerin 4 Atlısı ve diğer tüm melekler Lucifer,Michael ve hatta Leviathanlar(şeytanlar ve meleklerden önce yaratınlanlar) hep incil üzerinden gitti ve hala da öyle devam ediyor DC Comics , Supernatural ve dizi kanalları The CW İncilden alıntı yapıyor DC Comicsde Tanrı The Presence , Karanlık ise GreatBestEvil adlı kişi bu 2sini Ultimate Darkness ve Ultimate Light yaratmıstır Dişi olayı ise onun adı Kısmet ama karanlık değil senaristler bir şeyleri değiştirmiş olabilir ama dizi adı üstünde Doğaüstü olduğu için sadece İncil konularını ele almıyor dediği gibi başka mitolojileride ele alıp yaratık ve karakterleri getiriyor Zeus Pagan Tanrıları vbvb

Ve Gölge olayını çok saçma buldum ayrıca.Tanrı ve Darkness bu ikisini yaratan başka bir 2 güç olmalı bence o ikisi ne karanlığın temsili ne de aydınlığın çünkü kendileri karanlık ve aydınlık.İkiside birbirini yok edebilecek güçte değil yani o dengede olmalı falan filan uzun hikaye de bence Aydınlık var edici güç Tanrıyı , Darkness yok edici güçde, Tanrının kız kardeşi Amara yani onun adı da Darkness onu yarattı Tanrının annesi babası oldugunu düsünmüyorum cok sacma olur :D

Kader mızrağına sahip olan dünyanın kaderini belirler.

konuya abone kullanıcılar 3

Yukarı Çık