"şiddet kendi iyiliği için hiç bir sonuca varamaz." -oz

The 100 tartışma forumu

Tüm Forumlar > The 100 > City of lights Hakkında Teorileriniz Açıklayın.

yeni konu aç City of lights Hakkında Teorileriniz Açıklayın.

Arkadaşlar City of lights hakkındaki teorleriniz nedir uzun ya da kısaca açıklayın düşüncelerimizi paylaşalım. Bence Murphy'nin ekran da gördüğü kişiler bilim adamları gibi bir şeydi.Bir yapay zeka tasarlamak istediler ve başardılar da ama bu yapay zeka İnsan Irkını tehdit gördüğü için bomba tasarladı ve Dünya ya bomba attı ama İnsan ırkı tekrar hayatta kaldığı için tekrar böyle bir işe koyulacak ve yeniden patlatabilir ya da Jaha Murphy verdiği haptan herkesi verip hayaller içerisinde hayaller şehrin de yaşatmayı planlıyor olabilir ama tabi ki de böyle bir şey olmaz o kutu ise yapay zekanın taşınabilir hali gibi bir şey eğer o bozulursa Jaha o yapay zeka ile konuşamayacak bence bu sezon yönetmenler bize çok surprise mother fuckar yaşatacak.Şimdi sıra siz de sizde açıklayın düşüncelerinizi...

Bence " Işık Şehri " Gördüğünüz üzere o hap sayesinde bilinç altına yerleştirilmiş bir efsane gibi gözüküyor . Çünkü , Yapay zeka olarak üretilen kadının amacına bakılırsa eğer insanlığın sonunu getirmek için tasarlanmasada bu yön doğrultusunda ilerlemişti yani insanları " ışık şehri " diye kandırıp hala bir şekilde öldürmenin bir yolunu arıyor olablir ... Bence murphy bir şekilde durumun farkına varıp yapay zekayı yok edeceğini düşünüyorum ... Yönetmenin ışık şehri hakkında bu kadar uzun süre durucağını zannetmiyorum daha yeni konular ve savaslar bizleri bekliyor olucak bir yapay zekanın ilginç fantazisi üzerinde seyiriciyi fazla sıkmıcaklarını umuyorum 2 sezondur film tadında olan bölümlerini inşallah diğer bazı diziler gibi batırmazlar ....

Bence " Işık Şehri " Gördüğünüz üzere o hap sayesinde bilinç altına yerleştirilmiş bir efsane gibi gözüküyor . Çünkü , Yapay zeka olarak üretilen kadının amacına bakılırsa eğer insanlığın sonunu getirmek için tasarlanmasada bu yön doğrultusunda ilerlemişti yani insanları " ışık şehri " diye kandırıp hala bir şekilde öldürmenin bir yolunu arıyor olablir ... Bence murphy bir şekilde durumun farkına varıp yapay zekayı yok edeceğini düşünüyorum ... Yönetmenin ışık şehri hakkında bu kadar uzun süre durucağını zannetmiyorum daha yeni konular ve savaslar bizleri bekliyor olucak bir yapay zekanın ilginç fantazisi üzerinde seyiriciyi fazla sıkmıcaklarını umuyorum 2 sezondur film tadında olan bölümlerini inşallah diğer bazı diziler gibi batırmazlar ....

Işıklar Şehri'nin sadece hayali bir şey olduğunu düşünüyorum. Bir tür simülasyon gibi. İçine giriyorsun ve gerçek gibi hissediyorsun. Bedenlerini korumaya almadıkları sürece hâlâ dışarıdan gelen etkilere açık olacaklar ve simülasyonun içindeyken öldürülebilirler. Gördük. Simülasyonda tekrar canlanmaları bir şey değiştirmiyor. Asıl bedenleri ölüyor. Sadece hayal ürünü olduğunu ve çok fazla dayanmayacağını düşünüyorum.

Işıklar Şehri'nin sadece hayali bir şey olduğunu düşünüyorum. Bir tür simülasyon gibi. İçine giriyorsun ve gerçek gibi hissediyorsun. Bedenlerini korumaya almadıkları sürece hâlâ dışarıdan gelen etkilere açık olacaklar ve simülasyonun içindeyken öldürülebilirler. Gördük. Simülasyonda tekrar canlanmaları bir şey değiştirmiyor. Asıl bedenleri ölüyor. Sadece hayal ürünü olduğunu ve çok fazla dayanmayacağını düşünüyorum.

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Açıkçası 3. sezon 2. bölümdeki lexanın olduğu binaya bakılacak olursak, city of lights da gerçek çıkabilir, garipsememek mümkün değil. Yani o kadar büyük bina ormanlık alan ve tepelerin olduğu bir yerde hiçbir açıdan mı gözükmüyor? Korumasız bir şekilde orda kalırlarken..

ben hayaliden çok yapay zeka tarafından programlanmış bir şey olabileceğin düşünüyorum. Yeniden canlanma olayının altından da çok başka şeyler çıkacak bence o kadar basit olamaz.

ben yapay zekadan gidiceklerini düşünüyorum bu sezon, zaten city of lights'ı tek başına işlemeleri sıkar. O yüzden geçmişte olan o Murphy'nin videoda izlediği şeyden, yapay zekadan gideceklerse bu sezon güzel geçer

Işıklar Şehri beni çok sıkıyor ya. Umarım çok fazla üstünde durulmaz, o şirret bilgisayara da virüs girer.

City of Lights bilinen ama bulunamayan bir yer son bölümde olduğu gibi ışıklar şehriyle bağlantıyı sağlamak için kullanılan hap tablet tarzı gibi birşey var üstüne sonsuzluk işareti bu sonsuzluk işaretini yerli halk kutsal sembol diye adlandırıyor ve Lexa'nın ensesinde sonsuzluk işaretinin dövmesi var. The 100 taki çift sıfır yan yana sonsuzluk işareti olarak yapmışlar. Zaten final bölümlerinden yayınlanan bazı kesitlerde Işıklar Şehrinin bulunduğu gösteriliyor. Işıklar Şehri sahneleri her ne kadar sıkıcı olsada Lexa ve Clarke oraya gidince daha da güzelleşecek.

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

@bestekse sonunda mantıklı bir açıklama geldi ama o yapay zeka olayı bunun neresinde? Bir de burada ölüm yok falan temasını açıklamıyor bu ne yazık ki... Onu da dizide hallederler zaten ama işte bir korku var bu sezon her şey ya çok efsane ya da çok boktan olacakmış gibi...

konuya abone kullanıcılar 7

Yukarı Çık