"ölüm hepimizin kapısını çalacak. bir daha kafamı bozarsan, senin kapını erken çalar." -spartacus

The Expanse tartışma forumu

Tüm Forumlar > The Expanse > Dizinin Kitabı

yeni konu aç Dizinin Kitabı

Dizinin kitabını okuyan var mı? Diziyle kitabın gidişatı aynı mı? Okuyan varsa beni biraz, kitapla ilgili spoiler vermeden, bilgilendirebilir mi :D

Dizinin ilk bölümünü geçen sene izlediğimde, sonraki bölümlerin yayınlanmasını bekleyemediğimden 1. kitap ile başladım. Üşengeçlikten D&R falan gitmek yerine torrent'ten orjinal dilinde bütün kitaplarını indirdim. İlk sezon bitmeden ilk 4 kitabı bitirmiş halde buldum kendimi. Gerek anlatım dili, gerekse anaakım bilim kurgu romanlarıyla karşılaştırıldığında olabildiğince bilimsel temellerle ayakları yere basan bir yapım olması sebebiyle düşünen herkese tavsiye ediyorum. Kolay bir şekilde ebook formatında bulabilyorsunuz, çok ağdalı bir ingilizcesi yok, takıldığınız yerde Tureng'ten falan bakarak heycanlı bir şekilde okuyabilirsiniz.

Konunun gidişatı bir uyarlamaya göre olabilecek maksimum paralelliği gösteriyor. Kimi noktalarda zaman kurgusu ve karakterlerin hikayeye dahil oluş sıraları biraz değişiyor. Bazı noktalarda da ana hikayeyi çok etkilemeyecek şekilde kısaltmalar veya ufak değişiklikler yapılıyor. Özellikle 2. sezon kitapla aşırı derecede örtüşerek gidiyor gibi. Hatta okurken kafamda kurguladığım sahneler tam olarak hayal ettiğim sinematografide karşıma geldi. Eğer bir şekilde kitaba başlamayı düşünüyorsanız hiç durmayın derim. Hatta ilk kitabın Türkçe çevirisi mevcut sanırım.

İlk 3 kitabında mevcut :D

eqm

türkçe e bookları var indirdim başladım okumaya

konuya abone kullanıcılar 3

Yukarı Çık