"insanlık fazla büyütülüyor." -house m.d.

The Magicians tartışma forumu

yeni konu aç 4. sezon finali

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Fanlar Twitter'da ses çıkarıyorlar. Q'nun ölümünden kimse memnun değil gibi gözüküyor, gelecek sezonda geri getirilmeyeceği söylendi ama anca getirirlerse izleyicilerinin bu kısmını geri alabilirler sanırım.
İnsanlar depresyonu olan bir karakterin bir açıdan intihar olan bu sonu yaşamasından şikayet ediyor, bunu anlamlı ve güzel göstermiş olmalarını da yanlış buluyorlar. Ayrıca Eliot ile yaşadıklarından sonra televizyonda sıkça görülen "bury your gays" trope'unu işlediklerini düşünüyorlar. Ben şahsen finalde çok duygulandığım etkilendiğim için itiraz etmiyorum ama sağlam noktalara parmak basıyorlar. Hem geri getirmezlerse hepimiz özleyeceğiz Quentin'i.
Planları şimdiye kadar getirmemekti ama beşte geri gelmezse altıncı sezon onayı alacağından emin olamıyorum şahsen. Şimdiye kadar en popüler en iyi kritik değerlendirmelerini alan bölümleri Queliot bölümleriydi, ve 4x05 sonrasında Rotten Tomatoes'tan aldıkları %100 üzerine beşinci sezon onaylanmıştı. Demeye çalıştığım biraz ölümüne ağırlık katmaya çalışıp (hani aman fake out olmasın diye) altıda geri getirmeyi planlıyorlarsa altıncı sezonu alamayabilirler.
Şimdi bu fan tepkisini görüp Jason Ralph "Geri dönmeyeceğim"ini söyledikten sonra onu geri getirirlerse (ki adam gelmeyeceğini düşünerek iş yaptıysa dizinin yapacaı bir şey de olmaz ki) bayağı ucuz bir fake out ve fan service olur. Planları baştan beri geri getirmek ama bunu olabilecek en yüksek heyecan veya tepkiyle yapmak olsaydı bile bu durumda kimse onlara inanmaz. Ki bu da onların dizi yaratıcıları-yapımcıları olarak beceriksizliğini gösterir, yanılıyor muyum?
Yine de Q'nun döndüğü bir sahne çekmişler, oyuncuları kandırmak için. Belki hemen onu kullanırlar beşinci sezonun başında insanlar etkilenmiş olur ama dizi sürecini çok çırpmadan karakteri entegre edebilmiş olurlar. Öyle olursa Julia yeni bulduğu güçlerini kayıp mı eder yeniden? Öyle demişken sanki sonraki sezon Julia'nın gelişmesi ve magician kimliğini bulmasıyla alakalı olacak (Q ölü kalırsa. Hala bir belkisi var bence). Karakter gelişimi falan göreceğiz herkeste. Öyle olursa da "ölümü hayatından daha etkiliydi" demiş gibi olurlar ki bu yine depresyon ve intihar düşünceleri yaşamış bir karakterin ölümü üzerine yapılmaması gereken bir şey sanki.
Dean Fogg çok boss'tu bu bölümde. Neydi o kafa karıştırıcı büyü öyle off. Sonra Kady'nin, "Ben sadece Penny'nin kız arkadaşı olmak istedim" demesi bayağı saçmaydı. Ki bu kadın Marina'nın yerini almış güçlü bir karakter; "normallik" ya da sevgi istemesini bekleriz, ama karakterinin başka bir sürü yönünü yoka saymış kim yazdıysa. Penny çok iyiydi Q'yu yönlendirirken. Büyümüş de librarian olmuş. Zelda ben yönetemem sizi Alice yönetsin diyecekken, ben gerçekten Kady'yi önerecek sanmıştım. Kaç bölümdür arkadaş arkadaş iş yapıyorlar, gitti doğuştan lider herkesin iyiliğini savunacak Hedge'i değil akıllı kızı önerdi.
Bir yandan da bu dizide daha önce hiç kimse bu kadar kesin ölüp dirilmemişti. Adam metroya bindi gitti (yoksa gitmedi de yukarı mı çıktı acaba). Penny hala Underworld'de iş yapıyor o bile geri dönebilir gibi gözükmüyor. Tüm karakterler de pes etmiş ölümüyle yüzleşip ilerlemeyi seçmiş gibi gözüküyor. Şimdi bir tane daha Q olsaydı orada Quentin'den umudu kesmezdi.
Demem o ki ben emin değilim Jason Ralph'in kesin gittiğinden. Siz?

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Bence ana kadroda geri getirmeyeceklerdir. Ufak tefek flashbackler, Underworld'ten görüntüler ya da başka zaman çizgilerinde gibi sahnelerle 1-2 kez konuk oyuncu olarak getirebilirler. Q'nun ölmesine bende çok üzüldüm ama geri getireceklerini düşünmüyorum

konuya abone kullanıcılar 1

Yukarı Çık