"erkekler metro gibi. birini kaçırıyorsun, 5 dakika sonra diğeri geliyor." -how i met your mother

The Strain tartışma forumu

Tüm Forumlar > The Strain > Dizideki Nazi Yahudi Mücadelesi ve Propaganda

yeni konu aç Dizideki Nazi Yahudi Mücadelesi ve Propaganda

Öncelikle diziyi izlemeyenler varsa bu dizi vampirler ve vampir avcıları hakkında diyebilirim.

Ancak eğer hassas bir milli ve/veya dini kişilikseniz dizi sizi biraz rahatsız edebilir çünkü

-Dizideki kötü taraf 2. Dünya savaşı Hristiyan Nazi Almanları
-Dizinin kahraman kısmı ise günümüz Amerikan (olmazsa olmaz) Yahudi grubu

Bir çok sitede diziyi izleyenlerin yorumların şu ifadeleri görmek mümkün
"Dizi değil Yahudi Propagandası" "Yahudileri acındırmak sonrada güçlü göstermek için yapılmış"

Ancak benim fikrimi sorarsanız 2. dünya savaşını farklı şekilde açıklayan (ancak günümüzde geçen) orta karar bir dizi. Ne müthiş bir oyunculuk var ne de kurgu. Laf olsun diye izlenir

Sonuçta yahudiler abd de çok etkinler ve abd dünyanın en güçlü ülkesi 2. dünya savaşınıda kazanmışlar ve bu bir abd dizisi adamların kendilerini övmesinden veya propagandalarını yapmasından doğal bir şey olamaz ayrıca yahudiye oynayan oyuncu (David Bradley) mükemmel oynuyor sırf onun için izliyorum diziyi.

yani propaganda eleştirilmez, ben de sevmem karşıyım ama rahatsız olan insan izlemez David Bradley dışında oyunculuklar orta seviye kurgu da pek yok ama ben ilk sezonu sevdim izledim 2. sezonuda geliyo bu sıralarda onu da izlerim.

Sonuç olarak 2.Dünya savaşı Dünya coğrafyasının yaklaşık bugünkü haline kavuşmasını sağlayacak kadar etraflı ve uzun bir savaş. Doğal olarak pek çok dizi ve filme konu olmuş ve olmaya devam edecek. Meseleye yahudi propagandası, nazi vahşeti gözü ile bakar isek tek taraflı ve sığ bir eleştiri yapmış oluruz. Dünya insanoğlunun varlığından bu yana onbinlerce yıldır iyi ve kötülerin savaşına ev sahipliği yapıyor öyle ya da böyle.

Dolayısı ile tek tanrılı din kültürlerinin ortaya çıkması ve bu kültlerin sayı olarak birden fazla olması nedeni ile her grubun inanç sahipleri iyi ve kötülerin savaşı temalı konularda kendini ait hissettiği tarafı iyi ve haklı, karşısında olan tarafı kötü ve haksız olarak gösterme gayreti içinde olacaktır bu gayet anlaşılabilir bir durum.

İnanç ve propaganda bakışından bağımsız bir değerlendirme yapmak gerekecekse, bu zamana kadar gördüğümüz vampir anlayışından üslup olarak biraz daha farklı kan emiciler konusu ve kurgusunun işleyiş biçimi ilk sezon için oldukça vasat seyretti kendi adıma. Ama yakalanmış konu geliştirilmeye son derece müsait ve beklenen ilgiyi görürse sonraki her sezonun daha sürükleyici ve daha ilginç olabileceğini düşünüyorum.

eğer kendilerinizi propagandadan etkilenecek kadar zayıf görüyorsanız izlemeyin bu kadar basit

herkesın hayatına kımse karısamaz.ıstedıklerı dızılerı cekerler.bence cok etkıleyıcı bır dızı olmus.bu kalıtede efektler gorsellık falan kac tane dızıde var?konusu da guzel.almanlara gonderme var evet.bıldıgın seytan dıyorlar onlara.dıyebılırler gayet normal.6 mılyon ınsanı manyakca vahsıce katlettıler.elbette dızısınıı yapacaklar,elestırecekler.bundan daha dogal bırsey yok

saçma bir genellem olmuş. diziyi izlemeynler dizi bundan ibaret sanacak. aslında bakış açısıyla ilgili.sen yahudi-nazi yönünden bakmak istersen bütün dizi sana öyle gelir. ben bir vampir dizisi olarak izliyorum.dolayısıyla beni rahatsız eden bir yanı yok. bir de ben bu eleştirileri anlamıyorum. hiçbişey yapma sonra da eleştir dur. oh ne aa hayat. adamlar herhalde yunan-osmanlı çekişmesini anlatmıcak. sen çek bi dizi.ne istiyorsan anlat. yapılan şeye verilen emeğe biraz saygınız olsun. 10 numara dizi.

Eger bu Diziyi Yahudi probagandasi yapiyor diye begenmeyenler, o zaman bu yorumu yazarken kullandiklari Bilgisayar Chip'lerinden tutun yorum yaptiginiz Facebook'a kadar Yahudi ürünüdür, ayrica ben adamlara Dünya'ya sunduklari katkilarindan dolayi saygi duyuyorum. Ayrica sunu da inceleyebilirsiniz http://www.salom.com.tr/haber-87489-okey_oyunundan__tanri_parcacigina_Israil_buluslari_.html

konuya abone kullanıcılar 8

Yukarı Çık