"ben hariç herkes salak." -homer simpson

13 Reasons Why tartışma forumu

Tüm Forumlar > 13 Reasons Why > DİZİNİN İPTAL DURUMU HALA GEÇERLİ #YENİNTİHAROLAYI

yeni konu aç DİZİNİN İPTAL DURUMU HALA GEÇERLİ #YENİNTİHAROLAYI

San Fransciscoda yaşayan ve birbirini tanımayan 15 yaşındaki 2 genç kız geçtiğimiz nisan ayında 4 gün arayla intihar etti kızların aileleri is yaptıkları açıklmalara göre intihardan kısa süre önce 13 reason why dizisini izlediklerini ve intihara bu dizinin sebep olduğunu söylediler :(

Bende izledim diziyi izlemesem gerçekten intihara götürüyomu diye merak etçem ama ne alaka amk bu aptal insanlar yüzünden dizi iptal olcak gibi geliyo

ne yasadilar da intihar ettiler bilemiycem ama hic bir abd dizisi sutten cikma ak kasik degil.shamelessta her bok var kimse bisey demiyo buna demedikleri laf kalmadi.shamelessi cok seviyorum ama gidip fionayi,franki,debbie gerizekalisini da ornek almiyorum.

Aklını kullanıp intihar etmeseymiş diyosunuz da aklı olan bu diziyi mi izleyip örnek alır?

pll"da da allison surekli genc olmekten falan bahsediyodu.hic tepki verildigini duymadim?intihara suruklemedi mi yani?

Bu projeyi kesinlikle dizi olmak için çok uygunsuz buldum. Diziye konu olan intihar etmiş genç kızın nedenlerinin çoğu basit ve psikoloji bozulması için nedensiz sebepler. Tecavüze uğramasının buna neden olmasını anlarım fakat sevilmemesi, dışlanması veya bazı lise entrikalarına konu olması intiharına neden olmamalıydı. Lise entrikaları her lisede çoğu ergenin yaşadığı şeyler ve bu dizi bu yaşadıklarının kendilerini öldürmeleri için bir sebep olarak gösterilmiş. Örneğin; Zach'in yaptığı elle tutulur hiçbir şey yoktu kızın mektuplarını çalıyordu sadece. Biraz sevildiğini bile hissetmesi için bir engel olarak görüp bunu hayat enerjisini öldürmekle suçlayarak fazla dramatize ve demagoji yapılmış. Bakın olgun beyinler ya da güçlü kişilikler diziden keyif alıp sürükleyici ya da güzel bulabilir. Fakat seyirci kitlesi çoğunlukla gençlerden oluşan bir Netflix ürünü olduğu düşünülünce, zayıf ve özgüven eksikliği yaşayan insanlara kötü etkilerinin olduğu göze alınmalıydı.

konuya abone kullanıcılar 14

Yukarı Çık