"şeytan ayrıntıda gizlidir." -hannibal

Breaking Bad tartışma forumu

Tüm Forumlar > Breaking Bad > Bu 1.Sezon Neden Bu Kadar Sıkıcı

yeni konu aç Bu 1.Sezon Neden Bu Kadar Sıkıcı

Beyler hayatımda bu kadar sıkıcı bir dizi görmedim arrowun ilk sezonu bile daha canlı geçti,walter reyis güzel adamın dibi ama 4.bölümde cidden sıkıldım kendime dedim ki ulen zaten bu diziyi ben gerçek hayattan kaçmak için izlemiyorum mu?evet izliyorum ama neden bu dizi bu kadar düz mantık gidiyor ve sıkıcı?Walter ın kimya ile arasına sözüm yok gerçekçiliğine de ama bu kadar sıkıcı olunmaz gerçek hayat bu kadar sıkıcı değil....

Şimdi Walterfanları gelir argo küfür boş laflar eder,etmeyin bana çıkar yolu gösterin Walter abimizi bende sevdim ama dexter morgan, michael scofield ,dean ve sam winchester gibi fan olacak kadar değil.

Genelde dünyanın heyecan ile takip ettiği dizileri sevmem ne yazikki bu dizidede aynen böyle oldu ilk bölümlerde bir ablamız vardı ikizleri ile onun hatlarına dayanmıştım 6 7 bölüm sonrasında bıraktım karakterler cok sıkıcı dizideki

2. sezonun 9. bölümü tüm o sıkıntıma değdiğini bana anlatmıştı.

walter fanı diyor ulan sen git arrowunu izlemeye devam et bu dizi seni aşar arkadaş gibi düşünen varsa sizi aşar bu dizi gidin flash arrow izleyin siz

zaten ilk sezonun sıkıcı olduğu en büyük breaking bad fanları tarafından bile kabul edilen bir şey,sen devamını izle gerisi gelir.ben ilk sezonu bitirip çok sıkıcı diye bıraktım bikaç ay önce.dün yapıcak bi şey bulamadım devam ediyim dedim ve 2 günde 2 sezonu bitirdim 26 bölüm yani.insan duramıyor izledikçe izliyesi geliyor

Bu başlık altında yazanlar önyargılı davranmış diyecektim aslında ama hemen herkesin farklı bir zevke sahip olduğu aklıma geldi. Evet sıkıcı ilk bölümü kabul fakat bu EFSANE öyle eğlenmek için izlenecek bir dizi değildir. Psikolojik bir dizidir ve algılayabildiğiniz sürece size katacağı çok şey var ve izlediğimden beri hayatımdaki kararlarda, düşüncelerimde epey değişiklikler oldu.

Öncelikle belirli bir kurgusu var sonradan değiştirilmedi ve dizideki bu tutarlılık da bazı seyircilere sıkıcı olarak yansıyor. Ancak efsane olmasının (en azından benim için öyle GUİNNES REKORLAR KİTABINA GİRMESİ HARİCİNDE) en büyük nedenlerinden biri oyuncu kadrosudur. Sizce çok başarılı oyuncular olmayabilir veya sevmeyebilirsiniz fakat bana göre favori olayım bu dizide Jesse ve Walter ın dostlukları. Birbirlerini sevmiyor gibi görünselerde aralarındaki güçlü bağ. Ve bu diziye en büyük devam etme nedenim o bağı iliklerime kadar hissediyor oluşumdu.

En en en önemlisi de dizinin hayatın gerçeklerini çok katı bir şekilde yanıtıyor oluşundan ve iyi bir sonla bitmemesinden, hayatın acı gerçek yönünü yansıttığından, insan ırkı olarak acı gerçekleri değil de tatlı yalanları sevdiğiniz için diziyi seveMEyenleri sadece bu konuda anlayabiliyorum. Bu herkeste aynı olacak diye bir koşul da yok ama gelip dizi hakkında kötü ve (benim gibi) fanların sinirlerini bozacak yorumlarda bulunmak da doğru değil. Herkesin yorum yapabilme hakkı var evet fakat keşke düzgün yorumlar yapsaydınız.

Şu kadar söylemek istiyorum sana, ilk bölüm Walter'ın çöldeki düşen pantolonunu bile sonraki sezonlarda görebiliyorsun. O derece üstünde düşünülmüş bir dizi.

Bu ilk sezona sıkıcı diyenler aksiyon,polisiye,suç vb sevdiği için mi diyorlar acaba. Dİzinin alt yazısında bile bu yazıyordu ama bana katiyen sıkıcı gelmedi. Evet hareket azdı ama bence ''sıkıcı'' asla değildi.3 kişi izlemeye başladık üçümüz de sıkıcı bulmadık. Zevkler , beklentiler tabii.

Bu dizi diğer diziler gibi değil, psikolojık ilerleyen bir dizi. Paranın insana neler yaptırabileceğini, bir insanın içinde aslında neler olabileceğini anlatıyor. İlk sezon evet sıkıcı gelebilir ama aslında diğer olaylara bağlayan her şey ilk sezonda oluyor. sıkılmadan izle, son sezon geldiğinde ''keşke bitmese'' diyeceksin. çünkü bende sen gibiydim. son sezonda özellikle son 5 bölümde ''vay bee dizi dediğin işte böyle olur'' diyor insan. dizinin ilk sezonlarında inanılmaz mantık oyunları var, dikkatli izlersen sıkıcı gelmez :)

konuya abone kullanıcılar 19

Yukarı Çık