"savaş, kız büyütmekten daha kolay." -game of thrones

Breaking Bad tartışma forumu

Tüm Forumlar > Breaking Bad > Walter'ın tam bir şerefsiz olması

yeni konu aç Walter'ın tam bir şerefsiz olması

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Herkesin Walter'ı savunması, yaptığı her şeyi ailesi için yaptı demesi biraz saçma değil mi? Madem ailesi için girdi işin içine, neden yeterli parayı kazandıktan sonra işi bırakmadı? Neden imparatorluk peşindeyim para peşinde değilim dedi? Neden son bölümde Skylar'a bu işi hoşuna gittiği için yaptığını söyledi? Bir kere şu her şeyi ailesi için yaptı ayaklarını geçelim. O nedenle başlamış olabilir ama kendini kaptırdı, kendisi için, para ve ün hoşuna gittiği için devam etti. Ayrıca bu yolda da önüne çıkan herkesi tek tek harcadı. Sırf kimliğini saklamak için onlarca insanı öldür(t)dü, çok değer verdiği Jesse'yi bile öldürtecekti son sezonda.

Ayrıca Hank'e yaptığı da tam bir şerefsizlikti. Hank'in tek amacı işini yapmak, Walt ise Hank'in yoluna çıkmak için her şeyi yaptı. Sırf kendini aklamak için Hank'i uyuşturucu işinin içindeymiş gibi gösteren o kasedi hazırlaması Walt'un ne kadar karaktersiz bir insan olduğunun en büyük kanıtıdır.

Skylar'la ilişkisine gelirsek, kadın en başından beri Walt'un ondan bir şeyler sakladığını içten içe biliyordu. Kendinizi onun yerine koyup bir düşünün, mutlu bir evliliğiniz ve iki çocuğunuz var fakat kocanız gizli bir uyuşturucu üreticisi ve katil. Öğrendiğinizde tepkiniz ne olurdu? Her şeyi bizim için yapmışsın sen harikasın mı derdiniz? Skylar normal bir eşin vereceği tepkileri verdi hep. Dizi gerçekten kaliteli, verdiği mesajlar gayet başarılı. Fakat Walt'u bir türlü sevemedim, sevenleri de anlayamadım. Evet sezonlar boyunca çok değişime uğradı karakter açısından, ancak başına ne geldiyse kendisi yüzünden geldi. Sadece kendine zarar vermekle kalmadı, Jesse, Skylar, Hank gibi birçok insana da zarar vermeyi ihmal etmedi. Hep kendini düşündü çünkü fazlasıyla bencildi.

NOT: Favori karakterim en başından beri Jesse'ydi. Özellikle çocuklara karşı tutumu, egoist veya açgözlü olmaması ve duygusallığıyla kendini sevdirmeyi başardı.

Çünkü sonunda hak ettiğini aldı. Kariyerinde bu kadar başarılıyken Gretchen ve Elliot'ın onun hakkını yemesi ve hayatına lise öğretmeni olarak devam etmesi içten içe Walt'u üzüyordu. Onu mutlu eden harcayamayacağı bir paradan ziyade, iyi olduğu işi yapmaktı. Hayatı boyunca ilk defa da kendi için yaşadı. Evet harcadığı insanlar oldu ama ailesini ve kendisini riske atmamak için öldürdü. Bir tek Mike'ı haksız yere vurdu. Skyler konusunda ise katılıyorum. Kocasının gizli işlerini öğrenmesinin yanında, oğlu engelli, beklenmeyen bir bebeği oldu ve sürekli çocuklarının hayatı için endişe ederek yaşıyordu. Psikolojisinin bozulması gayet olağan.

NOT: Jesse kesinlikle mükemmel bir detay.

Bildiğim kadarıyla Gretchen ve Elliot yani eski şirketin ortakları hak yemedi kendisi parasını alıp şirketten ayrıldı diye biliyorum

Zaten dizi de tam olarak bunu anlatmıyor mu? Walter istediği kadar parayı kazandıktan sonra bu işi bıraksaydı napıcaktı?Biz ne izleyecektik ?

Evet kendisi ayrıldı ama aralarındaki sorundan dolayı ayrılmak zorunda kaldı.

Zaten dizi bize Walter'ın canavarlaşmasını anlatıyor ama Türk milleti olarak kötü adamları yüceltmeyi seviyoruz. (Hannibal Lecter, Pablo Escobar, Walter White) Uyuşturucu satan ve insanları öldüren canileri nasıl sevebiliriz anlamıyorum aksini iddia eden anormaldir. Asıl mesajı anlayan dizinin ne kadar efsane olduğunu anlamıştır zaten. Kimse öyle yok Walter White'ın askerleyiz yok Walter Reis izindeyiz ayaklarıyla gelmesin.

İşte anlatmaya çalıştığım tam olarak buydu teşekkür ederim :)

Mike haksız yere vuruldu zaten. Dizi de paranın insanı nasıl değiştirebileceğini anlatıyor.

bknz: yanlış açılmış başlık.
doğrusu için: walter'ın çevresindeki herkesin şerefsiz olması

edit: soul goodman hariç

Evet bir kısıma kadar haklısın Walt ailesi için girdi ama egosuna yenik düştü hem öyle olmasa bile şöyle düşünün akciğer kanseri olmuşsunuz ve elinize ün şöhret para kazanma ve kocaman bir imparatorluk kurma fırsatı geçmiş yapmazmıydınız ? Zaten birkaç aya hadi yıla olsun öleceksiniz son zamanlarınızda bari istediğiniz şeyi yapın.Bence Walt son zamanlarında kendisininde dediği gibi 'Gerçekten yaşıyordum' lafı ile her şeyi anlattı evet bir yere kadar ailesi için yaptı ama sonrası kendisi içindi peki NEDEN yapmasın ? sonuçta en iyi meth onda madem ölecek en iyisi olsun imparator olsun.Adam baktı ölecek satarım anasını dedi hakkınıda verdi bence.Açıkçası ben Walt'a yamuk yapan kimseyi sevmediğim için Jesseden son bölümlerde soğudum Mayk da Walt'la kavga etmişti yani onuda gözden çıkarmıştım.Yani bence Walt kimi öldürdüyse/öldürtdüyse/öldürülmesine neden olduysa kesin haketmiştir hem zaten dizinin olayı bir kimya öğretmeninin suç/meth imparatorluğu basamaklarına tırmanışını konu almıyor mu ? Valla benim düşüncem Walt reyizin değeri bilinmedi.Cidden düşünsenize zaten birkaç aya/yıla öleceksiniz dünya yansa umrunuzda mı ? Benim HAYIR...

Siz olayı anlamamışınız çok fazla türk dizisi veya dandik yabancı diziler izlediginiz için.
Diziyi izleyen herkes walter white'ın tam olarak iyi bir adam olmadıgını herşeyi ailesi için yapmadığını biliyor fakat walter ilk başta bu işe başlamasının nedeni hem kanser olması hemde fakirlik borç içinde yaşamasıydı ailesininde bunu hak etmedigini düşünmesiydi geçmişte büyük bir şirkette çalıştığı için...
Ama tabiki ailesi walter'a gıcık kapmaya başlayınca hatta naptıgını söylediginde nefret etmeye başladıklarında walter'ın amacı yok oldu ve sadece tek sevdigi şeye yöneldi meth pişirmek sonrada tehlikeli bir adam olmak hoşuna gitti doğal olarak.
bana göre walter'ın yaptığı en büyük hata jesse'yi oğlu olarak görmesi ve kaç kez ihanet etse bile onu öldürmemesi ayrıca mike'ı öldürmeside biraz mantıksızdı

konuya abone kullanıcılar 11

Yukarı Çık