"ucube olmanın avantajı, daha güçlü hissetmen." -house md

Doctor Who tartışma forumu

Tüm Forumlar > Doctor Who > yardım istiyorum

yeni konu aç yardım istiyorum

Arkadaşlar öncelikle bu başlığı gerçekten yardıma ihtiyacım olduğu için açıyorum ve lütfen kimse altına 'aman demek sorun sende', 'eheh doctor who bu herkesin harcı değil' gibisinden şeyler yazmazsa sevinirim. Genelde bu tür başlıklara vs. gelen tepkiler bunlar olduğu için söylüyorum. Şimdi, bu hanımkızımız 3 yıldan beri biliyor böyle bir dizinin olduğunu. İlk bölümünü de üç yıl önce izlemişti. Sonra neler oldu bilmiyoruz. Şimdi evet, cnbc-e ve bbc'de 7. ve 8. sezonun tekrarlarına denk geliyorum ve içimde öyle bir izleme isteği doğuyor ki, resmen o kurgusuna, tardisine bir açlık çekiyorum dizinin. İşte ben biraz değişik bi tip olduğum için geçenlerde tüm sezonların tüm bölümlerinin listesi yapmaya falan kalkışmıştım, izledikçe tik atacaktım, bölümle ilgili aklımdaki replikleri, düşünceleri yazacaktım vs. (evet hoşlanıyorum bu tarz şeylerden.) Neyse bu kadar uzatmaya gerek yoktu ama halimi iyice arz etmek istedim. Ben bu 1.sezonun 4 bölümünü izledim ama yok, yani gelmiyor. Kurgu ve senaryo şahane, görüntüden mi diyeceğim o da değil. Doktorla ya da Rose ile zaten ilgili değil. Bilmiyorum, anladım. 1 aydır ilk sezonda dört bölüm izledim kaldım. Bir de bir arkadaşım 3.sezondan 'Blink' bölümünü izlememi söylemişti, sonra gerisi zaten gelir su gibi izlersin falan filan. Evet, yani ne kadar anlatabildim bilmiyorum. Öneriniz var mı?

Doctor Who benim favori dizilerimden birisidir. Doctor Who'nun her bölümünde farklı bir kurgusu vardır. Supernatural dizisi de öyleydi. Canavar avlıyor iken tek bir amaca, konuya değindiler. Arada da canavar avladılar yine. İzlemiş isen ne demek istediğimi anlarsın. Doctor Who ilerleyen vakitlerde senaryo daha akıcı, daha gizemli haller alacak. Gerek doktorun geçmişi olsun, gerek geleceği olsun :) Hemen vazgeçme derim. Doctor who 1.sezon evet çekim kalitesi kötüydü. Diziye başladığımda ben çok teknolojik bir şey bekliyordum ancak çekim kalitesi düşüktü. İlk 4 bölüm izlemişsin. 01x01 Doktor ile Rose'un tanışma faslıyla geçti, 01x02 bölümünü ben de sevmemiştim. 01x03 ise biraz ürkütücü bir bölümdü sevdirdi. Falan. Doctor Who'da her bölümün farklı bi kurgusu var dediğim gibi. Ama dizinin zaman kurgusu öyle güzel ki. Geçmiş gelecek şimdiki zaman hiç önemli olmuyor senaryo hep birbiriyle bağlantılı. Tek bir konuya bağımlı hareket ettikleri de olmuyor mu? Oluyor. Umarım anlatabilmişimdir :)

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

bence benim fikrim 1. sezonu bırak ve 2. sezondan baslayarak yada 5. sezondan baslayarak izle cunku bende diziye 1. sezon dan baslaynce pek izleyesim gelmedi fakat 5. sezondan basladım izledim ve bitirdim ardından 2. sezondan baslayıp 5 e kadar izledim ve en son 1. sezonu izledim ve suan favori dizilerimden biri bu. belkide 1. sezondaki kurgu ilgini çekmemistir. 5. ve 2. sezonlarla farklı doctorlarla basladıgın için dizinin seni içine çekecegine eminim

1.sezondan 6,7,9,10,12,13 bölümlerini izle ve devam et ikinci sezondan. 4,5 ve 11.bölümde Slitheenler adlı yeşil canavarlar var. Ayrıca 11'de Tardis'in kalbinin olduğu açıklanıyor. Ama buna bakmak biraz güç; bakan kişinin vücudu bu kadar yükü kaldıramıyor. Doktor bile bakamaz; bakarsa Rejenarasyon geçirmek zorunda kalır. Ama Tardis'in kalbi enerjisi başkasına aktarılabiliyodu sanırım. He bide Bad Wolf var. Ayrıca 6.sezonun başları ve 7.sezon ortalarında sıkılabilirsin ki zaten izlemişsin :D 3.sezonun 2-3-4. bölümlerde sıkılabilirsin; 2.sezonun 11. bölümünde. Bu arada listene özel bölümleride ekle. Dediğim bölümleri geçerek izlesen başlayabilirsin belki. Bir de Blink bölümünü izleyebilirsin spoiler yemezsin ama ordan devam etme 1x6'dan devam et. Yine de bu dediklerimi(zi) uygulamadan önce 5.bölüme felan bi şans daha vermeni tavsiye ederim hocam :)

Bir efsane uğruna bir sezon izlemek fazla olmamalı bence, tüm sezonları sırasıyla izle karıştırma derim ben devam et bil ki arkası gelecek ve muhakkak 2. sezona 2x0 dan başla bana göre doctor who nun en iyi bölümü bu bölüm(ağır bir davidci olaraktan) o bölümle başlamıştım ben de yanlışıkla diziye ondan sonradır diziden sıkılmadan izliyorum. İstersen sen de öyle yapabilirsin.

her şekilde en baştan izlemeni kesinlikle tavsiye ederim çünkü başlarda ısınmamış olsan bile muhteşem işlenmiş bir dizi özellikle 9. Doktor'u atlamamanı öneririm izledikçe nasıl geçtiğini fark etmiyosun özel bölümleri de var onları da unutma olayları bağlayan bölümler çünkü izledikçe sevebileceğin bi dizi *-*

Yahu anlamıyorum bu sezon atlamak istiyorum gibi şeyleri öyle şey olur mu ya? İlk sezonu sıkıcı olmayan efsane bir dizi görmedim ben şu ana kadar. Buna Breaking Bad'de dahil Sopranos'ta dahil Wire'da dahil. Hayır anlamıyorum ne istiyorsunuz, ne bekliyorsunuz dizilerden. Doctor Who'yu buradan izleme çok fazla eksik bölüm var, biraz araştırma ile tüm bölümlerine ulaşabilirsin. Fakat mehmteeray arkadaşın dediği gibi 1x4 ve 1x5'i atlayabilirsin, bana göre açık ara dizinin en kötü bölümleri.

Karışık dizi mi izlenirmiş? Saçma. 1.sezondan itibaren eksiksiz izle. Özel bölümleri izlemeyi de unutma.

ben son sezondan başladım ordan başlayınca su gibi geliyo asıl (şuan 3.sezondayım geri geri giderek geldim :D)

Ben Doctor Who'yu 9 yıldır izliyorum ve hayatımın dizisi diyebilirim. Bu 9 yıl içinde tüm hayatımı değiştirdi kesinlikle. Yani günde bir bölüm izlemeden rahat edemiyorum ve Doctor Who'nun ilk bölümünü gördüğümde dediğim şey "Bu saçma şey ne?" olmuştu ve o gün söylediğim şeyi düşündükçe gülüyorum çünkü o lafı söyledikten sonraki gün tekrar o bölümü izlediğimde sanki içimde bir şeyler değişmişti. Ardından yeni bölümler gelmeye başladı ve ben 9 yıl boyunca hiç bıkmadan her zaman izledim. Bölümleri tekrar tekrar izlerim yine ilk kez izlediğim zaman yaşadığım duyguları yaşatıyor bana. Bence sen bir şans ver biraz daha izle sıkılsan da , izleyemeyecek gibi olsan da dene. Bir süre sonra seveceğini düşünüyorum

Doctor who bilim kurgunun çok ötesinde bir dizi bana göre klasik seri de dahil olmak üzere tüm bölümlerini izleyen biri olarak söylüyorum kesinlikle bırakma ve bölüm veya sezon atlamadan izlemelisin çünkü konu bütünlüğü çok fazla dizide tek bir bölüm bile atlarsan sonraki bölümlerde bu nedemek istedi bu neydi gibi sorularla kalırsın. Ve kesinlikle ama kesinlikle sırası ile özel bölümleri de dahil izlemen gerekir diyorum çünkü sonrasında ilk sezonundan bile sıkıldığın dizinin klasik seri sezon bölümlerini bile büyük heyecan ile izlemeye başlayabilirsin :) tecrübe ile sabittir.

konuya abone kullanıcılar 11

Yukarı Çık