"İki türlü acı vardır, seni güçlendiren acı ve sana acı çektirmekten başka bir işe yaramayan boş acı. Boş şeylere sabrım yoktur." - Frank Underwood

Doctor Who tartışma forumu

Tüm Forumlar > Doctor Who > yardım istiyorum

yeni konu aç yardım istiyorum

Arkadaşlar öncelikle bu başlığı gerçekten yardıma ihtiyacım olduğu için açıyorum ve lütfen kimse altına 'aman demek sorun sende', 'eheh doctor who bu herkesin harcı değil' gibisinden şeyler yazmazsa sevinirim. Genelde bu tür başlıklara vs. gelen tepkiler bunlar olduğu için söylüyorum. Şimdi, bu hanımkızımız 3 yıldan beri biliyor böyle bir dizinin olduğunu. İlk bölümünü de üç yıl önce izlemişti. Sonra neler oldu bilmiyoruz. Şimdi evet, cnbc-e ve bbc'de 7. ve 8. sezonun tekrarlarına denk geliyorum ve içimde öyle bir izleme isteği doğuyor ki, resmen o kurgusuna, tardisine bir açlık çekiyorum dizinin. İşte ben biraz değişik bi tip olduğum için geçenlerde tüm sezonların tüm bölümlerinin listesi yapmaya falan kalkışmıştım, izledikçe tik atacaktım, bölümle ilgili aklımdaki replikleri, düşünceleri yazacaktım vs. (evet hoşlanıyorum bu tarz şeylerden.) Neyse bu kadar uzatmaya gerek yoktu ama halimi iyice arz etmek istedim. Ben bu 1.sezonun 4 bölümünü izledim ama yok, yani gelmiyor. Kurgu ve senaryo şahane, görüntüden mi diyeceğim o da değil. Doktorla ya da Rose ile zaten ilgili değil. Bilmiyorum, anladım. 1 aydır ilk sezonda dört bölüm izledim kaldım. Bir de bir arkadaşım 3.sezondan 'Blink' bölümünü izlememi söylemişti, sonra gerisi zaten gelir su gibi izlersin falan filan. Evet, yani ne kadar anlatabildim bilmiyorum. Öneriniz var mı?

Diziye kaldığın yerden devam etmelisin. Karışık izlemenin bir anlamı yok. Kendi kendine spoiler vermiş olursun :D. 9. Doktordan başlamalısın zaten. Çoğu kişi için 10 veya 11. Doktor efsaneydi. Benim en sevdiğim de 10. Doktor'du kabul ediyorum. Ama 9. Doktor ayrıydı birçoğumuzun ilk rejenarasyonuydu. Unutulmayacak sahnelerdendi. Kısaca ilk sezondan devam etmelisin.

En faydalı tavsiyem sık dişini olur. Christopher kötü bir doktor değil bence kesinlikle harika bir doktor. Ama ilk bölümleri beğenmediysen birinci sezonu beğeneceğini sanmıyorum. Sık dişini bitir birinci sezonu sonra David ve Matt geliyor yeni doktorlar, dizi daha akıcı ve harika bir hal alıyor. Kapatamıyorsun resmen. Eğer biraz dişini sıkıp birinci sezonu bitirirsen diğer bölümleri çok beğeneceğini düşünüyorum.

Özel bölümleri, prequel ve mini bölümleri izledim. Pek alakası olduğunu düşünmüyorum senin bu durumunla. Ama eğer izlemeye devam edeceksen özel bölümleri izle, evet. Mini bölümler filan ben izledim ama hiçbir şey olmuyor o yüzden izlemene gerek yok.

Ve eğer 1950'den itibaren izlersen... İzleyebileceğini sanmıyorum açıkçası siyah beyaz, fazla geçmiş zamanlar. Türkçe altyazısını da bulamazsın. Whovian'ların yüzde doksan dokuzu izlemez. Elli yıllık farkı kapatmak zaman da alır. Yani orijinal seri dediğimiz 1950'li zamanlarda olan seri çok ayrı bir konu. Hiç onlara kafanı yorma derim.

konuya abone kullanıcılar 11

Yukarı Çık