"özür dilenmesini pek umursamıyorum." -house m.d.

Friends tartışma forumu

Tüm Forumlar > Friends > HIMYM vs Friends (YETER)

yeni konu aç HIMYM vs Friends (YETER)

Her bölümün altında yorumlarda şu iki diziyi karşılaştırıyolar ve ben artık gerçekten sıkıldım. Ben bölümlerin yorumlarında bölüm hakkındaki şeyleri görmek istiyorum.

Aslında bu karşılaştırma çok normal. 2 aynı tür diziyi karşılaştırmaktan daha normal bir şey olamaz ama bunu her bölümün altında görmek, onlarla ilgili kavgaları okumaktan sıkıldım. Bunun hakkındaki kavgalardan da sıkıldım. Diziyi eleştirirken "Bu dizi bok gibi en iyisi HIMYM" bu tarz bi cümle kullanırsanız doğal olarak bir kavga başlar. Mesela bir kezban fangirl veya fanboy arkadaşımız "Friends bebeleri" diye saçma sapan bir şey söylemişti. Kusura bakmayın ama bu saçmalık. Ama illa biri bebe olarak anılacaksa bu HIMYM'dir. Siz giderken biz dönüyoduk oğlum. Sonuç olarak Friends, HIMYM'dan çok önce yayınlandı. Neyse, en iyisi biz kimseye bebe demeden devam edelim.

Evet bu başlık altında iki diziyi de eleştirip kendi çapınızda karşılaştırma yapın. Ama lütfen kavga çıkmadan ve saygı çerçevesinde. Ve LÜTFEN "SADECE" bu başlık altında yapın. Ben artık burası dışında bu sitede hiçbir şekilde karşılaştırma görmek istemiyorum.

Çok haklısın aslında Friends ve HIMYM'yi karşılaştıran kavga eden insan çok fazla ve bunu görmek çok can sıkıcı ben iki dizininde harika olduğunu düşünüyorum.

Mümkünse burada da yapmasınlar. Ya ben anlamıyorum ben gidip bunlar gibi himym yorumlarına ağlamıyorum ''hiç komik değil ehe ehe'' diye. Hatta bırak beni, hiçbir Friends severin böyle bir yorum yaptığını görmedim. Ne kendim izlerken ne de dizilab kullanmaya başladıktan sonra. Hayır yani bu karşılaştırmayı yapınca himym'In daha iyi olduğunu falan mı zannediyorlar? Cidden bu çocukluktan başka bir şey değil.

Okumayın ya zorla okutan mı var ahahah? İsteyen istediğiyle kıyaslar. İstediğin istediğini söyler. Cevap vermeyin olsun bitsin.

kıyaslamaya bişey denilmiyor zaten -ya da kendimce öyle- hatta himym daha iyi denilmesine de bişey demem ama bunu hakaret ederek söyleyenlere veya aşağılayanlara kıl oluyorum. himym çok seviyorum ama friends'e başladığımdan beri daha çok sevdim. bu başkasına göre değişir çünkü herkesin mizahı farklıdır? bunu anlamayan da beyinsizdir

ya ikiside bence güzel. Yani ikiside arkadaşlık ilişkileri üzerine olan bir dizi. Ama ne biliyim yinede farklılar birbirlerinden ya. Espirileri olsun muhabbetleri olsun.

Ya iki dizide muhteşem. Birisi çıkar Friends daha önce yapıldı Himym çalıntı birisi çıkar Friends çok eski Himym günümüze göre daha iyi. Abi hangisi size daha yakın geliyorsa onu izleyin diğer diziye neden bok atıyorsunuz neden ortamı geriyorsunuz? hayır yani tartışacak konu mu yok :D

Ya çoğu şey benzer ama konular bile aynı değil . friends 6 arkadaşın new york da yaşadıklarını anlatıyo . hımym da ted'in anneyle nasıl tanıstığını anlatıyo . konuları benzesede farklı . bence ikiside farklı güzellikte . sırf şu saçma kavga yüzünden başladım ve ikisinin farklı olduunu düşünüyorum . hımym çok önemli benim için yani ilk onu izlemiştim ama şimdi friendse başladım 2-3 ayda 9 sezon izledim yani . ikiside ayrı tat veriyor bence

Dota vs lol, fifa vs pes, naruto vs one piece gibi bir şey buda popüler olan şeyleri kıyaslama içinde olmak sürekli. Bir şeyi seversin ve ön yargıyla diğer şeyi sürekli yerersin. Bu tür tartışmaları takmadan veya görmeden iki şeyide izleyen okuyan oynayan bir birey ise bu tartışmayı gereksiz görmüştür. Aslında gereksiz değil sadece yanlış yapılıyor. Ben birininde çıkıp adam gibi oyuncu kalitesi olarak daha iyi karaktere bürünebilen oyuncular içerdiğinden bilmemneyi daha iyi görüyorum. Veya verdiği mesajı işleme ustalığı ve dönemi yansıtmasını çok kaliteli görüyorum gibi bir yorum görmedim. Malesef o kalitede bir tartışmada dönmez. Çünkü bazı şeyler açıktır aslında dota çoğu konuda lolden iyidir. Fifa açık ara farkla son 5-6 yıldır pesten iyidir, ONe piece hep daha kaliteli olmuştur. Friends ise daha başarılı ve karakter olarak daha iyi bir kaliteye sahiptir. Bunun seni beni yoktur aslında. Kıyaslamayın ikiside güzel diye bitmez bu tartışmalar. Doğru ikiside güzel ve popüler diziler ve hangisinin daha başarılı olduğu ve geniş kitleye hitap etiği izleyiciden beli oluyor zaten. Her zaman böyledir bu misal rock türünde en çok izlenen adama başarısız diyemezsin. Demek ki en iyisi odur. Veya popta. sadece kalite olarak bilmemne sanatçısı bence şu şu sebeplerden en popüler popçudan daha iyidir dersin. Kafalar fazla karışmasın diye toparlarsak. Elma ve mandalinayı ele alalım. Şimdi dünyada en çok tüketilen meyvelerden biridir elma o yüzden elma mandalinadan daha iyidir diyebiliriz. Ama ben mandalinayı daha iyi görüyorum o zaman nedenlerini yazıyorum ''mandalinada ki vitaminler günlük hayata daha az alınan ve daha gerekli olan vitaminlerdir ve mandalina dişi daha az zorlar ve daha az efor gerektirir. Ayrıca kabuklarıyla kek vs yapabilirsiniz.'' Şimdi ben mandalinayı böyle savundum diye mandalina elmadan daha iyi olmadı. Elma hala daha iyi. Sadece bir mandalina sever olarak düşüncemi güzelce dilendirdim. Elmayı savunacak arkadaş da kendince elmanın iyi olma sebebini söyleyebilir. Konuşma ne zaman nedersen de mandalina bence daha iyi demeye gelirse işte he o zaman benim konuşmamda sorunlar var ben konuşmayı bilmiyor olurum. Yani ananızla nasıl tanıştımı seven biri daha başarılı yani daha iyi olan friendsi bence şu sebeplerden daha iyi diye açıklarsa olay biter. Ben gülmüyorum bir sebep değil, espri anlayışı çok farklı bir olay. Şimdi konuşma ve terimleri en baştan açıklayamayıcağım için yazımın anlaşıldığını umuyorum.

@Kartalyegt şu dizide okuduğum en doğru,güzel ve olgun yorumu yazdın. Cidden şu anda o kadar şaşırdım ki anlatamam

bence hmym cunku bolumleri daha dolu yani bi evin icinde gecmiyo tum bolum vede flashback olayı cok iyi flashback icinde bile flasback var hmym de
bu diziyi cok daha iyi yapıyo

konuya abone kullanıcılar 17

Yukarı Çık