"sevdiğin işi yaparsan hayatın boyunca bir gün bile çalışmış hissetmezsin." -person of interest

Friends tartışma forumu

Tüm Forumlar > Friends > HIMYM vs Friends (YETER)

yeni konu aç HIMYM vs Friends (YETER)

Her bölümün altında yorumlarda şu iki diziyi karşılaştırıyolar ve ben artık gerçekten sıkıldım. Ben bölümlerin yorumlarında bölüm hakkındaki şeyleri görmek istiyorum.

Aslında bu karşılaştırma çok normal. 2 aynı tür diziyi karşılaştırmaktan daha normal bir şey olamaz ama bunu her bölümün altında görmek, onlarla ilgili kavgaları okumaktan sıkıldım. Bunun hakkındaki kavgalardan da sıkıldım. Diziyi eleştirirken "Bu dizi bok gibi en iyisi HIMYM" bu tarz bi cümle kullanırsanız doğal olarak bir kavga başlar. Mesela bir kezban fangirl veya fanboy arkadaşımız "Friends bebeleri" diye saçma sapan bir şey söylemişti. Kusura bakmayın ama bu saçmalık. Ama illa biri bebe olarak anılacaksa bu HIMYM'dir. Siz giderken biz dönüyoduk oğlum. Sonuç olarak Friends, HIMYM'dan çok önce yayınlandı. Neyse, en iyisi biz kimseye bebe demeden devam edelim.

Evet bu başlık altında iki diziyi de eleştirip kendi çapınızda karşılaştırma yapın. Ama lütfen kavga çıkmadan ve saygı çerçevesinde. Ve LÜTFEN "SADECE" bu başlık altında yapın. Ben artık burası dışında bu sitede hiçbir şekilde karşılaştırma görmek istemiyorum.

İkiside güzel bence. İkiside efsane. Gereksiz tartışmalar. Bu 2 dizi hakkında öznel söylenecek tek şey: Bu beni daha çok sardı ya da etkiledi olur. Kıyas olmaz. HIMYM beni daha çok etkiledi ama Friends'de çok güzel ve komik. Bu kadar basit. Neyin kavgası oluyor anlamıyorum.

Ek olarak kalabalıklar yanılabilir. Bir kişiyi dünya takip ediyor diye o kişinin yanlış veya hatalı olmadığı ya da eserin başarılı veya başarısız olduğu belli olmaz. Adolf Hitler bunun en güzel örneğidir.

Öncelikle konudaki mesajları okumadan dalıyorum biraz. Aynı şeylerden bahsedersem affola.
Ben bu karşılaştırma olayını biraz da insanların bir şeyi sahiplenmek istemesine bağlıyorum. İnsanlar kendilerini bir şeye yakın hissedip benimsiyorlar, sonra da onu kendilerince savunma telaşına düşüyorlar. Hani anneler çocuklarını karşılaştırır ya, "benimki şöyle, benimki böyle" muhabbetine girerler. İşte ben de bazen dizi bölümlerinin altında bu ayarda yorumlar görüyorum. Yani direk tartışılmamalı diye bir görüş savunmuyorum ama bazı noktalarda baya kirlilik oluşturuyor bence. Ama işte çok heyecanlıyız ve hemen savunmak istiyoruz, "ay bu da mizah mı ya mimiğim bile oynamadı", "buna gülüyorsan malsın"gibi. İster istemez birilerini tahrik ediyor bu cümleler. Bence böyle mantıksız atışmalar içine girmek yerine daha yapıcı şeyler konuşulabilir. Öyle olunca hem insanların gözüne batmaz, hem de sen kendi sahiplendiğin dizini istediğin kadar savunabilirsin. Çünkü bunun sonu yok ki.
Friends vs Himym
DC vs Marvel
Android vs IOS
.
.
.
Hepsi tartışılan ve tartışılmaya devam edecek olan şeyler ama 'tartışma' var 'tartışma' var. Bu kadar agresif ve hararetli olmaya gerek yok bence.

Bence Coupling her iki diziden de güzel ama herkesin kendi zevki tabii. Millet HIMYM vs Friends diye kapışırken, Coupling'in underrated kalıyor olması da daha özel oluyor böylece. :)

biri birinin kopyası işte amk ikisini de izleyen çok rahat anlıyor zaten bunu bu kadar tartışma niye?

@kartalyegt Bu nasıl güzel bir yorum 3 kere okudum valla. Tebrik ediyorum çok doğru anlatmışsın. İnşallah yorumunu okuyanların üzerinde bir etkisi olur.

Dc vs Marvel Dota vs Lol değil bu himym friends bittikten 1 yıl sonra çıkan friends'in ekmeğini yiyen bir dizi konu tabiki aynı olmuyacak ama şöyle düşünün friends bitiyor 1 yıl sonra friends gibi 20 dakika süren komedi bir arkadaşlık dizisi kimse ilham almadı friendsten diyemez iki diziyi izleyen insanlar farkedecektir ki himym espride çalıyor.ben izlemedim himym'i fakat bu dizi friends ile himym kıyaslanmaz dizinin yönetmenine sorsan friends'ten ilham aldık der.Böyle dizilerin babasıdır friends ama himym de başarısız bir yapım mı değil friends bitince onuda izliyeceğim sadece kıyas saçma bu kıyası yapanlar oz ile prison break'i de kıyaslıyor onların var ya kafasını duvara vuracaksın töbe yarabbi.

Friendsteki çoğu konu himymda var kesinlikle. Ama ikisi de çok güzel ve keyif alarak izlediğim dizilerden. Tartışma yaratacak bir durum yok. İsteyen istediğini beğenir ama bu dizi çoğu dizinin babasıdır. İzleyen anlar zaten bunu. Friends mi yoksa himym mı dersiniz ben kesinlikle friends derim !

himym ile friends kıyaslanamaz yeni yetmeler ilk önce himym'i izleyip boş konuşuyor himym barney'i çıkar izlenmez hale gelir overrated bir dizi friends'in boşluğundan yararlanmış bir dizi finalini bile doğru dürüst yapamamış.Aklı başından hiçbir insan himym'nin friends'den daha iyi olduğunu idda edemez

konuya abone kullanıcılar 17

Yukarı Çık