"+nasıl bir şey bu aşk? -biraz kafa sikici dürüst olmak gerekirse." -skins

Friends tartışma forumu

Tüm Forumlar > Friends > Kardeşim Ne Bu Zenci Sevdası?

yeni konu aç Kardeşim Ne Bu Zenci Sevdası?

Ya şu friendsin ilk sezonlarında bir tane dahi siyahi figüran göremezsiniz.Adamlar 7.-8.sezondan sonra dayadılar zencileri.Her 3 4 bölümde bir zenci çıkıyor.Kutu taşıdıkları kız zenciydi.9.Sezonda Ross'un Joey'e kahpelik edip takıldığı kızda zenciydi.Diziyi bitirmeden bu detay beni soğuttu.

Zaten eşcinsellik muhabbeti ilk sezonlardan beri rahatsız ediciydi.Bir de başımıza zenciler çıktı , Allah sonumuzu hayretsin.

Evet homofobik ve ırkçıyım , kimseye zararım yok . Herkesin pembe gözlüklerle barış dolu bir dünya beklemesini ve lgbti destekçisi olmasını bekleyemezsiniz , ifade özgürlüğü ve bu özgürlük başkasına fiziksel rahatsızlığa girmediği için de özgürlük sayılmaktadır.

Dizilerde böyle ideoloji pompalamak için eşcinsel-zenci-asyalı gibi normalde Amerikalıların dışladıkları tipleri dizilerde gözümüzün içine soka soka koymalarından rahatsızım.

sonunda beyni olan biri birazdan zombi liberaller gelir sana laf etmeye hepsinin şimdiden ...........

Sağolasın dostum. İyi ki ilk gelen sen oldun,onlar olmadı.Açıkçası tepki bekliyordum ama bunu sadece tek benim düşünmediğimi görmem beni mutlu etti açıkçası.

Really?

Oh bee sonunda bu olayı fark eden bir insan . adamsın sen. Sermaye sahipleri neyi pompalarsa o ne yazık ki umarım değişir.

Wtf?

Aynı yazı başlığı altında "Tanrı" ve "ırkçıyım" kelimelerini nasıl kullanabiliyorsun çok merak ediyorum.

........................................friends 1993'te çıkan tamamen siyahi bir kastla çekilmiş living single'dan esinlenilmiş, ırkçılık, cinsiyetçilik, homofobi gibi konuların bol bol konuşulduğu bir zamanda suya sabuna dokunmadan beş arkadaşın hayatlarını işleyen boş bir dizi. -ben de seviyorum, ama boş kabul edelim-

nüfusunun dörtte biri siyahi olan, demografik olarak son derece karışık new york'ta geçerken hiç siyahi karakter görmemeyi beklemek bayağı salakça bir şey, hoş, figüranları bile özellikle beyaz olarak seçiyorlar ki neredeyse hiç görmüyoruz zaten. Sekiz sezonda önemli bir karakter sayılabilecek tek siyahi karakter Charlie -başka varsa da hatırlamıyorum-

lgbti konusunda söylenecek pek bir şey yok, hatırladığım tek lgbti karakter chandler'ın babası, trans bir kadın, ona da nasıl davranıldığını hepimiz biliyoruz.

böyle bomboş diziden bile politik olarak rahatsız olabiliyorsan 60'lardan sonra çekilmiş dizi film nasıl izliyorsun, ne izliyorsun, hallmark noel filmleri falan mı izliyorsun şaşkınım valla

yani gerçekten ciddiye alıp yorum yazmak istemezdim ama ders çalışamıyorum madem belki bir şey öğretirim dedim, @otto miller sen de yirmi senelik diziye inşallah değişir diyorsun be canım.. neyse naziliğinize sağlık

2.bölümde Doktor Siyahi bir kadın.
Götünden element uydurmaya gerek yok.
Dizide cinsiyetçi şakalar ve homofobi gerçekten var ama bahsettiğin gibi ırkçı olduklarını düşünmüyorum

Nefret ifade özgürlüğü değildir

sadece sizden farklı oldukları için insanlardan nefret etmene ne demeliyim bilemedim

konuya abone kullanıcılar 8

Yukarı Çık