"ilgilenilmesi gerekenler; sadece hastalar değildir." -house m.d.

Genius tartışma forumu

Tüm Forumlar > Genius > Albert Einstein hakkında fikirleriniz değişti mi?

yeni konu aç Albert Einstein hakkında fikirleriniz değişti mi?

Albert Einstein ismini duymayanınız yoktur. Diziyi izledikçe bildiklerinizin üstünden geçtiniz ya da yenilerini öğrendiniz. Belki de doğru bildiklerinizin yanlış ya da yanlış bildiklerinizin doğru olduğunu düşünmeye başladınız. Ama bu sezon hayatı anlatılan Albert Einstein hakkında dizi sonunda fikirleriniz değişti mi? Aslında merak ettiğim tam anlamıyla izlediklerinizden sonra Albert Einstein'ı seviyor musunuz yoksa sevmiyor musunuz?

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

ya aslında başta üniversite yıllarında o uyum sağlayamaması konusunda onunla empati kurmuştum. fakat sonrasında mileva maric'e yaptıklarını gördüğüm de bir feminist olarak ondan tiksindim açıkçası.

Eskiden Albert'ın gayet zeki bir insan olduğunu düşünürdüm şimdi ise tam anlamıyla ruh hastası diyorum.

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Eskiden Albert in gerçek anlamda bir dahi olduğunu düşünüyordum gerçi bilimsel açıdan tabiki hala bir dahi. Fakat aile yaşantısının bu kadar kötü olması beni ondan soğuttu. Yani bana göre evinde huzurlu bir yaşamın yoksa, nobeli aldığında beraber kutlayacak bir ailen yoksa ne yapayım ben o nobeli. Birde beni en çok etkileyen milevayla hiç empati yapamaması belki zamanında milevayla oturup karşılıklı konuşsaydı milevada bir madam curie olabilirdi ama Einstein bunu seçmedi övgüleri bir tek kendisinin almasını istedi. Yani sonuç olarak bilimsel bir dahi olabilir ama ben artık sevmiyorum.

Zekasına hala hayranım. Ama Mileva'ya yaptıkları karakterinden nefret etmeme sebep oldu. Kesinlikle bir dahi ama iyi bir insan değil.

Olayları döneme göre incelemenizi öneriyorum. Bu olayların geçtiği yıllar demokrasinin ve eşitliğin herkes tarafından benimsendiği yıllar değil. Yani; Albert Einstein'dan tam bir feminist olmasını beklemeniz ütopik olur. Her neyse, bahsettiğimiz kişi bilim alanında gerçekten değerli biri o yüzden kişiliğini sevmeyebilirsiniz ancak bilimsel kimliğine saygı duymak zorundasınız.

Hayranlığım on kat arttı milevayla arasında geçenler beni bağlamaz ben onun dehasına hayranım ayrıca milevayla olanlar yüzünden einstein'ı sevmemek bence çok saçma

@Advocatus kesinlikle katılıyorum dediklerine

Mileva'a da çok bir şey yapmadı arkadaşlar kadın hamile kaldı yüz üstü bırakmadı aile kurmak istedi çünkü seviordu onu ve evlendiler daha sonra Mileva kendi ruhsal bunalımları yüzünden bu hale geldi. Burada Mileva'nın hatası hayatını Einstein'a göre şekillendirmeyip kendi yolunda gitmeliydi. Kızılacak biri varsa Mileva bence. Ve ben Einstein'ı seviğimi farkettim.

Her zeki insan ruh hastasıdır,zeka ile ruh hastalığını birbirine zıt meseleler olarak görmeyiniz,bunu bir arkadaşa ithaf olarak yazdım. Ayrıca fikirlerin değişeceği bir durum yok,Mileva gayet zeki bir kadın,kendisinin babası bebeği doğurmayabileceğini açık bir dille belirtmişti,kendisi istemedi,Einstein'ın bebeğini doğurmak istiyorum dedi. Mileva,kullanılmadı yolunu kendisi seçti tıpkı bizim de yaptığımız gibi. Yanlış bölümlere gitmemiz,yanlış insanlarla birlikte olmamız gibi. Adını nobel ödülleri ile duyurmasına gerek yok,bir şekilde bize kendinde var olan potansiyeli belirtti ise,pek de önemli değil bir şeyler üzerinde ilk düşünür olup ödüller toplaması.

Çok severdim, hala çok seviyorum. Mileva'ya yaptıkları hoş değildi ama bilim dünyasına böyle katkıda bulunan bir insandan nefret etmem söz konusu bile olamaz.

konuya abone kullanıcılar 18

Yukarı Çık