"insanlar hakkında olumlu düşünmek onları iyi biri yapmaz." -house m.d.

Genius tartışma forumu

Tüm Forumlar > Genius > Albert Einstein hakkında fikirleriniz değişti mi?

yeni konu aç Albert Einstein hakkında fikirleriniz değişti mi?

Albert Einstein ismini duymayanınız yoktur. Diziyi izledikçe bildiklerinizin üstünden geçtiniz ya da yenilerini öğrendiniz. Belki de doğru bildiklerinizin yanlış ya da yanlış bildiklerinizin doğru olduğunu düşünmeye başladınız. Ama bu sezon hayatı anlatılan Albert Einstein hakkında dizi sonunda fikirleriniz değişti mi? Aslında merak ettiğim tam anlamıyla izlediklerinizden sonra Albert Einstein'ı seviyor musunuz yoksa sevmiyor musunuz?

Değişmedi sonuçta o bir bilim insanı sosyal hayatıyla değil yaptıklarıyla ilgileniyorum.Kimse kusursuz değildir.

Sadece ünlü zeki bir fizikçi olarak görürken gözüme sadece Albert Einstein olarak girdi. Bence bu çok güzel birşey. Einstein gibi bir dehayı kişisel yaşantısına göre izlemek.. harika

Başlangıçta yeni yeni tanındığı zamanlarda kariyerini düşünerek Mileva'dan hiç bahsetmeyerek adını duyurmaya tanınmaya başladı ve tanındıktan sonra gelen teklifler ve şöhretten sonra sanırım bir kadının başarısında büyük rol oynadığını duyurmanın onu zayıf olarak göstereceğini düşünerek tekrar Mileva ablamıza haksızlık yaptı nitekim Bilimde ilerlemek için günlük ilişkilerden aileden feragat ederim diye düşünüp hiçbir yakınına hakettiği sevgiyi değeri verememiştir.

ilk sezonun son bölümüne kadar hep kızdım ama finalde anladım einstein kötü biri değildi sadece çok gençti, çocuktu o da milevaya hep yardım etmeye çalıştı ama o ah kahrım vah kahrım diyerek onu itti bu demek değildirki mileva hakketti ya da başka bir şey einstein'ın çok hatalı oldu milevaya karşı evet ama milevada ilk çocuktan sonra yine dönebilirdi fiziğe ama o ikinci çocugu yapmayı seçti sonra evde kendi kendine bunalımlara girip einsteindan nefret etmeye başladı einstein'ın da çok hatası oldu ama mileva da hiç hatasız değildi.. ve son bölüm gördümki einstein sadece çok toydu, kötü biri değildi.

Ben Artık Einstein'dan Nefret Ediyorum Mileva'ya Yaptıklarından Dolayı. Ve Warner Heisenberg'e Ciddi Bir Hayranlık Duydum. Einstein'de Dolayı Başladım Diziyi Heisenber'i Sevip Einstein'den Nefret Ederek Bitirdim. Şimdi Kampen Om Tungtvannet İzliyorum Warner Heisenberg Hakkında Bilgiler Var İçerisinde.

"Albert Einstein'in Yaptıklarını Değerlendiremezsiniz" Diyenler De Varmış. Dünya Üzerindeki En Büyük Kitle İmha Silahının Yapımına Yardım Etmiş Birisine Nefret Duymamamı Mı Bekliyorsunuz ? Tamam Bekleyin.

Ya Hani Hiç Mİ Tanımadın Pierre Curie'yi ? Biraz Da Mı Karakterini Örnek Alamadın? Şu Mileva'ya Biraz Olsun Empati Yapsa Çok Daha Fazla Kişi Tarafından Sevilebilirdi. Egosu, Kibri, Benmerkezciliği Mantığına Baskın Geldi.

Bilim insanı olarak hep saygı duyduğum bir insan, bir çoğumuz gibi. Ne kadar Mileva' yı kullandığı izlenimi verse de benim diziden sonraki görüşlerim aynı açıkçası.

Öncelikle bu dizide gösterilen olaylar da kesin şeyler değil zaten. Araştırırsanız Mileva'nın Einstein'e yapıtğı katkıların gerçek olup olmadığı hala bir tartışma konusu. Ki gerçekse Einstein hakkında fikirlerim değişmez çünkü Mantık zekası yüksek bir insanın sosyal zekasının aynı oranda düşük olduğunu hereks bilir. Mileva'ya kötü davranmak istemedi, ama davrandı çünkü bu konuda farkındalığı yoktu. Ona yardımcı olmaya çalıştı, olabildiğince yanında durdu bence. Ki zaten ikinci eşi Einstein'i tamamlayan kişi oldu. Mileva, Einstein'den çocuk doğurmakla hata yaptı, ardından bunun cezasını çekti. Bunalımlar girme konusunda son derece haklı ama ortada bir suçlu yok zaten, gençlik yıllarında yapılan hatalar var. Ki Einstein'in kibiri, bunun en büyük sorumlusu. Ama sadece Mileva yüzünden Einstein'den nefret etmeleri anlamıyorum çünkü o insanın bilime ve dünyaya yaptığı katkıların çok büyük olduğu su götürmez bir gerçek. Einstein hakkında daha çok bilgi öğrenmek isterseniz "Benim Gözümden Dünya" adlı kitabnı okumanızı öneririm.

Dizinin ilk 2 dakikasında değişti :D

konuya abone kullanıcılar 18

Yukarı Çık