"sürekli alaycı ruh halinin güçlü bir depresyon belirtisi olduğunu biliyor muydun?" -dexter

How I Met Your Mother tartışma forumu

yeni konu aç Friends vs HIMYM

Ben 3 sene önce HIMYM 'ı izlemiştim o zaman Friends'den haberim yoktu ve HIMYM favori dizimdi.Daha sonra Friends'i keşfettim ve size şunu söyleyeyim HIMYM neredeyse tamamen Friends çakması ve Friends HIMYM'dan çok daha iyi bir dizi. HIMYM'ı sevenlere Friends'i mutlaka izlemelerini tavsiye ederim.Bu arada lütfen Friends'i izlemeden bana kızmayın :)

bana burdan yazan bi tane ERGEN arkadaşa sesleniyorum.Emin ol yaşım senden belki küçüktür bunu bilemem ama hayatımda yaşadıklarımın senden çok daha fazla acı verici olduğunu düşünüyorum ve ben hayatımda yaşadıklarım sayesinde küçük yaşta olgunlaşabilen bi insanım ergenin ta kendisi sensin.ayrıca insanların bi diziyi izlemesi onların ergen veya olgun anlamına geldiğini anlatmaz dediklerinin birbirinden ne kadar farklı şeyler olduğunu anlayabilirdin.ben HIMYM yi daha çok seviyorum ve emin ol bu beni ergen bi insan yapmaz.laflarına lütfen dikkat et ve haddini bil.insanlara durup dururken o insanı tanımadığın halde ergen diyemezsin o yüzden bi kendine gelmeni rica ediyorum

ve eddard bilmemne bilmemne madem HIMYM nin ergen ve çakma bi dizi olduğunu düşünüyosun profiline baktım o zaman takipten çık BİZ ERGENİZ ÇÜNKÜ VE SENİ ERGEN TOPLULUĞUMUZDA İSTEMİYORUZ...

olay şu ki himym ilk izlediğim dizi ve friends de büyük ihtimalle en sevdiğim dizi ama şu himym vs friends olayı kadar saçma bir şey yok bence evet karakterler bazı olayla aynı tamam ama güldüğünüz izlediğiniz şey aynı değil sonuçta ki şunu da söylemeliyim sitcom olayının başını friends çekiyor eh haliyle tüm sitcomlar aslında friendsten esinlendi

yazılan bir yoruma karşılık olarak söylemek istiyorum, friends taraftarı insanların yarısı sırf ismi var diye seviyodur gibi bir şey demişsiniz. bu kesinlikle yanlış, böyle bir düşünceyle başlayan varsa bile, ki sanmıyorum, daha sonra diziye herkes gibi aşık olmuştur eminim. çünkü gerçekten friends kadar iyi başka dizi yok ve hiçbir dizi boşluğunu dolduramıyor. benim için bu böyle ama herkes için değişir daha çok ısınmış olabilirsiniz sonuçta, bence artık friends ve himym kıyaslanmamalı.

bu tartışmayı 57849302 kere görmekten sıkıldım ama cevabı şu: herkesin zevki farklıdır. ben how i met your mother'ı seviyorum çünkü bana hatırlattığı ve çağrıştırdığı şeyler farklı ama himym'ı friends'ten daha güzel olduğu konusunda övmem ya da friends seven kişiyi buna ikna etmeye çalışmam. bence ikisi de kaliteli yapımlar. siz de bu son bulmayan anketi bırakın ve ikisinin de keyfini çıkarın işte.

Eğer ikisini de kıyaslamadan izlerseniz ikisi de mükemmel. Kıyaslamadan izlemeyi öneririm öyle daha keyifli emin olun:)

Kesinlikle Anaximandre'ye katılıyorum.Friends izledim 4. sezonundayım ama ben 4. sezonuna 1 haftada geldim hımym da diziyi 1 haftada bitirdim.Kişiye göre değişir ama insanlara "ergen" diyip hakaret etmek senin hakkın değil.Sen böyle bir şeye cürret edemezsin.Zevkler ve renkler tartışılmaz.Ben de friends'i izlemiş ve hımym bitirmiş insanım ve hımym beğendim.Sen bana ne hakla ergen diyip küfür edersin!?Kendine gel terbiyeni takın.

Öncellikle HIMYM ile FRİENDS arasındaki farkı öğrenin örneğin HIMYM'ın cidden bir konusu var:Tedin karısı ile nasıl tanıştığı. Friends ise senaristler götlerinden ne kadar çok şey atarlarsa o kadar uzayacak bir dizi ama güzel cidden kötü demiyorum güzeldi Friends. ikinci olarak HIMYM da her şey planlı yani nasıl desem mesela 3. sezonda olan bir şey 9. sezonuda etkiliyo yani öyle boş boş bölümlerde değil adamlar bir şeyi yapmışsa kullanıyo friends de ise görüldüğü gibi bi sezon chandler çöp gibi bi sezon chandler şişmn falan hatta 6. sezondu sanırsam Chandler mon. a ... yaptıkdan hemen sonra zaten7 sezon başlıyo ve bakıyoruz oha chandler çöp giib olmuş falan yani ve benzerlik var diyenler HIMYM Friends'in çakması diyenler üstteki arkadaş demeden o zaman neden 9 sezon yayınladı yani madem çakmasıydı insanlar neden o 9 sezonuda izledi.

İki diziyi de izledim. HIMYM finalini çıktığı gün izlemiştim. Fakat karşılaştırmanız aşırı gereksiz. Friends güzel bir dizi mi ? Çok iyiydi ekibin arasındaki kaynaşma vesayre. Fakat ikisi bana çok farklı geliyor. Bazı olaylar benziyor mu ? Evet. Fakat iki dizininde 200'ün üstünde bölümü var. Bu ondan çalıntı vesayre diyerek "çakma" diyemezsiniz. Özellikle böyle düşünen varsa South Park'ın "Simpsons Already Did It" Bölümünü izlemesi şart. (6.sezon 7.bölüm). Şimdi Seinfeldi izlesek illa ki friendsle benzeyen bir tarafını bulabiliriz. Bu Friends'in çakma olduğunu mu gösterir ? Hayır. O yüzden karşılaştırma yapmayı bırakmanız gerekiyor. Bir diziyi diğerinden daha fazla seviyor olabilirsiniz, size kalmış fakat diğerini sevenleri eleştirmek "çalıntı" demeniz yanlış.

Esinlenilmis cakmaymis falan onları geçiyorum benim için hiç önemi yok.
İki diziyi de izledim ikisi de muhteşem diziler. Himym da Barney friends te Joey muhteşem karakterler komedi konusunda. Her iki dizi de izlenmeleri gereken diziler.
Ama hangisini izlerken daha çok eglendigimi sorarsanız kesinlikle friends derim.
Bunun dışındaki tartışmalar bana gereksiz geliyor. Çünkü çakma çalıntı olsa friends in telif haklarını bulunduranlar zaten dava açıp Himym in yayınını durdururlardi.
Siz izlerken eğlenmeye bakın.

konuya abone kullanıcılar 16

Yukarı Çık