"zaman her şeyin ilacıdır sözü tamamen bir yalan. uyku her şeyin ilacıdır." -the simpsons

Mr. Robot tartışma forumu

Tüm Forumlar > Mr. Robot > Fight Club-Mr.Robot Benzerlikleri

yeni konu aç Fight Club-Mr.Robot Benzerlikleri

Acaip benzerlikler var bunu herkes artık biliyor hatta mr.robot sayesinde hiç fight club izlememiş herkes oturup izledi biliyorum sdjsjjf

Mesela Ana karakterimiz:

Elliot-The Narrator(İkiside birbirlerine çok benziyorlar elliot uyuşturucu kullanıyor Narrator'da uyuşturucu kullanıyordu sonra kafalarnda oluşturdukları karakterle konuşup ona göre hareket ediyorlar)

Mr.Robot-Tyler Durden(Elliot'un babası mr.robot herkes bunda hem fikir ama ilerleyen bölümlerde ne olur bilemem)

Darlene-Marla Singer(ikisi birbirlerine çok benziyor nasıl derseniz sigara içici ve sigara tutuşu herşeyiyle inanılmaz benziyorlar ikiside zaten sigara bağımlısı)

Aslında daha vardır benzerlikler fakat böyle bi konu herkesin ilgisini çekecektir Ha Fight Club izlemeyenler varsa hemen izlesinler ne demek istediğimi anlayacaktır oturdum tekrar izledim yukarda yazdıklarımla izlerken gözünüzün önüne elliot ve mr.robot hemen geliyor felan :D

Dizideki şikayet ettiğim olay bu işte. Bide kafasındaki düşünce olayıda aynı fight club gibi.

Eliott şizofren bunu çok belli ettiler Mr Robot'un kimse ile konuşmaması ilk bölümde metroda bağırdığından insanlar refleks olarak dönüp bakarlar ama kimsenin oralı olmayışı bu teoriyi güçlendiriyor.

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

3. bölüm ile birlikte kesinlik Elliot şizofren

Bence her şeyin bu kadar klişe olmasına izin vermezler. Bi şekilde ters köşe yapmaları gerekiyor zira haddinden fazla belli ettiler olayları.

ofis ve bar sahnesinde kafam geldi gitti mr.robot'u ordakiler gördü gibi geldi yanılıyor muyum ? ama dediğiniz gibi zaten şizofreni oldugu cok belli sadece hack grubunda ki adamla mr.robotu cok karıştırıyorum ya aynı adam gibi gözüküyorlar gibi geliyo ama tabi değil biliyom sadece karıştırıyom.

hayır dikkat et elliot arada sırada dönüp mr robotun olduğu yere bakıyor ve ms robot la konuşuyr bundan sonra barmen dönüp elliot a sonra onun baktığı yere doğru bakıyor ve sonra kafa sallıyr sanırım ya. aynı içkileri içiyorlar ve tek elliottan içeceğin parasını alıyor.
bakalıö konu açılsında belki yönetmen bu tarafa doğru sürükledi izleyiciyi. senaryoda izleyici kapmak için bir hile de olabilir

Dexter nasıl kan örnekleri topluyorsa, bu arkadaş CD topluyor.
Arada House of Cards benzeri dialoglar geçiyor.
E Fight Club'ta var...
Ortaya karışık dizi yapmışlar. Güzel olabilirmiş ancak ucundan dönmüş ve bu "anımsatmalar" soğutma nedeni olabilir hale gelmiş.

bence elliot mr.robot'u kendi akıl sağlığı için kendisi oluşturdu. sonradan da kendisine yol göstermesine izin verdi. fight clubda da tam hatırlamıyorum ama tyler biletler almıştı narrator onu takip etsin diye. narrator tylerı takip ettiğini sanarken tyler organizasyonu kuruyordu. narrator kendi bilincide böyle bir şey kurduğunun farkında değildi ama bence elliot bilerek yaptı çünkü diğer türlü herşey çok basit olur gibi geliyor

İyi de Fight Club'ta Marla da halüsilasyondu bu durumda Darlene de mi halüsilasyon? Eğer öyleyse Shayla nasıl gördü onu?

Dexter'da babaasını ve kardeşini görüyordu bak oda var baya anımsatacak dizileri bi arada toplamışlar galiba izleyiciğinin hoşuna giden şey bu ama nereye kadar gidecekler bakarım göreceğiz.

o bar sahnesinde şizofreni oldugun tekrar tekrar izleyince anladım teşekkürler ilkay.

Çok iyi bi tahmin yürüteceğim sezon finalinde bu kafamıza karışan herşeyi tek tek açıklayacaklar gibi geliyor sizce ?

konuya abone kullanıcılar 11

Yukarı Çık