"sen tanrıyla konuşursan dindarsındır. tanrı seninle konuşursa deli." -house m.d.

Mr. Robot tartışma forumu

Tüm Forumlar > Mr. Robot > Gözden Kaçan Mantık Hatası

yeni konu aç Gözden Kaçan Mantık Hatası

Şimdi Mr. Robot ölmüş Elliot psikolojik sorunlar yaşadığı için Mr. Robot'u görebiliyor, konuşabiliyor buraya kadar her şey normal. Peki ya diğer karakterlerin Mr. Robot'la olan iletişimleri? Darlene ile kavgası (hadi Darlene Mr. Robot'un kızıdır deyip bu seçeneği eleyelim) Romero'ya silah çekmesi ve Tyrell'in arabasında Tyrell ile konuşması nasıl gerçekleşiyor?

Hocam Elliot, Mr. Robot'un kendisi zaten. Elliot psikolojik problemleri olan biri, kişilik bölünmesi var. Geçmişinde yaşadığı travmalardan, yalnızlığında ve benzeri sebeplerden dolayı kafayı sıyıran Elliot, kendine hayali arkadaş yaratıyor. Ve bu yarattığı kişi aslında babası. Yani özetle Elliot babasını Mr.Robot olarak yaratıyor ama aslında Mr.Robot kendisi. Dolayısıyla Darlene ile kavga eden de kendisi. Dikkatli izlediysen Elliot bir bölümde mezara gidiyor. Mezar taşında babasının ismi yazıyor. Yani babası ölü. Ve aynı mezara Elliot'u görmeye Darlene ve Angela da gidiyor. Darlene ve Angela, Elliot'un dengesiz biri olduğunu, kendisine ve etrafındakilere zarar verdiğini zaten biliyor.

Sürekli hafıza kaybı yaşamasının sebebi de, Mr. Robot'un kendisini olduğunu kabullenmemesi. Başlarda hatırlamasını tetikleyecek olay yaşanmadığından ilk tetikleme Elliot'un Darlene'yi öpmesiyle yaşanıyor. Hatta öptüğünde Darlene "Yine mi unuttun kim olduğumu" gibisinden birşey söylüyor ve Elliot o an hatırlayıp "Sister" diyor. O an itibariyle yavaş yavaş kendisiyle ve yaptıklarıyla yüzleşmeye başlıyor.

Tyrell'e gelince, o da ayrı bir psikopat. Her ne kadar henüz detaylı anlatılmamış da olsa, ben Tyrell'in Elliot'un gizli ortağı olduğunu düşünüyorum. Kişilik bölünmesinden dolayı olayları hatırlamayan Elliot bana göre en başından beri bu işleri Tyrell ile yapıyor ve bu işleri Mr. Robot kimliğiyle yaptığından henüz hatırlayamıyor. Tyrell'in de Elliot'a kendi çıkarları için iyi davrandığını düşünüyorum. Tahminimce yeni sezonda Tyrell ve Elliot arasındaki ilişkiyi daha detaylı anlayacağız.

Messere, mr.robot ile Tyrell ın arabada yaptığı görüşmede "Unutma senin sırrını biliyorum" diye bir şeyler söylüyor bence Tyrell, elliot un kişilik bozukluğu yaşadığını ve kendini mr.robot gibi gördüğünü biliyor. o konuşmayı Tyrell ile elliot un yapmış olması çok yüksek ihtimal. Bu mr.robot ekibi aslında elliot un ekibidir, yain romeo kız kardeşi ve diğer elemanların tamamı elliotun ekibi, ve her kez elliotun yaşadığı problemi biliyor gibi, ya da kimse bilmiyor sadece dizi bize o sahnelerde mr.robotu gösteriyor ama arka planda olan gerçekte elliot.

son bölümde mr robot bilgisayar başındaki adamın annesiyle ilgili konuşurken yumruğu o yiyor ama elliot yere düşüyo, o konuşmamasına rağmen uzaktayken yumruk yiyo, bana çok saçma geldi beynim yandı orda :D biri açıklayabilirse sevinirim

@_Ege_ çünkü Mr. Robot Eliot'un kendisi. Biraz üstte açıklama yapmıştım, sezonu bitirdiysen (ki bitirmişsin anladığım kadarıyla) bir göz atmanı tavsiye ederim.

konuya abone kullanıcılar 11

Yukarı Çık