"beraber yaşa, yalnız öl." -lost

Mr. Robot tartışma forumu

Tüm Forumlar > Mr. Robot > Tyrell gerçek mi hayal mi?

yeni konu aç Tyrell gerçek mi hayal mi?

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

Arkadaşlar ben Tyrell'in öldüğünü düşünüyorum. Hatta Elliot'ın onu öldürdüğünü.

http://i.hizliresim.com/Y46zOE.jpg

Şu kolaja bir bakın.

Tyrell Elliot'ı dairesini basar. Eldivenlerini takar ve '2 gün önce birini öldürdüm, birini öldürmenin bu kadar kolay olacağını hiç tahmin etmezdim' der. Elliot'ın üzerine yürür ve onu tehdit edip her şeyi itiraf ettirdikten sonra atari salonuna giderler. En üst kare 1. sezon 9. bölüm son sahnesi ve Elliot popcorn makinesinde silahı görür. Darlene oraya saklamıştı, hatırlayın.

Orta ve alt kareler de 2. sezon 1. bölümden. Tyrell arkada pc başında. Elliot arkadan izliyor ve sonra elini popcorna sokup silahı alıyor. Son bölümde de dediği gibi Mind awake, body asleep. Zihninde gördü yani Tyrell'ı. Tyrell ona sormuştu atari salonunda 'başka kimler var' diye. Sadece ben demişti. Diğerlerini ele vermek istemedi Elliot. Takım dışından birinin bu kadar şeyi bilmesini de göze alamadı ve Tyrell'ı öldürdü diyorum ben.

Sizin bu konudaki görüşleriniz, gözlemleriniz neler?

cidden bende böyle düşünüyordum,2.sezon 1.bölümün başındaki elliot'ın elini popcorn makinesine daldırdığı zaman herşey aklımda kesinleşti.Bence de tyrell'ı elliot öldürdü,sana katılıyorum ve düşüncelerimiz tıpatıp aynı.

Güzel bir mantık güzel gözlem :D Lakin Angela telefonda Tyrell ile görüştü. Yönetmen şuana kadar tanrı bakış açısını kullanarak bizi kandırmadı yani kameranın karşısında mr robot veya eliot yoksa gördüklerimiz gerçek :D O yüzden o telefonda gerçek.Buradan yola çıkarsak ilk defa gerçek bir sonla karşı karşıyayız. Bu finalde tek gerçek olmayan FBI'n tahtası :D

Hiçbir şey ama hiçbir şey gerçek değil. Tamamen Elliot'ın zihninde olanları izledik. Elliot geçen bölümden beri uykuda. Mind Awake, Body asleep. Zihin uyanık, beden uykuda diye diye kıçını yırttı çocuk. Daha ne desin anlamanız için. Foruma da yazdım geçen hafta. Tyrell hayal mi gerçek mi diye? Elliot, Tyrell'ı öldürdü. Hem de tamamen bu bölümdeki vurulma sahnesinin tersi ile. Demek Tyrell ile Elliot atari salonuna ilk gittikleri zaman Tyrell ona engel olmaya çalıştı. Elliot buna kimse engel olamayacak demişti. Aynı şeyi zihninde Tyrell ona yapıyor. Elliot aslında birini öldürebilecek biri değil ki. Zihninde bununla savaşıyor. Tyrell'ı görmesi bu yüzden Dom gösterdi işte kovanı. Sizin atari salonunda bulundu dedi

Birkaç bölüm önce Tyrell'in aradığı ev diye Elliot'ın tespit ettiği adresi Joanna'nın şoförü gördüğünde ne demişti Elliot'a ? ' O evden aramaz'. Aramaz tabii ki neden Scott'ın evinden Joanna'yı arasın. Joanna'yı arayan, hediyeler gönderen Scottmış işte, onu da öğrendik.

Sadece anlamadığım Angela ile Tyrell'ın konuşması. Muhtemelen o da Elliot'ın zihninde çünkü artık uyanmak istiyor ve uyandığında da Angela'yı görmek istiyor. Ona çocukluğundan beri de aşık zaten. Yine birkaç bölüm önce öpüşmüşlerdi metroda, hatırlayın.

Yalnız bonus sahnede dikkat ettiyseniz isimler değişmiş. Trenton'a Tanya mı öyle bir şey :)) dedi Mobley. FBI'ın herşeyin farkında olması, o tablo müthişti. Adamlar bekliyorlar Piton hamlesi yapmayı.

Neyse çok uzattım. Seneye görüşürüz.

Phoebus, eğer Sam Esmail senin gibi düşünüp "mind awake, body asleep" üzerinden gitmişse gerçekten şahane olur. Teorini çok beğendim <3 <3 (y)

Elliot Tyrell'ı vurdu diyorsun sonraki yorumunda Elliot aslında birini öldürebilcek birisi değil ki diyorsun, kendi yorumlarınla çelişiyorsun. Tekrar izledim emin olmak için 2.sezon 1.Bölümü bırak mekanın farklı türlü yansıtılmasını zamanlar bile farklı, ilk hack yapıldığın da Dark Army ile iletişim halindeydi hatta son giriş tarihi bile yazıyor 8 Mayıs saat de 16:26:57 2015 yıl tarihinde evil-corp-usa.com dan girişi yapıldığına dair, kod da root@bkuw300fps diye başlıyor. Son sezon finalinde root@kali diye başlıyor kod, her şey farklı işleniyor. Zaten atari salonunda 2.aşama nedir gündemde bile değil iken, bu bölümde 2.aşamayla ilgili neler yapılacağını öğreniyor. Oradaki durumla hiç alakası yok ki bilmediği bir şey üzerinden kafasından bir şey uyduramaz beyinin fonksiyonel yapısına göre imkansız bir olay olurdu paralel olarak da mantıksız olurdu bu durum. Bence olay Elliot oradan silahı aldıktan sonra Mr.Robot devreye girip, silahı Tyrell'a veriyor, sonra planımı engellemeye çalışan herkesi durdurmasını söylemiştir ki Tyrell da belirtiyor; "Bana bunu verdiğinde planını engellemeye çalışan herkesi durdumamı söyledin, ne demek istediğini anlamamıştım ama şimdi çok açık. Bunu sen kendine yaptın Elliot." demişti. Mr.Robot Elliot'un yapacaklarını bildiği için ve sonunda öğrenip engel olacağını tahmin ettiği için böyle bir plan yaptı. 2.sezon son bölümünde de Mr.Robot şöyle demişti; "Daha demin sonuna kadarın ne demek olduğunu sordun. İşte bu" bu sözüyle belirttiğim gibi önceden planladığını gösteriyor. Zihin uyanık vücut uykuda telkinini Mr.Robot'u gizlice izlemesi için yaptı, olayları hatırlamak için değildi veya farklı bir şekilde kurgulaması değildi. Zaten ilk hackten sonra Tyrell da Dark Army'e katılmış oldu. Kendisi de belirtiyordu, hayalimdeki şey olabilir diye bu durumda satmayacağı aşikardı haliyle birde FBI tarafında aranıyordu en iyi seçeneği Mr.Robotla Dark Army'e katılmak, o hack gerçekleştikten sonra Mr.Robot'un ortağı olmuş oldu. Angela da Dark Army'e katıldığı için o da Tyrell'a belirtiyor; "Arayacağını bana söylemişlerdi" diye. Bunca zaman da Dark Army sakladı Tyrell'ı ne de olsa artık onlardan biri. Olayları kronolojik olarak takip etsen inatla gördüğü hiç bir şey gerçek değil demezdin. O telkini yaptıktan sonra Mr.Robot fark edemiyordu Elliot'u, haliyle Mr.Robot'un o durumda karşısına çıkması mantıksız olurdu, ancak karşısına çıktığına göre hala uyku halinde değil demektir ki bilinci kaybolmaya başlayınca Mr.Robot da yok olmaya başlamıştı, bu bilgiler bile senin teorini çürütmeye yeter.

Ek olarak da yanlış bilgiler vermişsin. Tyrell atari salonuna girdiklerin de hiç bir zaman engel olmaya çalışmadı. Aksine onu överek her şeyi düşünmüşsün dedikten sonra, işin içinde başka kimler var diye soruyor, Elliot da sadece ben dedikten sonra Tyrell da artık ikimiziz diyor.

Hayır tam aksine Elliot'ı küçümseyen bir tavırla 'bunu yaparak neyi başarmayı umdun?' diyor-ki bence bu soru cümlesi aşağılaycı bir cümle-bu yüzden de engel olmaya çalıştığını düşünüyorum. Artık ikimiziz değil, tamamen Elliot'ın liderliğini almaya çalıştığı için öldürdüğünü anlatmak istedim. Yanlış kelime kullanmış olabilirim ama ana fikir buydu.

Olayı olduğu gibi yorumlamıyorsun, kendi açından yorumluyorsun. Küçümseyecek olsa, her şeyi düşünmüşsün diye övgüyle belirtmezdi. Açıkcası bence orada böyle bir riske girerek ne umduğunu sorması meraktan idi çünkü sonrası için yapacaklarını merak ediyordu. Tyrell, Elliot'suz bir şey yapamazdı, şayet onu öldürmeye çalışması da onun çıkarına olmazdı. Sonuçta Dark Army ile çalışıyor Elliot. Zaten Tyrell'ın öldürme tehdit idi blöftü, Elliot'tan bilgi alabilmek içindi. Öldürecek olsaydı, o araba sahnesinde rahat bir şekilde yapardı. Tyrell; "Küçük sırrını biliyorum." diye tehdit ettiğin de Elliot, Mr.Robot idi o zaman ve onun blöfünü görmüştü, direkt reddetti. Zaten sonraki sahneleri sende biliyorsun. Tyrell; "Seninle müttefik olacaktık, belki seninle aynı şeyleri istiyor olabiliriz." diye imalı sözlerde bulundu. Orada Elliot'un 2.aşama planını öğrenmek istiyor Tyrell bu yüzden Elliot'a karşı liderlik savaşına girmez, söylediğim gibi Elliot'suz bir şey yapamaz Tyrell. Sonrasında Tyrell'ın da dahil olduğunu görmüş olduk, 2.aşama planına. Elliot, Mr.Robot'a dönüştüğünde baskın karakter oluyor, ama kendi haline gelince Mr.Robot kadar olamıyor. O yüzden Tyrell'ın blöfünü anlayamıyor orada, direkt korkuya kapılıyor atari salonuna gidiyorlar. Fark ettiysen Mr.Robot olduğun da Elliot'un surat ifadesi daha farklı aynı atari salonunda elini silaha uzattığında ki gibi.

Senin teorin de çok mantıklı. Hepimiz farklı gözlerle izliyoruz, farklı detaylar yakalıyoruz ve farklı yorumlarla geliyoruz buraya. En iyisi 2. sezonu baştan sona tekrar izlemek ve yorum farklarını değerlendirmek.

Atomun parçaçıkları kadar bir sürü senaryo cıkarılabılır.Tyler-Eliot-MrRobot hepsını sayabılrsınız.Fakat gözden kaçan dizi cok aşırı derece pofpoflanıyor.Vede Abd bir şeyleri aşırı derece pofpoflarsa pekde hayırlı bir iş gelmiyor sonunda.Kımınız komplo teorisi der,kiminiz kardes bu neyın kafası falan der,ben sadece gözlemlediğimi ve düşüncemi belirtiyorum.

konuya abone kullanıcılar 9

Yukarı Çık