"ben hariç herkes salak." -homer simpson

Sherlock tartışma forumu

yeni konu aç Johnlock

Arkadaşlar biri bana açıklama yapabilir mi?
Neden çok fazla izleyici bu konuda fazla kararlı. Johnlock derken nasıl birşey kastediyorlar anlamadım. Yani neden birlikte olmak zorundalar. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın eşcinsellik konusunda bir giderden dolayı konuşmuyorum. Sadece düşünüyorumda Sherlock ve John'un öpüşme sahnesini mi istiyorlar yada benzeri birşey? Çünkü bana iğrenç geliyor. Yada ben mi yanlış anladım?

cunku yakistiklarini dusunuyorlar ve arkadasliktan daha fazlasini gormek istiyorlar

Ya hayır şöyle aslında bende bir johnlock shipperım ama sadece yakıştırıyorum dizi zaten her şekilde mükemmel gidiyor ama evet yani bazıları açık saçık şeyler görmek istiyor fanartlarda zaten bayağı var

aslında olay sadece yakıştırmayla pek alakalı değil elimden geldiğince anlatmaya çalışayım aslında olay TJLC ( The Johnlock Conspiracy) Buna bir tür teori diyebiliriz ama adı üstünde bir komplo teorisi. TJLC'ye göre dizinin sonunda Johnlock canon olacak (gerçekleşecek) . İlk başta tuhaf gelebilir ama çok güçlü kanıtları olan bir teori. Bu güçlü kanıtlar yüzünden TJLC destekleyicileri (ki bende dahilim) çok kararlılar. Aynı zamanda bu fikre göre John karakteri biseksüel, Sherlock karakteri ise gay. Çok geniş bir teori olduğu için açıklaması biraz zor. Sherlock'un gay olmasını destekleyen bir kanıt örneği vereyim Sherlock John ile tanıştığı zaman özellikle Sherlock'u uzun süredir iyi tanıyan herkes Sherlock ve John un birlikte olduğunu düşünmüşlerdi. Teoriye göre bunun nedeni onu uzun süredir tanıyan kişiler onun gay olduğunun farkındaydı. (Mrs. Hudson, Mycroft vs.) veya başka bir örnek bu biraz daha basit eğer hatırlarsanız yine ilk bölümde bir lokantada otururken John Sherlock'a kız arkadaşının olup olmadığını sorduğunda Sherlock olmadığını ve kadınların ilgi alanına girmediğini söylemişti. John erkek arkadaşı olup olmadığını sormuştu ve bunun sorun olmadığı söylemişti o zaman ise Sherlock bu durum hakkında pek bir şey söylememişti ve sadece "Sorun olmadığını biliyorum." demişti. Ve aynı zamanda dizideki Sherlock gibi zeki karakterlerinde John ve Sherlock'un arasında bir şey olduğunu iddia etmesi de teoriyi bir şekilde destekliyor. Bunlar en basit ve açıklaması kolay kanıtlar diyebilirim. Bunun gibi teoriyi destekleyen pek çok kanıt var. Küçük olaylar gibi gözükebilirler ama bahsettiğimiz dizi Sherlock olunca tek bir mimik bile birçok teori için kanıt gösterilebilir. Umarım yeterince açıklayabilmişimdir. Yazı yazmak pek benim işim değil ama bu konu Türk Sherlock Fandom'ında pek bilinmeyen bir konu bu yüzden açıklamak istedim. Umarım yanlış bir şey yazmamışımdır. C:

https://nowreallifehasnoappeal.wordpress.com/2014/08/17/johnlock-101-an-introduction-to-the-johnlock-conspiracy-tjlc/ burada çok güzel açıklanmış buraya da göz atabilirsiniz C:

Bence Johnlock gerçekleşse güzel olur açıkçası bende bekliyorum

Açıklama için teşekkür ederim herkesin kendi kararı ama bana Biseksüellik içeren sahneler garip geliyor. Alışmam mı gerekiyor? Artık dünya değişti mi? Çünkü artık geylik vb. konusu rahatça açılabilen bir durum haline geldi. Radikal değilim ama pek mantıklı bulmuyorum.

Ayrıca bir çifti yakıştırınca cinsel bir birliktelik yaşamak zorundalar mı?
Sherlock ve John ikilisini bende çok beğeniyorum ama cinsel bir birliktelik beklemiyorum. Yani işin ileri boyuta gitmesine gerek var mı? Böyle kalsa güzel olmaz mı? :)

Önemli değil umarım iyi anlatabilmişimdir ama durum şöyle ki eşcinsellik sonunda normal olarak kabul edilmeye başlandı ve dizilerde eşcinsel karaktarlere de yer veriliyor. Ancak yine de hala tüm dünya buna alışmadığı için bu durumun daha da artacağına inanıyorum. Bu yüzden biraz alışman ve kabullenmen gerekiyor. Zaten aslında isteğimiz cinsel bir ilişki değil açıkçası. Veya biz illaki bize onlarca gay ilişki sahneleri verin demiyoruz. Sadece sağlam kanıtlarımızın olduğunu düşünüyoruz ve buna rağmen bunlar ne doğrulanıyorlar ne de çürütülüyorlar. Biraz da cevap lazım bize. Yani bize John ve Sherlock öpüşmese de olur veya hiç birlikte olduklarını görmeyelim (ki lütfen görelim ben çok isterdim jhskdf) ama teorilerimizin doğruysa söylensin. Ama biz ne olursa olsun diziyi izleyeceğiz sonuçta. John ve Sherlock birlikte bebek büyüttüklerini görmek bile bizi mutlu etti. Yani böyle kalsa da yine sonuna kadar Sherlock C: <3

Sizin görüşünüz. Bana uygun gözükmeyen şey size uygun gözükebilir saygı duyuyorum. Zaman ayırıp cevap yazdığın için teşekkürler. Ve sanırım haklısın. İstemesem de eşcinsellik artık normal karşılanan bir durum haline gelmeye başladı. Tabiki eskiden olduğu gibi eşcinselleri yaksınlar demiyorum. Ama gözümüzün içine sokarcasına izlediğim her yabancı dizide buna gönderme olmasına da gerek yok bence. Ne olursa olsun bu normal dışı ve yaşam içinde devam ettirilebilir olsada insanları eşcinselliğe özendirmeye gerek yok. Tabiki dediğim gibi bu benim görüşüm her fikire abartılmadıkça saygım var.

Bu arada normal dışı derken sağlık açısından genetik bozukluğu kastettim. Yanlış anlaşılmasın saldırmıyorum.

konuya abone kullanıcılar 7

Yukarı Çık