"hani bir his vardır ya böyle, nasıl söylesem mutlusun ama değilsin gibi.." -how i met your mother

Breaking Bad tartışma forumu

Tüm Forumlar > Breaking Bad > breaking bad in dexter dan çakma olduğu gerçeği

yeni konu aç breaking bad in dexter dan çakma olduğu gerçeği

bu dizinin dexterin ana temasından üretildiğini ilk dexteri sonra breaking bad i izleyenler rahatlıkla anlayacaktır. öncelikle 2006 yılında yayılanan dexter, suç işleyen bi karakterin sempatizanlık kazanması üzerinden ilerler. dexter kötülerin katilidir ve herkes bu kötü ama özünde iyi olan dexter morgan'a hayranlık beslemektedir. aynı şekilde suçlu hayranlığını breaking bad te uyuşturucu üreten walter üzerinden kurgulamıştır. breaking bad in bi değer kopyaladığı nokta aynı dexter da olduğu gibi walterın yakalanmaması ve her olayda bır adım ötede olmasını sağlayan bir aile üyesi polis departmanındadır. dexter ın olaylarda yakalanmamasını en önemli unsur mükemmel bir kan analisti olmasıdır. walterda aynı dexter gibi işinde profesyoneldir ve sıradan bir kimya öğretmeni değildir. iki dizinin sezonlar itibariyle ters işleyişi söz konusudur, dexter cani bir katilden insani yönleri gelişen ve uysallaşan bi karaktere dönüşürken, walter uysal ve pasif bir karakterden güç manyağı bir sosyopata dönüşmektedir. yine bu noktada ters kolpa yaparak dexter dan bir çakma yapılmıştır. bir dizi ne kadar güzel olsa da başka bi diziden tanık olduğumuz şeyleri kullanıyorsa, o diziyi kimse bana efsane die yediremez.

Cidden profilime girip takip ettiğim dizilere mi bakarak anladın bunu zaten hesabı yeni açtım 3 seneye yakındır yabancı dizi izliyorum senin kadar profesyonel olmasam da şu dediğinin ne kadar saçma olduğunu anlayabilecek kapasitem var.

O zaman tarihteki ilk polisiye dizi dışındakilerin hepsi onun çakmasımı olcak. Çünkü sonradan çıkan dizlerde aynı olayları yapabiliyor ama ne kadar güzel işlesede daha önce başkası kullandığı için efsane olamicakmı

herkesin efsane anlayışı farklıdır.. ben sadece kendi yorumumu belirttim. sizin için özgün olmak bir kriter olmayabilir. Gençlik dizisi dersen 98 yılında izlediğim Dawsons Creek efsanedir, komedi dersen Married with Childreen, bilim kurgu dersen fringe efsanedir benim gözümde.... bazı yapımları çekildiği döneme göre değerlendiririm. O dönemde yarattığı etkiye bakarım. suç/dram türünde kimisine göre The Wire ve Oz efsanedir. Bunun bir başlangıç noktası yok, sadece seni ikna etmesine bağlı, Breaking bad beni ikna edememiş bir dizi... 2005 yılında Lost dizisini cd'den izlerdim böle bir dizi arşivi yoktu o zamanlarda... O yüzden bazı dizilerin hayatınızda manevi anlamda etkileri vardır. Dexter'da benim için öyledir.

Sevgili "Blink" ve "Thomasmore" kardeşler. Sabır ve itinayla ikinizin yazdığı uzun yorumları okudum. Her ikinizde elbette haklısınız fakat bence kaçırdığınız asıl nokta şu; her bir farklı dizi için ayrı ayrı senaryo çıkartmak gerçekten zor iş. Dolayısıyla yeni bir dizi senaryosu oluşurken o diziyi yazan senaristin bir başka diziden etkilenmesi kadar doğal birşey yok. Bakınız : Rome ve Spartacus. Diğer tartışma konusu ise "Efsane Dizi" tartışması. Ben bu konunun tamamen öznel olduğunu düşünüyorum. Örneğin, senaryosu içerisinde supernatural olayları işleyen diziler benim hep daha fazla ilgimi çekmiştir. Dolayısıyla benim efsolarım arasında da bu tarz diziler olacaktır. Öte yandan Dexter mı, Breaking Bad mi daha efso kıyaslaması yapmak bence oldukça gereksiz. Bir takım benzerlikler olabilir, doğrudur biri diğerinin senaryosundan etkilenmiş olabilir. Ama zıt karakterler, kurgulanan olaylar vs. iki diziyi adı üstüne "ayrı iki dizi" yapan nedendir. Dip not olarak belirtmek isterim ki; "Blink" kardeşin "DİZİ KÜLTÜRÜ" tespitine dibine kadar katılıyorum. Yalnızca 3-5 ayrı diziyi seyredip kafasına göre atıp tutan "kurusıkı" arkadaşları çok da dikkate almamak gerekli bence. Sağlıcakla kalın...

bu ne kadar zorlama bir karalamadır ya.

beyler adam haklı 5 sezon dexter izledim bana da böyle gelmişti ama dexter pembe dizi gibi breaking bad öyle değil o yüzden efsane dizidir .

ya bu dextercilarda hep başka dizilerin dexterin çakması diyolar.hannibalın ilk yayınlanmay başladığında da dexterin çakması diyolardı hannibıl dexterdan kaç yıl önce yzılmış kitap olmasına rağmen. ben hiç hannibalcılardan bunu duymadım dexter hannibalın çakması diye. dextercılar bi farklı oluyo , dexter tektir diğer tüm dizler dexterın çakmasıdır bu cümle değiştirilemez aksi idda edilemez..))thomasmoro güzel anlatmış bi dizinin nasıl farklılaşacağını.
bu nasıl bakış açısı anasını satim.ozaman bütün aşk şiirleride birbirinin çakması olsun. aşk bir dugu ama biri bu duguya içerisinde birisi dışarısından birisi balkondan bakar. bi dna yı inceler gibi izlemişsin bb yi yüzde 51 bezerlik taşıyo öyleysseee çakmadır.bi şiir gibi roman okur gibi izle nekadr farklı olduğunu anlarsın

saçmalama amk

beyler şimdi dexter de breaking bad çok iyi dizler ikisinide bitirdim ama breaking bad açık ara daha iyi ve abartılmıyo sana diyorum @blink

Demek istediğim hala anlaşılmıyor, izlediğiniz dizileri hangi yaşta hangi yılda izlediğinizi dikkate alarak tekrar yazdıklarımı okuyun. bir dizinin başka bir diziden etkilenmesi ve benzer olması elbet doğal birşey. madem bunu kabul ediyorsunuz o halde bu türde çekilmiş diziler arasında Dexter'ın daha eski bir dizi olduğunu dönemine damgasını vurduğunu ve bu etkiden sonra yukarıda yazdığım benzerliklere sahip olan BB'in piyasada yer aldığını kabul edin. Bu anlamında Dexter'ın bir öncülüğü olduğunu söylüyorum. bu tv programlarımda çok tutan bır yarışma formatının diğer tv kanallarında benzerlerinin hemen çıkması gibi. belkı size göre sonra çıkan yarıima programı en iyisidir ama ben ilkinin daha özgün ve orjinal olduğunu savunuyorum olay sadece bu. Zaten hangi dizi daha iyidiri tartışmak saçmalık olur. Herkesin zevki bakış açısı farklı bu noktada saygı duymak lazım.

Yukarı Çık