"herkes biraz yalnızdır... en zenginin bile fakirliğidir yalnızlık... -leyla ile mecnun

Breaking Bad tartışma forumu

Tüm Forumlar > Breaking Bad > breaking bad in dexter dan çakma olduğu gerçeği

yeni konu aç breaking bad in dexter dan çakma olduğu gerçeği

bu dizinin dexterin ana temasından üretildiğini ilk dexteri sonra breaking bad i izleyenler rahatlıkla anlayacaktır. öncelikle 2006 yılında yayılanan dexter, suç işleyen bi karakterin sempatizanlık kazanması üzerinden ilerler. dexter kötülerin katilidir ve herkes bu kötü ama özünde iyi olan dexter morgan'a hayranlık beslemektedir. aynı şekilde suçlu hayranlığını breaking bad te uyuşturucu üreten walter üzerinden kurgulamıştır. breaking bad in bi değer kopyaladığı nokta aynı dexter da olduğu gibi walterın yakalanmaması ve her olayda bır adım ötede olmasını sağlayan bir aile üyesi polis departmanındadır. dexter ın olaylarda yakalanmamasını en önemli unsur mükemmel bir kan analisti olmasıdır. walterda aynı dexter gibi işinde profesyoneldir ve sıradan bir kimya öğretmeni değildir. iki dizinin sezonlar itibariyle ters işleyişi söz konusudur, dexter cani bir katilden insani yönleri gelişen ve uysallaşan bi karaktere dönüşürken, walter uysal ve pasif bir karakterden güç manyağı bir sosyopata dönüşmektedir. yine bu noktada ters kolpa yaparak dexter dan bir çakma yapılmıştır. bir dizi ne kadar güzel olsa da başka bi diziden tanık olduğumuz şeyleri kullanıyorsa, o diziyi kimse bana efsane die yediremez.

Öyle yada böyle Dexter Morgan ve Walter White negatif yönlerini bir yana koyarsak, idol olması gerek şahsiyetler. Olaylara bakış açılarıyla, beyinlerinin çalışma şekliyle, durumlara verdiği tepkilerle hatta giyim tarzlarıyla. İki diziyi de izlememin üzerinden bi süre geçmesine rağmen hala bazı dobra olaylar yaşadığımda, kendi düşüncelerimin dışında, acaba Walter Amca napardı, Dexter ne tepki verirdi diye düşünmüyor değilim.

Dexter hayranıyız reis devam

Dexter ve Breaking Bad i de bitirdim. İkisi de izlediğim en güzel diziler arasında. Ama bence saçmalamışsın ikisi tamamen farklı konular işliyor.

tm hocam sen büyüksün dexter - breaking badı izlemişsin. konuyu açma sebebinde ego kasmak

Kardeşim git Dexterin altına çok güzel yaz burda konuşma boşuna.Dexterida izledim çok hoş dizi fakat Breaking Bad hiçbir diziyle kıyaslanamaz kıyaslanması teklif dahi edilemez :)

Bu paragraflar ne aq rastgele tartışmaya katıliyim dedim okumaya üşendim

Arkadaşın önermesini kabul edecek olursak başrolde kötü karakter olan tüm diziler, filmler hepsi dexter ın çakması...Tabii böyle bir şey olabilir mi?Yersen ;)
Ayrıca yabancı dizi izlemeye dexterla başladım her iki dizide efsanedir bana göre. Ancak başroldeki karakterlerin ''benzerlikleri'' dolayısıyla breking bad gibi bir diziye dexterın çakması demek çok saçma.Ki zaten bana kalırsa karakterlerin tek benzerlikleri yaptıklarının suç olmasıdır.Zaten çoğu filmde karekterler suç işler ama biz gidip de bu bunun çakması tarzı bir şey demeyiz.

Dexter ın kendisi walter a göre daha temkinli bir karakter.Walter kendi ittiriboktan dedektifi sayesinde walterı donuna kadar bulurken koskoca cinayet departmanında kimse Dexter ın yaptıklarını bulamıyor.İkisini de karşılaştırmaya gerek yok yüzdükleri yerler farklı bence ikiside efsane ama hangisinden zevk alıyorsun dersen dexter daha az durağan olduğu için bana zevkli geliyor

İkiside benim icin efsane dizilerdir ama aralarinda hicbir net bağ goremedim classic ağır drama dışında

Suçlulara karsi sempati yaratma
amerika entertainment dunyasinda dexterdan cok daha once basladi ozaman dexterada efsane diyemicekmiyim?
Ve walter kimseye hayranlik durmuyor walter tam bir profesyonel gibi davranmaya çalışıyor onun davranisinda sosyopatlik fazla goremedim gayet herkesin hissettigi veya hissedebilecigi durumlar icersinde.
Dexter ise dogustan sosyopat ve birseyleri öldurme icgudusu var onu bastirmaya basliyor yillar boyunca etrafindaki etkiler sonucunda i normal bir insana donusebilegini farkediyor ama hayatinda sevdigi veya yakin oldugu herkes onu terk edince veya ölunce pek anlami kalmiyor.
Walter ise tamamen istenmeyen ve ailesi tarafindan nefret edilen bir adamdir ölüncede forever blue şarkısı çıkmasi cahil olmayan insani ağlatır

Yukarı Çık