"bu okullar insanları gerizekalıya dönüştürüyor." -freaks and geeks

Doctor Who tartışma forumu

Tüm Forumlar > Doctor Who > 13. Doktor Kadın Olması?

yeni konu aç 13. Doktor Kadın Olması?

BBC 'nin haberine göre;

"İngiltere'nin kült televizyon dizisi Doctor Who'nun 13. doktorunu, seride ilk kez bir kadın canlandıracak. BBC yapımı bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun yeni doktorunu Jodie Whittaker'ın oynayacağı açıklandı."

Kaynağını araştırınız.

Sizce nasıl olur? Bence bir farklılık iyi gelecek gibi tabi performansı da önemli sempatik olması lazım ama bilemiyorum çevremde izleyen olmadığı için tartışacak kimsem de yok o yüzden konu açma gereği duydum yorumlarınızı merakla okuyacağım

Feminizm kadin erkerk esitligini falan savunmuyor bu devirde. Hepiniz sozluk anlaminin arkasina saklaniyorsunuz her elestirildiginde. Ardindan "Demek ki ayrimcisin" damgasi vuruyorsunuz. Kadin erkek esitligi *Bati'da* (Yani Doctor Who'nun cekildigi bolgede) zaten mevcut. Kadinlarda olmayan ama erkeklerde olan tek bir hak bile yok. Feminizm su an *Bati'da* tamamen esitlik slogani altina saklanarak kadin ustunlugunu savunan bir akim. Doktor'un kadin olmasindaki sorun yukarida Orion adli arkadas tarafindan da cok guzel aciklandi zaten. Onun yorumuna ek olarak ben de sunu soyleyeyim: Doktor'u kadin yapmak tamamen politik bir hareket. Feminist ve Social Justice Warrior denen kanser elementi tatmin etmek icin yapilmis bir hareket. Hicbir Whoavian (Cok az bir kesim haric) Doktor'un kadin olmasini istemedi. kadin oldugunu duyduklarinda da zaten haliyle bir mirin kirin ettiler. Gidin sacma sapan ideolojinizi baska yere tasiyin, her seferinde boyle yapip mukemmel seyleri mahvediyor, politik bir corbaya donusturuyorsunuz. Dizi, film izlerken ve oyun oynarken insanlarin gormek isteyecekleri en son sey politika. Cogumuz bu seyleri zaten gercek hayattan kacmak icin izleyip oynuoyruz, bunun da icine etmeyin. Bunlara ek olarak Missy'i yargiladiniz mi diyen insanlara: Tabii ki yargiladik, Doctor Who'yu adam gibi izleyip Master'i taniyan insanlar hatta sovdu bile. Master Doktor'un en azili dusmani fakat Missy Doktor'un sevigisine ve guvenine saplantili bir sekilde aclik duyan birine donustu. Butun karakteri "deli" seklinde ozetlenebilir, butun derinligi yok oldu.

Bence farklı ve çok güzel olmuş önyargılarınızı kırın

www.bbc.co.uk/programmes/profiles/1g30zmn37Db4y2FTFb5pF9N/verity-lambert
Dizinin yaratıcısı bir kadın zaten.

Dokhtor Who, bir erkek karakter değil bir uzaylı karakterdir.

Doktora ek jenerasyonlar verilmeden önce dizinin Jenny veya Donna ile yürütülmesini herkes istiyordu. Mesele sadece önyargılar.

kaç sezon erkek olarak izleyince bi değişik gelicek ama tamamen samimiyetine bağlı mesela benim en sevdiğim hiç şüphesiz david. rejenerasyon geçirdiğinde hüngür hüngür ağlamıştım

Gallifreyliler bile cinsiyet olaylarına takılmazken neden bu kadar sorun ettiniz ? Doktor'un kadın olması karakterini neden değiştirsin ki ? Capaldi geldiğinde karakter değişikliği için endişelenen kimse görmemiştim .Ayrıca lgbt konusu olarak Jack Harkness vardı ve Jenny-Vastra da yakın tarih olarak ? Çoğu fan ve senaristler Doktor'un herhangi bir cinselliğinin olduğunu bahsetmekten kaçınıyorlar çünkü Doktor'u Doktor yapan aklı .Bir de River'a aşıktı evet şimdi rejenerasyon geçirince bunun değişeceğini sanıyor musunuz gerçekten ? Eccleston'dan Tennat'a geçince Rose'a olan hisleri değişti mi ?Hayır .Yani bunun diziyle alakası yok . Bu kadar sezon rejenerasyon izleyip vücut dışında bir değişiklik gördünüz mü ?Sadece sizlerin değil herkesin nefretine çok şaşırdım.

Emilygoldfinch benden önce yazacağım her şeyi yazmış sjdkasdkjahsd ama neyse

neden böyle bi başlık açıldı ki kadın oldu diye fikirleriniz değişcek kadar geri kafalıysanız doctor who dizisinde ne işiniz var

erkek olunca da erkek oldu fikirleriniz? diye başlık açın

Yukarı Çık