"geçmişiniz, geleceğinizin önsözü müdür?" -dexter

Doctor Who tartışma forumu

Tüm Forumlar > Doctor Who > Doktor ve Tanrı

yeni konu aç Doktor ve Tanrı

Arkadaşlar kendi teorimi açıklamak istiyorum. Eğer Doctor Who evreninde bir tanrı varsa o kişi Doktordur. Bildiğimiz gibi doktor zaman ve uzaydan önce bir varlığın var olmasının imkansız olduğunu söylüyor. Belki Tanrı kendisini sevmedi, yarattığı evrenin bozulduğunu gördü ve bunun kendisinin suçu olduğunu düşündü. Evrene bi faydasının dokunması amacıyla ve kendisini sevmemesinden dolayı kendisini öldürüp, ve yine kendisini (doktoru) yarattı? Ve ondan öncesine dair her şeyi sildi? Bildiğiniz gibi evrenin en eski ve asla cevaplanmaması geren sorusu "Doktor kim?" Neden "Doktor kim?" Doktor ne alaka? Bildiğiniz gibi 3.sezonda Doktor saati kullanarak kendisini bir insana dönüştürdü ve o saat de, zaman lordu ile insan arasındaki anahtardı. Saati açtığında eski benliğini hatırlayıp tekrar zaman lordu oldu. Teorim şu yöndedir ki; tıpkı zaman lordu-insan arasındaki anahtarın saat olduğu gibi, doktor-tanrı arasındaki anahtarın da "Doktor Kim?" sorusunun cevabı olacağını düşünüyorum. Doktorun gerçek ismi sır gibi saklanıyor ve bunu sadece River Song ve Doktor biliyor. Bence bildikleri şey doktorun gerçek ismi değil. Kendisini hatırlamaması için, tıpkı kendisini insan olarak göstermek amacıyla kullandığı sahte isim "John Smith" gibi, doktorun gerçek adı olarak bilinen isim de tanrının, zaman lordu olunca kullandığı sahte isimdir diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim :)

bms

saçmalamışsın. bir bölümde doktor şeytanı serbest bırakıyordu. doktordan daha eskiydi şeytan. uza

Seviyeli bir şekilde tartışmanı beklerdim. Doktorun şeytanı serbest bırakıyor olması benim teorimi çürütmüyor dediğim gibi tanrı kendini öldürüp doktoru yaratmış olabilir şeytanı görünce tabi şaşıracak arkadaşım. O halde doktor tanrının var olmasına imkansız diyorsa şeytanı nasıl açıklayacaksın?

Ne olursa olsun fikirlere saygım sonsuzdur...
Bayaa büyük bir teori bu hani, doktor tanrı, once kendısını yarattı sonra olanları gordu kendini öldürdü gene kendini yarattı filan oncelıkle ''Ölmek'' varlığın yapabilecegi faliyetlerinin sona ermesidir yani teorinin kendini öldürüp yaratma şeklinde olamaz o yüzden bu noktayı es geçiyorum, doktor kim? sorusuna cevabım henuz yok ama şuana kadar izlediğim kadarı ile şunu diyebilirim, Doktor, bir zamanlar kendi nesilinden (zaman lordu) insanlarla yaşamış büyümüş bir ağabeyimiz ( gerçi kaç yüz yaşında dedemi desek ne :/ ) sonra bu savaştan sonra tek bu herıf sag cıkıyor falan.
Teorin çöp, Berbat demem elbette ama bir tanrının kendisini öldürmesi sonrasında yenıden yaratması saçma degilmidir sencede ne yaptı vazmı geçti ki :/ e bu koskoca tanrı nasıl vazgeçebilir.

Tanrı kendini öldürüp doktoru yarattı derken mecaz kullandım. Kendini öldürse doktoru nasıl yaratacak? Tıpkı doktorun, zaman lordundan insana geçmesi gibi.

Bu teorimi doctor who türkiye grup sayfasında da belirttim ve insanlar gerçek hayattaki insanların inandığı tanrıdan söz etmeye başladılar tartışma çıkar diye sildiler ilgi görmedi pek. buraya yazmak istedim

Yunan mitolojisi gibi birşey solun bari zaman tanrısı güzelde isim he

ne olursa olsun büyük bir teor,i doğruluk payı aslında var ama burada tanrı değilde ne bileyim daha değişik birşey kullanılması gerek kendimce ve dizidede sanırım bulmuşlar bu isimi '' Zaman Lordu '' tanrı gibi olabilecek özellikleri varmı, var ama nasıl diyim dizide belirtimişte biz buna zaman lordu dıyelım iyisimi tanrı bıraz abartı falan oluyor.

Teorin çılgınca biraz özellikle günümüzde dini kullanarak ülke dahi yöneten insanlar varken tartışmalar çıkması çok doğal

Dediğim gibi, günümüz adına konuşmayın ben doctor who evreninden söz ediyorum ve doctor who evreninde tanrı abartı değil bence.

Aslında 10.doktor bir bölümde kendini tanrı olduğunu söylemişti ama hangi bölüm bilmiyorum

konuya abone kullanıcılar 13

Yukarı Çık