"kızlar, erkeklerden daha çok kan görür." -game of thrones

Doctor Who tartışma forumu

Tüm Forumlar > Doctor Who > Doktor ve Tanrı

yeni konu aç Doktor ve Tanrı

Arkadaşlar kendi teorimi açıklamak istiyorum. Eğer Doctor Who evreninde bir tanrı varsa o kişi Doktordur. Bildiğimiz gibi doktor zaman ve uzaydan önce bir varlığın var olmasının imkansız olduğunu söylüyor. Belki Tanrı kendisini sevmedi, yarattığı evrenin bozulduğunu gördü ve bunun kendisinin suçu olduğunu düşündü. Evrene bi faydasının dokunması amacıyla ve kendisini sevmemesinden dolayı kendisini öldürüp, ve yine kendisini (doktoru) yarattı? Ve ondan öncesine dair her şeyi sildi? Bildiğiniz gibi evrenin en eski ve asla cevaplanmaması geren sorusu "Doktor kim?" Neden "Doktor kim?" Doktor ne alaka? Bildiğiniz gibi 3.sezonda Doktor saati kullanarak kendisini bir insana dönüştürdü ve o saat de, zaman lordu ile insan arasındaki anahtardı. Saati açtığında eski benliğini hatırlayıp tekrar zaman lordu oldu. Teorim şu yöndedir ki; tıpkı zaman lordu-insan arasındaki anahtarın saat olduğu gibi, doktor-tanrı arasındaki anahtarın da "Doktor Kim?" sorusunun cevabı olacağını düşünüyorum. Doktorun gerçek ismi sır gibi saklanıyor ve bunu sadece River Song ve Doktor biliyor. Bence bildikleri şey doktorun gerçek ismi değil. Kendisini hatırlamaması için, tıpkı kendisini insan olarak göstermek amacıyla kullandığı sahte isim "John Smith" gibi, doktorun gerçek adı olarak bilinen isim de tanrının, zaman lordu olunca kullandığı sahte isimdir diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim :)

Hayır, Doktordan çok eski varlıklarda vardı dizide Biz Zamandan öncede vardık diyen bir varlık vardı dizide Doktorun hükmü zamanla birlikte başlıyor. fakat bir çok tanrıyla savaşıp yendi. çünkü tek büyük bir tanrı var diye işlemiyorlar dizide. ayrıca Doktorun adını bilen Zaman Lordlarıda var. sadece river song ile doktor biliyor diye olay yok.

Yendikleri hepsi sahte birer tanrıydı, kendisini tanrı ilan eden egoistlerdi. "Şuanda" dedim. Diğer zaman lordlarının hepsi gitti.

Doktorun adı: δ³Σx²
1972(tam doğruda olmuyabilir) zamanlarında bir özel bölüm veya bir Doctor Who kitabında söylenmişti/yazıyordu.

Ozan yazdığını bir grupta arkadaşlara sordum. Bir arkadaşın söylediği şey "Teta sigma. Zaman lordlarının tanrılarının ismi. Aynı zamanda doktorun ismi olarak da söyleniyor"

teta sigma değil Theta Sigma doktorun akademik ismi o

İngilizce konuşanlar "Lord" kelimesini çoğu zaman Tanrı anlamında kullanır. Dua ederken "My Lord, please forgive me for my sins" (Tanrım günahlarımı bağışla) filan derler. Time Lord yani Zaman Lordu adı da zamana hükmeden Zaman Tanrıları olarak düşünülmüş olabilir. Zaten Doktor da "The Time War"un zamanını belirtmek için "Before the Time" yani (Zamandan Önce) diyor bazen.

@Synceus, günümüz tanrılarına hiç girmeyelim demişsin ama girmeden edemeyeceğim; Dünyamızın kutsal kitaplarında tanrıdan bahsederken zamandan önce bile var olan, bizim bildiğimiz zaman kavramından bağımsız bir varlıktan(Tanrıdan) bahsedilir, hatta öteki dünyada bir günün dünyamızda binlerce gün ettiği de yazar.

Ayrıca bence teorinin doğruluk payı var. Çünkü aynı 1900'lerde öğretmenlik yapan Doktor'un gerçekte kim olduğunu bilmediği gibi, Doktor da gerçekte kim olduğunu bilmiyor. Christmas Invasion özel bölümünde de "Sen kimsin?" diye soran Sycorax liderine "I literally do not know who I am" (Kesinlikle kim olduğumu bilmiyorum) demişti.

Kim bilir, belki de Tanrı bir sebepten ötürü kendini "yarı ölümlü" bir bedene hapsedip gerçek benliğini de....ımmm.... Tardis'e aktarmış olabilir mesela, aynı o bölümdeki köstekli saat gibi. Hatta hatırlarsanız Rose ilk sezonun son bölümünde Tardis'in tüm enerjisini çekip kendini bir anlığına kelimenin tam anlamıyla Tanrı yapmıştı. Hatta ve hatta o an Rose'un Tardis vasıtasıyla Jack Harkness'a hayatını tekrar bahşettiği andı. Evrende başka kimde böyle bir güç var? Düşünmek lazım...

@vodvilist biraz daha konuşsaydın hakaret edecektim ama sakinleştim biraz :) Christmas Invasion bölümünde yeni rejenerasyon geçirdiği için kişiliğini, yeni tipini vb. bilmediği için kim olduğumu bilmiyorum dedi.

Rose Tardis'in Matrixini içine aldı ve Matrix geleceği ve geçmişi görebiliyor bu yüzden geri getirebildi Jack'i ve yanlışlıkla sonsuza kadar getirdi.

Çiftçi1 sen azıcık yanlış anlamışsın. Biraz daha yanlış anlasaymışsın hakaret edecekmişsin ama sakinleştiğin iyi olmuş :)

Adamcağız tabii ki rejenerasyonda olduğu "Kim olduğumu bilmiyorum, daha test etmedim" diyor. Peki ona bu ne söyletiyor olabilir, benim demeye çalıştığım o. Öğretmen olduğu bölümde rüyalarına giren Doktor hali gibi bilinçaltının bir dışa vurumu olabilir mi sorusu.

Evet Rose da matrisi içine çekiyor da, çektiği şey geçmişi görebilen, geleceği bilebilen, can alabilen, hayat verebilen, evreni resetleyip fabrika ayarlarına döndürebilen bir şey, tanrı olmak için geriye ne kalıyor ki başka :) O yüzden köstekli saat misali bilinci Tardis'te olabilir dedim.

1.Yanlış çeviri kurbanı olmuşsun o rejenerasyon yüzünden diyor onu, test etmedim demesi ise daha napabileceğim test etmedim diyor her doktorda fiziksel, zihinsel, karakteristik özelliği değişir.

2.Evreni yok edemez mesala. Tam anlamıyla bir "Tanrı" olan bir varlığı yok edemez. Zamana bağlı olmuyan şeylere hiçbirşey yapamaz tam anlamıyla hiç birşey.

7x5 te River Doktor'a "İnsan 12 yaşında biri gibi davranan yaşlanmaz bir Tanrıya aşıkken hasarı saklamak için elinden geleni yapıyor." demişti

konuya abone kullanıcılar 13

Yukarı Çık