"şeytan ayrıntıda gizlidir." -hannibal

Doctor Who tartışma forumu

Tüm Forumlar > Doctor Who > Doktor ve Tanrı

yeni konu aç Doktor ve Tanrı

Arkadaşlar kendi teorimi açıklamak istiyorum. Eğer Doctor Who evreninde bir tanrı varsa o kişi Doktordur. Bildiğimiz gibi doktor zaman ve uzaydan önce bir varlığın var olmasının imkansız olduğunu söylüyor. Belki Tanrı kendisini sevmedi, yarattığı evrenin bozulduğunu gördü ve bunun kendisinin suçu olduğunu düşündü. Evrene bi faydasının dokunması amacıyla ve kendisini sevmemesinden dolayı kendisini öldürüp, ve yine kendisini (doktoru) yarattı? Ve ondan öncesine dair her şeyi sildi? Bildiğiniz gibi evrenin en eski ve asla cevaplanmaması geren sorusu "Doktor kim?" Neden "Doktor kim?" Doktor ne alaka? Bildiğiniz gibi 3.sezonda Doktor saati kullanarak kendisini bir insana dönüştürdü ve o saat de, zaman lordu ile insan arasındaki anahtardı. Saati açtığında eski benliğini hatırlayıp tekrar zaman lordu oldu. Teorim şu yöndedir ki; tıpkı zaman lordu-insan arasındaki anahtarın saat olduğu gibi, doktor-tanrı arasındaki anahtarın da "Doktor Kim?" sorusunun cevabı olacağını düşünüyorum. Doktorun gerçek ismi sır gibi saklanıyor ve bunu sadece River Song ve Doktor biliyor. Bence bildikleri şey doktorun gerçek ismi değil. Kendisini hatırlamaması için, tıpkı kendisini insan olarak göstermek amacıyla kullandığı sahte isim "John Smith" gibi, doktorun gerçek adı olarak bilinen isim de tanrının, zaman lordu olunca kullandığı sahte isimdir diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim :)

Hangi bölümdü rica etsem bulabilir misin? Ben hatırlamıyorum. Ve sanıyorum ki onu şakasına söylemiş olabilir. 2x1 bölümünde de Doktor "Ben Doktor'um. Bu hoşuna gitmeyip daha yüksek bir yetkiliye başvurmak istersen, öyle biri yok. Bende son bulur." demişti

"Doktor Kim?" sorusunun neden bu kadar önemli olduğu açıklandı zaten. Zaman Lordları geri gelmek için bu sorunun cevabını bekliyor.

@DeltaEC öyle bir bölüm yok.

Bence haklı olabilirsin. Hiç böyle düşünmemiştim

Özel bölümlerdendi galiba

@TheDoctor, işte doktorun gerçek adının sahte olmasından şüphe ediyorum ben de

Bana göre senin teorinin doğru sayılabilmesi için doktorun evrende çok zaman önce ve şimdi tek olmasını gerektirmekte fakat biz onun gezegeninin ve onun türünden olanlarla zamanında birlikte yaşadığını biliyoruz.Şöyle düşünelim.Bizim dünyamızda bir felaket oldu ve bütün insanlar kayboldu.Tek bir insan hayatta kaldı.Hayata tutunabilmek için hayvanları avlıyor, kendini savunuyor. Yanına bir köpek alıyor ve dost ediniyor.Bu onu tanrı yapar mı? Sanmıyorum

John Smith'in de 1900lü yıllarda öğretmenlik yapıp aşık olduğunu da biliyoruz sen tam olarak ne demek istediğimi anladın mı bilmiyorum. Tanrı pat diye doktor oldu demiyorum doktor olarak doğdu büyüdü yetiştirildi o da teorime göre

Doctorun adı nı river song dan başkalarıda biliyo örn: zaman savaşının kitabi vardı bi bölümde orda yazıyordu başka missy\master da biliyo olması lazım

Şuanda Doktor'un adını bilen sadece River Song ve Doktor var

konuya abone kullanıcılar 13

Yukarı Çık