"dünyada görmek istediğin değişimin parçası ol." -prison break

Shadowhunters tartışma forumu

Tüm Forumlar > Shadowhunters > Diziyi eleştiri yağmuruna tutan,kitapçı tayfa...

yeni konu aç Diziyi eleştiri yağmuruna tutan,kitapçı tayfa...

Şimdi yazacaklarımın anlam kazanması açısından,bu yorumumu okumadan önce dizinin 1. ve 2. bölümlerinin altındaki yorumları okursanız aslında daha yararlı olur sizin için...
Şöyle başlayayım kitapçı tayfa ile kastettiğim şu:
Öncelıkle dizininin bölümlerının altında paylaşılan yorumlara göre neredeyse herkes kitabını okumuş bu dizinin.Bir eleştiri,pir eleştiri... Bi tarafta 'yok abi berbat bi oyunculuk diyenler' diger kitapçı tayfanın yorum kalıbı ise hepımızın aşina olduğu 'kitaptaki gibi gitmiyor,olay örgüsü'. falan fistan..
Öncelikle kitap okumadıklarını,bi senarist tarafından hazırlanan fantastik dizi izledıklerını hatırlatmak isterım kıtapçı tayfaya.Tabi ki tıpatıp aynı olmayacak,Yoksa senarıst eger kendı fıkrını,kurgularını ortaya koymayacaksa ne anlamı var dizi çekıp o kadar masraf yapmasının?
Ayrıca bugün baktıgımızda kıtaptan uyarlanmıs hangı dizinin tıpatıp aynı oldugu veya olabılecegı ıddıa edılebılır?Normal bı durum bu yanı,anormal olan ıse bu yorumu yapanlar...
Eminim bu kıtapçı tayfa, kıtaptan uyarlanmış diger dizilerın bolumlerının altına da aynı yorumu atıp,elestırısını yapıyorlardır.Şaşırmam...
Her kitap yazanı ve okuyanı için degerli bi hazinedir burası bi gerçek,ancak sinema veya dizi setlerı de ve en önemlisi senaryo da bi senarıst için kendı hazınesıdır bunu da unutmayalım lütfen.Elbette her ıkı tarafta eserlerını kendılerınden birşeyler katarak farklarını ortaya koyacak ! Ayrıca rakıplerınden de farklı olmaya calısacaklar...
Bunun dışında bir de şunu farkettım kötuleyip elestıren kıtapçı tayfanın çoğu kızlar.Neden acaba?
Bana göre bunun sebebı clary fray karakterını canlandıran seksı kızılın varlıgı.Yok efendım oyunculugu kotuymus,yok şuymuş yok buymuş.Eleştırecek yer arıyorlar,bı hata bulmaya calısıyorlar resmen
Ancak bu kadar seksı ve alımlı bı kadının oynaması ve ayrıca çokta güzel oynadı o ve diger oyuncular, ki zaten bızım burdakı bazı cok bıldıgını sananların dedıgı gıbı daha ılk bolumden 'kotu oynamıs olsa oyuncular' dizi Amerıka'da yayına dahi giremezdi,tipik fantastık bı dizi işte gayet basarılı.Tvd veya T.orıgınals tarzı fantastık diziler nasıl uzun omurlu olduysa bu dizinin de oyle olacagını dusunuyorum.
Dönecek olursam konuya,Bu her yerde karsımıza cıkabılecek çekemeyen kız modellerı tabı cıldırdı bu kadar seksı ve başarılı bı kadını gorduklerı ıcın.Kıskanclıgın fotografından başka birşey degıl tabi.Yapmasalar iyi ya,yapıyor bazı yetersız kızlar işte...
Bu tipler herhangı bı dızıde başrolde oynayan,kendılerınden 'kesınlıkle' guzel her kadın icin oyuncunun performansı harıka olsa dahi,sadece ve sadece sırf seksı ve güzel oldukları ıcın elestırı,kotüleme ve taş yagmuruna tutuyorlar.Görmüşsunuzdur ıllakı,yorumları okurken.Her yerdeler bunlar,her yorumda kendılerını bellı ederler.Bi nevi aşagılık kompleksı vakası...
Tabı kı her kızı aynı kefeye koymuyorum,ben sadece yorum atan birtakım genelde kitapçı kız tayfasından bahsedıyorum, bütün kızlar üstüne alınıpta çullanmasın sonra uzerıme,aman ha ajscakcsajksc

katherina mcnamara kötü bir oyuncu değil belki bir lilly collins olamaz ama bu kadar eleştiri saçma. dizinin yapımcıları amatör insanlar değil sonuçta. ilk film çıktığı için bu sıkıntı karşılaştıracak kimse yok herkesin derdi lilly collins olmalıydı. arkaşım lilly collins yok gitti.
kitaptaki gibi olay zaten gitmeyecek gitmmeli de ama yapımcı çıkıp kendi dedi olaylar ve çevre farklı olacak kitabı okumadan dizi izleyenleri de düşünmeliyiz diyerek. kitabı okumasam da ben keyifle izlerdim.

her dizi kitapla bire bir çekilemez elbette değişiklikler yaparlar ilgi çekmek seyirci çekmek için diziyi izleyenlerin çoğu kitaplarını okumamıştır. şimdi filmi çevrilmişten adamlar çıkıp baştan aynı konuları döndür dolaştır işlese kimse izlemezdi . bence eğer olacaksa 2.sezonda diziyi tamamen rayına oturtacaklar çünkü ilk kitap zaten sıkıcıydı. asıl mükemmel olaylar daha sonrasında başlıyor mesela benim en sevdiğim serideki kitap camlar şehridir

Güzel mi oynadı? Kusura bakma ama bu kıskançlık değil. O kız rolü oynayamıyor. Beceremiyor. Ben hissedemiyorum o duyguyu. Ya böyle heyecanlanamıyorum yapmacık geliyor. Lily Collins ve diğer filmdeki oyuncular uzun zamandır oyuncular ve rollerini çok da güzel yapmışlardı.

Öncelikle ilk yazan arkadaş durumu tamamen yanlış anlamış.. Eğer bir kitabın dizisini yapacağız diye işe başlıyorsan o hikayenin bazı kısımlarını değiştirebilirsin uyarlaman da gerekir zaten. Ama bu adamlar ne yapmış baş karakter clary yi andırıyor çok güzel özellikle filmden sonra ben umutlanmış ama jace için üzülmüştüm çünkü filmdeki jace karakteri tam olarak oturuyordu. Onun dışında dizinin diğer karakter seçimlerini çok beğendim özellikle lightwoodlar ve magnus tam olarak aklımda canlandırdığım gibiydi ve dizideki karakterleri de o şekilde ilerlemiş ve simonda aynı şekilde izlediğinizde de yorumlarda da bu adamlar için hep güzel şeyler söylenmiş çünkü bu hikayeye yakışan ve olması gereken karakterler bu . Gel gelelim iki ana karakterin jace ve clarynin kişilikleri birbirlerinin tam zıttı olmuş ve bu durumda biz kitapta hayran olduğumuz karakterleri göremediğimiz için üzülüyoruz. Ama yinede izlemek istedim. annesinin olaylarının çarpıtılması komşularının kitapta kötü burada iyi olması mı desem onun dışında diğer şeyleri mesela shadowhunterların saklandıkları yerin günümüze uyarlanmasını anladım ama sen yaşlı elinde bastonla yürüyen ve suçlu hodge u yakışıklı kaslı bir adam yapıyorsun ama valentine yaşlı ve itici bir adam olarak kalıyor? kitapta valentine uzun beyaza yakın saçları olan ve sürekli takım elbise giyen cool ve insanların onu görünce etkilendiği bir adamken burda klasik kötü bir rol oynuyor. tamam dedim izlemeye zorladım kendimi karakterler aynı olmayabilir dedim ama o kapı parçası bilmem ne falan saçmalıklar hiçbiri kitapta yok clary nin annesi 2. kitapta bile uyuyor neredeyse ama burda bir baktım pat diye uyandı???? kadın uyumak için iksiri boşuna içti heralde önemli bilgileri vermemek için hayatını riske atarak ? bu kadar basit olacaksa eğer, di mi. Sonuçta anlatmak istese valentineden korkmasa neden böyle bir şey yapsınnn ama senaryo o kadar boş ilerliyordu ki anlatamam o kadar boş ve kitapla 0 alaka sadece karakter adları doğru geriye kalan hiçbir şey doğru değil bu konuda filmi daha çok beğenmiştim orda her şey aynı olmamasına rağmen senaristler o enerjiyi bize vermeyi başarmıştı ama bu kadar güzel imkanları varken kitaptaki güzelim senaryoyu alıp yerine saçma bir tahmin edilebilir çocuk oyuncağı koyuyorlar ve biz kitap okuyanlar yazarın emeğini hiçe sayarak baştan hikayeyi bu kadar berbat yerlere getiren senaristlere kızıyoruz.. Oyuncularla bir alıp veremediğimiz yok ona öyle davranmasını veya o replikleri veren adamda senarist yönetmen vs. Daha bizi anlamadan böyle saçma sapan sanki sadece ergen bakış açısıyla; 'ayyy bu kız çok güzel onun yerine beni alın zaten ben daha güzel oynarım' gibi bir durum olamaz insanları bu şekilde yargılaman çok saçma çünkü herkes sen değil insan kendinden biliyor demek ki sen sırf o yüzden diziye ilgi gösteriyorsun bizde böyle anlamalıyız eğer senin at gözlüğünü takarsak....

Ne kadar bu konu üzerinden 3 yıl geçse de insanlar hala burayı açıp okuyabilir ve milleti yanılgıya düşürmemek için yazma gereği duydum.

Ben kitabı okudum filmi de izledim bu yaz da diziye başladım bence filme göre çok çok çok iyiydi Clary ve Katherine fiziksel olarak benzemiyolar falan filan bunlar çok önemsiz şeyler gereksiz yere diziyi eleştirmeyin evet aşırı iyi değil ama idare eder olay döngüsüne gelirsek de ben sadec Simon,Clary ve Jace ilişkisini kitapta çok daha fazla beğendim çünkü (burdan sonrası spoiler) Clary ve Simon sevgiliyken diziden bıktım bırakmayı düşündüm Jace'e çok üzüldüm ama kitapta okumayanlar için söyleyim bunlar Simon en başta Clary'e onu sevdiğini söylüyodu Clary sen benim dostumsun diyodu bi de Clary ve Jace Valentine siz kardeşsiziniz dediğinde bile konuşmayı hiç bırakmadılar ya da birbirlerinin kalplerini kıracak bir şey yapmadılar dizinin sadece bu iki olayı kötüydü gerisi gayet iyiydi

Yukarı Çık