"yalanlar, birilerinin gerçeklerle kirlettiği güzel hikâyelerdir." -how i met your mother

Lost tartışma forumu

Tüm Forumlar > Lost > Lost zaman kaybından başka bir şey değil

yeni konu aç Lost zaman kaybından başka bir şey değil

Arkadaşlar ben şu ana kadar toplam 35 civarı yabancı diziyi baştan sona izledim ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Lost kesinlikle bazı izleyici grupları tarafından aşırı şişirilmiş bir balon

Senaristlerin diziyi devam ettirmek için kıvrandıklarını zaten diziyi izlerken çok rahat anlarsınız

Bazı bölümlerde resmen "Hadi biraz şundan koyalım" "hadi bi de şu olsun" diyerek bölüm geçiriyorlar

Dizinin geneli hakkında bilgi vermek gerekirse aynen şöyle

İlk başlar Acun'un Survivor yarışması tarzında
Sonra biraz aksiyon/macera geliyor
Ortalarda dizi komple bilim kurgu
Son bölümler ise tamamen katıksız Fantastik

Ayrıca dizinin finali ise ayrı bir fiyasko senaristler finali bağlayamadıkları için (tabi diziyi bu kadar dağıtınca bağlayamamak normal) sürreal herkesin kafasına göre yorumlayacağı bir final sahnesi yapmışlar

Bir Einstein kolay yetişmiyor

söylediklerinde haklısın ama böyle bir yapıma zaman kaybı demek biraz haksızlık oluyor

Bu yorum dizi hakkında spoiler içermektedir. Okumak istiyorsanız tıklayın.

http://inciswf.com/2ghdgg.swf

Dostum zaten dizi ilk bölümden fantastik olacağının sinyallerini veriyor. O etrafta dolaşan kara gölge filan olsun. Dizinin konusunda da yazar zaten Macera - Dram - Fantezi diye. Senin anlattığın kurguya da biz giriş-gelişme-sonuç diyoruz. Yine Lost'un yaratıcılarından J.J. Abrams'ın Fringe dizisini izlersen adamın tarzının bu olduğunu anlayacaksın. Neyse görüşüne saygı duyuyorum herkes beğenmek zorunda değil.

Ben de JohnRider'a katılıyorum. Fantastik olacağı en başından belliydi. Finali tartışılabilir tabi: iyidir, vasattır, kötüdür vs. ama sonuçta reklamın iyisi kötüsü olmazmış. Öyle bir finalden sonra herkesin kafası karıştı ve çok fazla konuşuldu. Dizi resmen ününe ün kattı. Belki de bu yüzden böyle bir final tercih edildi.

Ayrıca JohnRider'den devam edelim, dizinin yıllarına bakarsanız o kadarda yeni bir dizi değil. Dönem olarakta incelemeniz gerekmektedir eleştirirken.

Fikrine saygı duyarım ama böyle bir yapıma zaman kaybı demek fazla abartılı oluyor.

35 yabancı diziyi baştan sona izlemen seni bir dizi piri yapmaz, sadece dizikolik yapar. Lost insanların -çoğu insanın- hayatında büyük yer etmiş bir dizidir. Bir dizinin bunu başarabilmesi epey zordur.

Herkes kendince farklı şeyler arar sanıyorum bir dizide. Kimisi merak etmek ister, kimisi aksiyon, kimisi fantastik bir yapım ister. Söylediğiniz gibi dizi aslında pek çok türü barındırıyor. O yüzden Dünya'da -yeterli sayıda- insanın izlediğini varsayarak bende "zaman kaybı" lafının doğru olmadığını düşünüyorum.

çizgi film izleyen dizikolik ergenin teki ne beklersin ki

Yukarı Çık